Autor Zpráva
Milan1236000
Profil
Zdravím,
proč se mezi položkou 1 a 2 udělá část podtržení, když už by tam být nemělo?
http://kod.djpw.cz/nepb
Odkomentováním posledního řádku v CSS se to dá snadno skrýt, ale proč se to tam vůbec udělá?
Také nechci, aby, i když to skryji, to někam odkazovalo.
_es
Profil
Milan1236000:
Priamo vo vnútri elementu ul nemôže byť element a - až vo vnútri elementu li. Rôzne prehliadače
môžu hento spracovať rôzne.
Milan1236000
Profil
_es:
To sice ano, ale chtěl jsem, aby, když najedu kamkoli do oblasti <li>, šel stisknout odkaz. Kdybych <a> dal až za <li>, bude se moci odkaz stisknout pouze při najetí na text. Viz http://kod.djpw.cz/qepb.
Bubák
Profil
Položky LI musí být přímo v UL (nebo v OL, NAV...), nesmí být obaleny odkazem.
Vlož odkaz do LI.
Pokud chceš větší odkaz, tak dej padding, nebo rozměry odkazu a ne nadřazenému elementu.
V CSS jsi 14. řádek nezakomentoval, ale na začátku máš syntaktickou chybu, kvůli které následující CSS kód nefunguje.
Dávat každé položce stejnou třídou je začátečnickou chybou, protože köd je možné napsat efektivněji a přehledněji, vhodnější je dát třídu obalovému elementu, třebas UL.
http://kod.djpw.cz/repb hHolt jsem stará škola a je to "optimalizované" od IE6 výše.
Milan1236000
Profil
Bubák:
Díky.

Ještě taková drobnost. http://kod.djpw.cz/wepb
Proč v CSS úplně ten poslední styl musí být zapsán takto
#menu #aktivni a {
    color: rgb(51,204,0);
}
místo tohoto
#aktivni a {
    color: rgb(51,204,0);
}
?

A proč nefunguje tohle:
#menu li a :hover {
    text-decoration: underline;
}
ale tohle:
#menu :hover {
    text-decoration: underline;
}
?
anonymníí
Profil *
Milan1236000:
Selektor #menu li a :hover je nesmyslný (značí hover nad čímkoliv uvnitř odkazu, ne nad ním samotným).

Správně má v tomto případě být #menu li a:hover.

Proč v CSS úplně ten poslední styl musí být zapsán jako
Nauč se použít firebug/jiný dev tool. Pak by ti to mělo být jasné. Jinak samozřejmě zkušenější oko odhalí, že #menu li a je silnější selektor než #aktivni a, a proto má přednost.

Možnosti jsou (vyber si jakoukoliv z nich, ne všechny naráz):
1. nahoře místo #menu li a použij #menu a
2. #menu #aktivni a
3. li#aktivni a
Milan1236000
Profil
anonymníí:
Díky moc za tip, Firebug vyzkouším a díky moc i za vysvětlení.
Milan1236000
Profil
Neví někdo, jak se dávají zpět ikony do Chrome DevTools? Zkoušel jsem DevTools settings > General > "Show Toolbar Icons", ale tohle tam není ani nic jiného.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0