Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
krab Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 6. 2016, 17:12:48
Zdravím všichni,
chtlě jsem se zeptat, zda jde nějak spojit již spojenou buňku s nespojenou? Kód: <table border="0" width="100%"> <tr> <td width="33%" class="center">x</td> <td width="33%" class="center">y</td> <td width="33%" class="center">x</td> </tr> <tr> <td colspan="3">z</td> </tr> </table> díky |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 1. 6. 2016, 17:59:33
krab:
„Lze to nějak jednoduše?“ V tabulce to nejde nikdy. Buňka musí být vždy obdélníková. Požadovaný vzhled by ale měl jít vytvořit pomocí divů a obtékání. |
||
Bubák Profil |
#3 · Zasláno: 1. 6. 2016, 18:01:20
Spojené buňky musí mít obdélníkový tvar, takže odpověď je jednoduchá, nejde to.
Nevím, o co se pokoušíš, ale možná by se dalo vytvořit něco, co bude vypadat jako to, co potřebuješ. |
||
krab Profil * |
#4 · Zasláno: 2. 6. 2016, 00:49:19
Píši web ručně celý a tak hledám jednoduchý způsob jak udělat toto:
ty 3 horní buňky lze brát jako záložky, třeba záložka 1, 2 a 3 a ta spodní spojená buňka má obsahovat text k dané Tedy kliknu na záložku jedna, ve spodní buňce se objeví text pro záložku 1 a jakoby se s ní spojí (to co jsem psal prvně, spodní buňka se spojí s buňkou nahoře), aby bylo poznat, že je to záložka jedna, a u těch ostatních dvou bude mezera, když kliknu na záložku 2, přepne se text na ten co patří záložce 2, a spojí se se záložkou 2. Pokud by to šlo nějak čistě s html a css, budu rád za nakopnutí. Díky moc |
||
Trejpa Profil |
#5 · Zasláno: 2. 6. 2016, 01:24:34
krab:
„Pokud by to šlo nějak čistě s html a css, budu rád za nakopnutí.“ Jestli sháníš funkční přepínátko, hledej něco jako CSS tab switch, například Functional CSS Tabs nebo How to Create a CSS3-Only Tab Control. Skriptem jde zajistit podpora i pro Internet Explorer 8 a nižší. Pokud jde o vzhled, tak na ten nepotřebuješ tabulku. Stačí klikací nadpisy umístit nad políčko s textem a barvičky s rámečky měnit pomocí CSS podle přepnuté varianty. |
||
krab Profil * |
#6 · Zasláno: 2. 6. 2016, 14:18:59
díky díky, po té dlouhé době co zase píši kód bych to dohromady sám nedal, tak jsem na functional css tabs nakoukl a zkusil to hodit do pspadu. Musím teď mizet tak jsem nakoukl jen tak letmo, víc se tomu budu věnovat jak bude více času. Každopádně:
Nastylování v pohodě, pozadí atd. Narazil jsme v rychlosti na 2 problémy: 1) Roztažení tlačítek. Nastavil jsem jim šířku 33%, výsledek byl ten, že se zvětšily rozestupy, ale tlačítka jsou stále malá. 2) V kódu vepsaná poznámka /* This part sucks */ je trefná, pro každou položku z "menu" budu mít jinak dlouhý text, tak bych to potřeboval flaxibilní. S pevnou délkou je to u jednoho krátké a text mi překrývá patičku, u druhého je to zase dlouhé, tkaže je tam dlouhé prázdno. Neměl by někdo řešení na tyto 2 nedostatky? Jinak podle toho tvého posledního řádku mne ještě něco napadlo, tak to pak také zkusím, když by tyto 2 problémy nešlo vyřešit. díky moc |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0