Autor Zpráva
janek007
Profil
Ahoj,
měl bych dotaz. Mám na stránce klasický formulář s metodou post odesílaný tlačítkem a na té samé stránce mám několik tlačítek na které je pověšená jquery událost toggle. Problém ale je, že stisknutí jakéhokoliv tlačítka mi způsobí odeslání formuláře. Přitom je mám umístěné mimo tagy <form></form>.
visionic
Profil *
Odkaz na příklad? Nebo vepiš tvůj kód.
janek007
Profil
Celej kód můžu postnout, ale asi by se v něm na první pohled nikdo nevyznal, protože je strašně propletenej s php. Tak dám příklad
toto je můj jquery script
<script>
$(document).ready(function(){
 
  $("[class^=detail_]").hide();
  
  $("button").click(function(){
      var hodnotaTlacitka = this.value;
      $("." + hodnotaTlacitka).toggle();
  });
});

pak html kde mám nahoře formulář a dole pod formulářem tabulky kde skrývám část tabulek. Ale když kliknu na jakýkoliv button. Odešle se formulář. Potřebuji aby se na kliknutí na tlačítko s hodnotou detail_1 zobrazila jen skrytá část textu, né aby se odeslal formulář.

<form method="post">
  <input type="text" name="form_popis">
  <input id="recepty_new" type="submit" value="odeslat">
</form>
<table>      
  <tr>
    <td><button value="detail_1">Zobraz</button><td>
  </tr>
  <tr class="detail_1" >
    <td>
      <table>
        <tr>
          <td>bla bla</td>
        </tr>
      </table>
    </td>
  </tr>
</table>


děkuji
juriad
Profil
V tomto kusu kódu problém není: Živá ukázka
Není třeba možné, že máš překlep v koncové značce </from>?
User
Profil *
A nebo
<button value="detail_1" type="button">Zobraz</button>
visionic
Profil *
Me to taky funguje jak ma.
janek007
Profil
Tak děkuji. Překlepy snad nikde nemám, ale když si ten svůj kód vložím do živé ukázky, tak se to taky odešle. Pomohlo mi k button přidat type button tak jak radil User. Teď to funguje jak má, ale proč to zlobí netuším.

Komplet kód se mi sem vložit nedá. píše to něco o chybě v json. Tak aspoň link na živou ukázku. Živá ukázka
Chamurappi
Profil
Reaguji na janka007:
To je tak těžké vyhledat si v kódu <form (a </form) a ověřit si, jestli skutečně máš všechny formuláře uzavřené? Samozřejmě, že nemáš… takže tvůj <button> je uvnitř formuláře.
janek007
Profil
Pardon, moje chyba. ctrl+f sem dělal ve zdrojáku a tam uzavřené tagy byli oba, jen se to zamotalo do jednoho IF a pak se holt nevygeneroval.
Tomáš123
Profil
janek007:
Jednoduchšie je kontrolovať už vygenerovaný kód v prehliadači.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: