21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Milan1236000
Profil
Zdravím,
proč, když je v názvu nějakého souboru #, se soubor na stránce nezobrazí?
Proč to tak 'vadí'?
Bubák
Profil
Protože to, co je za #, je považováno za kotvu (záložku).
Odkazy na záložky v HTML
Milan1236000
Profil
Bubák:
Aha, díky moc.
Docela mě štve, že skoro všechny názvy akordů budu muset přepisovat... Ale co nadělám. :DDD
Martin2
Profil *
Nebudeš muset. Řídicí znak # je pouze třeba v URL escapovat. %23
lionel messi
Profil
Milan1236000:
Docela mě štve, že skoro všechny názvy akordů budu muset přepisovat...
Najlepšie je podobnú divočinu (diakritiku a špeciálne znaky) do názvov súborov vôbec nezadávať a vystačiť si s prostým textom, prípadne spojovníkmi.

Namiesto pomenovania súboru s akordom D zahraným na flaute:
zvuky#d-fletna.mp3

odporúčam použiť niečo takéto:

zvuky-akordy-d-fletna.mp3
Bubák
Profil
Martin2:
Že mě to nenapadlo, to by mělo fungovat.
Milan1236000
Profil
Martin2:
Díky za radu, ale nevím, jak to provést. Já mám obrázek pojmenovaný třeba c#.png a v html
<img src="soubory/akordy/c#.png" height="100" width="200">
Jak bych to měl provést?
juriad
Profil
Milan1236000:
V odkazu napíšeš:
<img src="soubory/akordy/c%23.png" height="100" width="200">
Milan1236000
Profil
juriad:
Jasně, už to funguje. Díky moc.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0