21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Pája
Profil *
potřebuji pomoc... nevím si rady s nastavením této tabulky.... ať zadávám různými způsoby šířku sloupců v tabulkách, tak mi to nic nedělá.....

co mám špatně? Díky



 <style>
    
    .stale thead {display: block;}
    .stale tbody {overflow-y: scroll; max-height: 648px; display: block;}
    .stale th.sloupec {width: 250px}
    .stale td.sloupec {width: 250px}
    //.th {width: 250px}
    //.td {width: 250px}
  </style>
  

<table class="stale">
<thead>
  <tr>
    <th class="sloupec">
      Číslo řádku
    </th>
    <th class="sloupec">
      Datum
    </th>
    <th class="sloupec">
      Číslo zakázky
    </th>
    <th class="sloupec">
      Kod
    </th>
    
  </tr>
  </thead>
  <tbody>
  
<?php


                $i = "0";
                for ($i=0 ; $i<$denik_num ; $i++){
                
  
  $cis_radku = MySQL_Result($denik, $i,"cis_radku");
  $datum = MySQL_Result($denik, $i,"datum");
  $cis_zak = MySQL_Result($denik, $i,"cis_zak");
  $kod = MySQL_Result($denik, $i,"kod");

?>
  
  
  
    <tr>
    <td onMouseDown="return zvyrazni_radek(this)"><?echo $cis_radku; ?></td>
    <td><?echo $datum; ?></td>
    <td><?echo $cis_zak; ?></td>
    <td><?echo $kod; ?></td>
  
  </tr>
  

<?php

  }
  
  }
  ?>
  </tbody>
</table>  
juriad
Profil
Snad pomůže
.stale {
  table-layout: fixed;
}

Mimochodem, komentáře v CSS se píší jen a pouze pomocí /* komentář */
Máš skutečně nějaký dobrý důvod nastavovat pevnou šířku?
Pája
Profil *
juriad:

jsou to vlastně dvě tabulky.... nadpis <th></th> je fixni a data pod tím se scrolují.... a já potřebuji aby sloupce seděli a nebyli rozhozené....

originál by to mělo takhle chodit:

.stale thead {display: block;}
    .stale tbody {overflow-y: scroll; max-height: 648px; display: block;}
    .stale th, .stale td {width: 250px}



tohle bohužel nefunguje:

.stale {table-layout: fixed;}
náhodný
Profil *
Ve stylech máš css: .stale td.sloupec {width: 250px}, ale tady vydím jen prosté td bez třídy sloupec:
<tr>
    <td onMouseDown="return zvyrazni_radek(this)"><?echo $cis_radku; ?></td>
    <td><?echo $datum; ?></td>
    <td><?echo $cis_zak; ?></td>
Pája
Profil *
to jsem zase vrátil zpátky..... nic z toho nechodí....


aktuální kód je takto:


<style>
    
    .stale thead {display: block;}
    .stale tbody {overflow-y: scroll; max-height: 648px; display: block;}
    .stale th, .stale td {width: 250px}
    .stale {table-layout: fixed;}
  </style>
  

<table class="stale">
<thead>
  <tr>
    <th>
      Číslo řádku
    </th>
    <th>
      Datum
    </th>
    <th>
      Číslo zakázky
    </th>
    <th>
      Kod
    </th>
    
  </tr>
  </thead>
  <tbody>
  
<?php


                $i = "0";
                for ($i=0 ; $i<$denik_num ; $i++){
                
  
  $cis_radku = MySQL_Result($denik, $i,"cis_radku");
  $datum = MySQL_Result($denik, $i,"datum");
  $cis_zak = MySQL_Result($denik, $i,"cis_zak");
  $kod = MySQL_Result($denik, $i,"kod");
 
                    
?>
  
  
  
    <tr>
    <td onMouseDown="return zvyrazni_radek(this)"><?echo $cis_radku; ?></td>
    <td><?echo $datum; ?></td>
    <td><?echo $cis_zak; ?></td>
    <td><?echo $kod; ?></td>
    
  </tr>
náhodný
Profil *
.stale th, .stale td {width: 250px}

já tam dávám vždycky středník - table.stale th, table.stale td {width: 250px;}

nejlepší by byl živý odkaz na stránku.
Bubák
Profil
náhodný:
já tam dávám vždycky středník
Středník je oddělovač deklarací, za poslední deklarací (na konci) je nepovinný.

Pája:
Děláš tu nepořádek
JS - scrolování v tabulce, aby zůstal nadpis stále vidět
Pája
Profil *
náhodný:
na středník to opravdu nijak nereaguje

bubák:
no, nedělám... ;-) nejdřív jsem si myslel, že to bude potřeba řešit v JS a tím, že mi byl poskytnut odkaz na HTML, tak jsem se to snažil dát do pořádku v dalším dotazu... :-)


zajímavé totiž je, že v tom druhém souboru, kde jsem to nejdříve potřeboval řešit mám všude <input>y a tam mi to chodí, když jsem mu ještě zadal toto:

.stale th, .stale td, .stale.input {width: 250px}


a tady to prostě nemůžu rozchodit....

budu rád za každou radu... děkuji :-)
Bubák
Profil
Máš to rozbité.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0