Autor Zpráva
Anonymak
Profil *
Ahoj lidi. Zkoušel jsem vytvořit nové vlákno, ale nešlo mi to, tak to zkusím vložit sem, jelikož se to týká responzivního designu. Chtěl jsem si udělat na stránce mosaico (nebo tak nějak) responsivní html šablonu na email. Bohužel mi responzibilita nefunguje na outlooku, který používá velká část lidí. Pátral jsem tedy po nějakém jiném builderu a výsledek byl stejný. Přešel jsem tedy na stránky litmus, kde ukazují které html šablony jsou responzivní na všem i na outlooku a když si to pošlu, tak to opět na outlooku nefunguje. Nefunguje ani když se pokusím napsat šablonu sám (to byl také důvod proč jsem přešel na builder).

Na outlooku nefunguje, znamená, že šablona se zobrazí normálně po stažení obrázků a vše vypadá jak má, ale když zmenším okýnko outlooku, tak se email nepřizpůsobí.
Můžete mi poradit v čem je problém? Mám nějakou chybu v nastavení outlooku? Nejsem jeho uživatel, takže se v něm moc nevyznám. Stáhl jsem si ho jen proto, abych viděl jak šablona bude vypadat jinde. Vyzkoušel jsem jak email vypadá na mailbirdu, thunderbirdu, seznamu a volném. Pouze na outlooku to není responsivní. Zkoušel jsem řádkové css i normální a nic nepomáhá.

Děkuji za každou radu. Případně pokud by mi někdo mohl poslat šablonu, která pro outlook je responsivní, abych mohl nějak obšlehnout nastavení v případě, že na mém outlooku bude fungovat.

Moderátor juriad: Nevím, proč to nešlo. Založil jsem ti vlastní vlákno.
Martin2
Profil *
Ve zkratce by se dalo říct „vzdej to“. V trochu delší verzi „vykašli se na graficky složité maily obecně“, tato technologie na to vůbec není určena ani nachystaná, problémů bude mnohem víc než výhod.

Outlook (ten velký z Office) zobrazuje HTML maily pomocí jádra Wordu. Na komplikovanější styly (a i na některé základní) tak můžeš s klidným srdcem zapomenout. Srovnatelně (špatná) situace bude u většiny webových rozhraní a taky u některých mobilů.
Anonymak
Profil *
Přišlo mi, že nejde o nic složitého. Jen při určitém rozlišení nastavím obrázku velikost 100%, ale nefunguje to tak. Zapomněl jsem dodat, že mám aktuální a legální verzi windows, outlook apod. Takže starý SW by neměl být problém.
Kcko
Anonymak:
První řádek v tabulce shrnutí: www.campaignmonitor.com/css
Anonymak
Profil *
Děkuji za odkaz. Nejedná se ale o srovnání podpory pouze pro tu to konkrétní webovou aplikaci? Je to opravdu porovnání rozdílů všech emailových klientu pro jakékoliv emailové šablony z jakýchkoliv zdrojů?

Nejde mi tu editovat příspěvek. Chtěl jsem dodat, že jsem si všiml, že outlook vůbec nepodporuje nic jako width="100%" ani v html ani v css. Takže to opravdu asi bude problém v outlooku. Asi to nebudu řešit. Jelikož mobilní outlook neexistuje a většinou jej lidi mají pouze na počítači, kde menší okýnko než 600px takřka nikdo nepoužívá a kdo jo, tak si to může roztáhnout.

Celkově mám dost zlost na Microsoft. Jsou tak nafoukaní svou pozicí na trhu, že nejsou schopni své aplikace přizpůsobit požadavkům zákazníků a tak se musí neustále vymýšlet řešení, jak něco zprovoznit na IE, nebo outlooku. Přičemž to bývají triviální věci, které ostatní klienti zvládají. Řeknu Vám jedno. Svět bez IE by byl lepším světem. Vsadím se že za všechny ty války a celosvětovou naštvanost a podrážděnost může IE. IE je strůjcem všeho zla!!!

Chrome > IE = IE < Firefox

Díky za rady jde se zase makat. Kódu zdar.
Martin2
Profil *
Dokud Outlook používal pro zobrazování i editaci mailů Trident (IE), byla s ním ještě celkem snadná domluva. Nicméně, jak už jsem zmiňoval – mail je na komunikaci, ne na tvorbu letáků a ne na posílání webových stránek. Nebude to spolehlivě fungovat nikdy a nikde – když už dotlačíš grafický mail do použitelného stavu, rozbije ti ho klient třeba při odpovědi nebo přeposlání. Nevytvářej složité mailové layouty – nemá to smysl.

Soudím, že celému SMTP/MIME by prospěl návrat někam na formátovací úroveň současných IM služeb.
Amunak
Na responzivní mail můžeš zapomenout. Tedy, "responzivní" v tom smyslu v jakém se to používá dneska. Ale to přece ani moc nepotřebuješ. Velmi jednoduché, "responzivní" (alespoň do určité míry) šablony pro mail docílíš použitím starého dobrého tabulkového layoutu. Ten, v kombinaci se starými HTML styly a nějakými CSS hacky, dokážeš dostat do stavu kdy je docela použitelný a výsledek vypadá slušně. Ale není to zrovna jednoduché a vyžaduje to hromadu testování.
Monkeys
Profil *
Anonymak:
Kup si hotovu sablonu a mas po probleme.
Naprikald tu: themeforest.net/category/marketing/email-templates
M.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0