Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Hitman Profil |
#1 · Zasláno: 25. 1. 2016, 16:18:38
Na webu mám mezeru asi 10px od horního okraje. Tak jsem si odfiltroval na jednoduchý kód:
<!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>aaa</title> </head> <body> <div id="stranka"> Text. </div> </body> </html> A mezera tam stále je. Pokud nastavím margin,padding 0, stejně tam je mezera asi jeden řádek. Když kliknu za title a pomalu odmazávám až po "<", uložím, mezera stále zůstává. Vrátím se do editoru, stisknu ještě 2x backspace, jakoby se nic nestane, uložím a "Text" už je standardně nahoře. Jedná se o BOM? Používám dreamveawer a mám vkládání BOM vypnuté. Napadne vás něco? |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 25. 1. 2016, 16:27:26
Hitman:
A není to spíše defaultní margin/padding u html/body? html, body { margin: 0; padding: 0; } |
||
anonymníí Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 1. 2016, 16:29:54
Keeehi:
Ten píše, že odstranil. Jinak nevím, kde se pořád bere to margin/padding u html/body . Je to 8px margin u body . Padding žádný, html také nic nemá.
body {margin: 0;} |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 25. 1. 2016, 16:46:25
Na stránce, tedy v kódu "nějaké smetí" bude, co to přesně je zač by se dalo zjistit čímkoliv, co umí zobrazit hexa znaky, třebas PSPad, nebo online služba www.rexswain.com/httpview.html
Zda to umí zobrazit dreamveawer, netuším. Taky bys mohl dát odkaz na živou ukázku problému. Hitman: „stisknu ještě 2x backspace, jakoby se nic nestane, uložím a "Text" už je standardně nahoře.“ Takže je po problému? Pokud ano a nestává se ti to často, tak bych to hodil za hlavu. |
||
Hitman Profil |
anonymníí
No mě to zmizí, když odstraním tu mezeru před title. Nemusím odmazávat title, ale před tím je nějaký neřád který zlobí. Bubák: Moc se mi nechtělo stahovat PSpad, doufal jsem že někdo poradí přímo v DW, ale půjdu to zkusit. Ten online mi nepomůže, mám to společně s PHP, tak to musím upravit přímo tam. Po problému je, ale jen na té testovací stránce, přímo na webu mám problém pořád. //Tak ani PSPAD mi nepomohl. Dal jsem úpravy odstranit nadbytečné mezery a stále beze změny. Pokud odstraním meta tag pro jazyk zobrazuje se tam "", což je taky znak BOMU. Jak tedy v PSPADU definitivně odstranit BOM? Díky |
||
Trejpa Profil |
#6 · Zasláno: 25. 1. 2016, 18:05:08
Hitman:
Nastavení > Nastavení programu > Program 2 > [_] Ident. byty v kódování UTF-8 Volba je ve výchozím nastavení vypnutá. Takže by mělo stačit otevřít soubor a přeuložit znova. Jeden BOM na začátku souboru prohlížečům nevadí, při shodném kódování s ním počítají. Buď ho máš zdvojený nebo se ti cpe na jiné místo z jiného souboru přes include .
(Některé prohlížeče umí ignorovat i zdvojený BOM.) |
||
Hitman Profil |
Tak bohužel, ani po přeuložení se nic nezměnilo. Pokud odstraním meta tag s nastavením jazyka, zobrazí se tam "".
Jde o ***.cz, ale řekl bych že ukázka v tomto případě moc nepomůže...Díky Řešení je přidat #stranka margin-top: -21px a pro chrome 19, ale to není úplně košer.. |
||
anonymníí Profil * |
#8 · Zasláno: 25. 1. 2016, 18:39:56
Hitman:
 je BOM. Zkus přeuložit a nahrát zpět na server všechny soubory, které se tam vyskytují, byť v rámci nějakého PHP includu. Některý ze souborů BOM obsahuje.
|
||
Hitman Profil |
#9 · Zasláno: 25. 1. 2016, 18:47:15
Přeuloženo. Includuje se tam jen jeden soubor, ten jsem také v PSPADU otevřel a uložil...
|
||
Keeehi Profil |
#10 · Zasláno: 25. 1. 2016, 18:59:22
BOM opravdu před <title> je. Je na stránce sice jeden, ovšem uprostřed dokumentu. Má pocit, že aby byl co k čemu, tak že musí být na začátku souboru. Pokud to je pravda a ty ho máš takto uprostřed ani se nedivím že se to prohlížeči nelíbí.
|
||
Hitman Profil |
A jak to že se v pspadu neodstranil?
Vypisuji jej přes echo, před ním je ještě výběr z DB pro další obsah. //a jak jsi zjistil že je zrovna před title (bez toho že jsi to nahoře četl), je na to nějaký nástroj? A ještě je zvláštní že i pokud title odstraním a celý kód nad title až po začátek <head>, bom (resp. mezra) tam stále zůstává. Už tomu opravdu nerozumím...nebo tedy není před title, ale jinde? |
||
Keeehi Profil |
Hitman:
Použil jsem ten web od Bubáka ze [#4] a nechal si to vypsat jako hex a je tam EFBBBF, což je ten BOM. Vzal bych ten PSPad a zdrojové kódy si otevřel jako binární soubory a veškeré výskyty BOMu bych smazal, pak uložil. |
||
Hitman Profil |
No, pokud si to vypíšu v té online aplikaci BOM tam vidím:
746D6C223E0A3C68 6561643E0AEFBBBF tml">•<h ead>•••• V PSPADU mi to ale tento řetězec nenajde, na tom samém řádku mám: 68746D6C223E0D0A3C686561643E0D0A Když vyhledám "EFBBBF" tak mi to nic nenajde. Vyhledával jsem i další možnosti jako "BF", "FF", "00", ale nic....zkusil jsem to i otevřít normálně a vše srazit k sobě abych BOM odstranil a poté jen odentrovat, ale BOM tam stále je. Pokud celý php kód odstraním, bom zmizí (tedy jeho výskyt EFBBBF v hexakódu), ale odsazení tam stejně zůstane. //Tak mě napadá, nemůže se tam vkládat až při zpracování toho PHP? Žádné echo tam ale mimo titulku nemám. |
||
Bubák Profil |
#14 · Zasláno: 25. 1. 2016, 19:44:32
Hitman:
„odsazení tam stejně zůstane“ Nekoukáš náhodou na nakešovaný soubor? |
||
Keeehi Profil |
#15 · Zasláno: 25. 1. 2016, 19:47:51
Hitman:
Jak vypadá tedy ten php kód kolem <head>? Řekněme +-5 řádků. |
||
Hitman Profil |
Bubák:
To ne, ale koukám že to zase ukazuje BOM jinde, za body. Takže to vypadá že se ty bomy vložili za tagy <body> a <head>. Pokud jej odstraním i tam tak už je to v pořádku. Jenže je tam taky PHP. Co může v PHP vkládat BOM? Pouze echo, print atp. ne? Keeehi: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <?php require_once("pripojeni k databazi"); .... Tam problém asi nebude... |
||
Keeehi Profil |
Hitman:
Podle kódu by to odpovídalo tomu, že BOM je umístěn na začátku souboru pripojeni k databazi
|
||
Hitman Profil |
#18 · Zasláno: 25. 1. 2016, 20:07:34
Aha, na ten jsem zapoměl, to způsobovalo chybu i po tom <body>. To mě nenapadlo, hledal jsem include, ale na tohle jsem úplně zapoměl.
Díky moc :-) |
||
Lonanek Profil |
#19 · Zasláno: 25. 1. 2016, 20:42:39
Hitman:
Pro jistotu si projděte všechny soubory na FTP a uložte je v kódování UTF8 bez BOM. Pak budete bez problémů. Hitman: „zkusil jsem to i otevřít normálně a vše srazit k sobě abych BOM odstranil a poté jen odentrovat, ale BOM tam stále je“ To je co "normálně"? Žádný textový editor nezobrazí BOM znaky. |
||
Hitman Profil |
#20 · Zasláno: 25. 1. 2016, 22:18:20
Lonanek:
To je co "normálně"? Žádný textový editor nezobrazí BOM znaky. Zobrazil jsem si znaky BOMu otevřením souboru jako binární, viz. výše. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0