Autor Zpráva
Huppicek
Profil
Zdravím, mám udělanou fotogalerii a chtěl bych udělat, že když kliknu na obrázek galerie1, tak se otevře například galerieopen, nebo tak něco a tam se zobrazí fotky. Napadlo mě to udělat přes formulář, ale zajímalo by mě jestli, by to nešlo normálně přes odkaz. Děkuji za odpovědi.
Tomáš123
Profil
Huppicek:
Áno, šlo by to. Ak sa akcia bude odohrávať na strane klienta, JavaScriptovu udalosť onclick môžeš naviazať prakticky na čokoľvek, pokojne aj <img>. Ak sa smerovanie odohráva na strane servera, za hodnotu atribútu href môžeš dosadiť potrebné detaily a na serveri to spracovať.
Huppicek
Profil
A co je teda lepší ? Přes formulář a nebo onclick. Nechci dělat pro každou galerii samotnou stránku.
Keeehi
Profil
Huppicek:
Nechci dělat pro každou galerii samotnou stránku.
Pak musíš použít na straně serveru nějaký programovací jazyk, třeba PHP.
Huppicek
Profil
Ale já už mám script pro zobrazení těch fotek, mě jde jen o to jestli ten script mám otevírat přes onlick nebo formulář
Tomáš123
Profil
Huppicek:
jestli ten script mám otevírat přes onlick nebo formulář
Záleží od jazyka, v ktorom je ten skript napísaný. Nie že by to nešlo prekombinovať, ale zrejme hľadáš čo najjednoduchšie riešenie.

Ak je to JS, bude lepší onclick.

Ak je to PHP bude stačiť odkaz. Formulár je zbytočne ťažkopádny.
Huppicek
Profil
Tomáš123:
Je to přes php, takže to mám udělat přes odkaz onclick ?
Keeehi
Profil
Huppicek:
Použij normální odkaz <a href="..."> a žádný javascript (onclick) do toho nemontuj.
Huppicek
Profil
Keeehi:
Nojo, ale jak zjistím na jaký button (odkaz) klikl. Musím udělat nějakou podmínku, abych věděl jakou galerii to má otevřít.
RastyAmateur
Profil
Huppicek:
Pomocí pole $_GET[] si přesuneš nějakou unikátní informaci do té nové stránky.

<a href="galerieopen.php?id=--id--"><img src="img/galerie1.jpg" alt="galerie"></a>

Jak jsi psal - máš to přes PHP ([#7]). Poté v tom PHP dokumentu si vytáhneš nějaké to id (nějaký unikát, podle kterého máš ty fotky zařazené) z pole (to --id-- budeš mít uložené v $_GET["id"]).

Doufám, že je to alespoň trochu k pochopení...
Huppicek
Profil
RastyAmateur:
Super dík, já to takhle chtěl udělat přes ty formuláře. Já totiž nevěděl, že $_GET funguje i u odkazů. Takhle to je o moc jednoduší.


Akorát mi poté nefunguje znaková sada a nevím proč
RastyAmateur
Profil
Huppicek:
zkontroluj, jestli ten soubor (předpokládám že mluvíš o galerieopen.php) máš uložený v utf-8, a pokud ano, tak já občas dělám věc, která se mi nelíbí, ale funguje. Před php kód si ještě normálně napíšu <meta charset="utf-8">

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: