Autor Zpráva
BedyR
Profil
Dobrý den,
mám problém se zobrazováním obrázků v prohlížečích Chrome a Opera.
V ostatních se zobrazuje vše správně (IE,Safari,SeaMonkey,Firefox).

Živá ukázka
http://www.strelci.cz/page/galerie/akce/

Obrázky načítané ze složky se zobrazují správně.
<img id="HlavImg" name="Hlavicka1" src="http://www.strelci.cz/images/Hlav3.jpg">

Obrázky načítané z databáze se nezobrazí(U Opery občas náhodně nebo jen problikne).
<img border="0" alt="obr" src="http://www.strelci.cz/zobrobr.php?zdr=1&amp;nid=175" style="width:auto; height:auto; margin:auto 0px; vertical-align:middle;">

V chrome v "Zkontrolovat prvek" vypisuje chybu [ GET http://strelci.cz/zobrobr.php?zdr=1&nid=175 500 (Internal Server Error) ] ale v kódu když najedu na odkaz (src) zobrazí náhled správný obrázek .

Přitom stejný styl používám na jiné stránce a tam to funguje.
http://www.sskporubaskalka.cz/page/-0302
<img class="obrg" src="http://www.sskporubaskalka.cz/proc/zobrobr.php?zdr=gal&amp;nid=61" alt="obr" title="Palebná čára">

díky
juriad
Profil
BedyR:
Nezávisí náhodou kód, který obrázek generuje na nějakých hlavičkách, které by měl posílat prohlížeč? (Preferovaný jazyk, referer atp.)
Mně jej wget také nestáhne; se stejnou chybou (ERROR 500: Internal Server Error.)
BedyR
Profil
juriad:

V obou případech (http://www.strelci.cz/page/galerie/akce/ - v Chrome nefunguje
http://www.sskporubaskalka.cz/page/-0302 - v Chrome funguje )
obrázek je odesílán stejně:

     
      header("Content-Description: PHP Generated Data");
      header('Content-type: image/jpeg');
      echo $obr;

Podíval jsem se i do htaccess v čem se liší. Chybující servr má navíc :
## PHP
php_value memory_limit 48M
php_value post_max_size 48M
php_value upload_max_size 48M
php_value upload_max_filesize 256M
php_value max_execution_time 2000
php_value max_input_time 2000
V čemž nedostatek nevidím. Takže nevím.
juriad
Profil
BedyR:
Ukaž celý skript. Nemáš tam někde nějaké „ochrany“, aby se nezobrazoval obrázek z cizích domén a podobně?
Prostě hledej cokoli, co závisí na vstupu od uživatele (prohlížeče).

Když kliknu na odkaz strelci.cz/zobrobr.php?zdr=1&nid=175 ve Firefoxu uvidím obsah:
<br><br><span> . . O . . Něco chybí ! Tohle nedáš ! . . Něco s tím udělejte ! . . . . . . </span>
BedyR
Profil
juriad:
Tato reakce je v pořádku, protože se předpokládá že bude jako první spuštěna stránka (která založí proměnné SESSION) a ne pouze odkaz na obrázek ten proměnné nezaloží.
_es
Profil
[#5] BedyR:
No ale prehliadač vôbec nezaručuje, v akom poradí niečo načíta, ako dlho mu to bude trvať a pod. Obrázky sa môžu zobrazovať z cache prehliadača a pod. Takže to sprav normálne, tak, aby URL obrázkov zaručovala obsah obrázkov a nebudeš mať takéto problémy.
BedyR
Profil
Zjistil jsem, že když v 'Nástrojích pro vývojáře' v oddíle 'Network' zaškrtnu 'Disable cache' tak vše funguje přestože 'Status Text' je pořád 500 a oddíle 'Headers' 'Status code' také 500.

Takže problém bude někde v cache.
 header('Pragma', 'no-cache', true);
  header("Cache-control: private");
  header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
  header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0",false);


ve funkční je :
  header("Cache-control: private");
  header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
  header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0",false);

jdu otestovat


Jeto tak problém byl v
header('Pragma', 'no-cache', true);
_es
Profil
BedyR:
Čiže to vlastne „vyriešiš“ tak, že donútiš návštevníka opakovane sťahovať už stiahnuté obrázky? Ak sa ti v cache objavili vadné obrázky, tak problém zostane aj tak, len možno skrytejší.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: