Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
emissary Profil |
#1 · Zasláno: 30. 10. 2016, 10:29:15
Zdravím vás,
chcem sa spýtať na pridávanie ikoniek. Ide o to, že na badoo.com používajú celkom sympatické ikonky. Chcel by som pochopiť akým spôsobom je tam táto ikonka pridaná. Je to SVG obrázok, ale vôbec nerozumiem tomu spracovaniu. ![]() ![]() <div class="photo-counter"> <i class="icon icon--white"> <svg class="icon-svg"> <use xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xlink:href="#icon-camera-contour"></use> </svg> </i> <span class="small">3</span> </div> Čo je to za "tag" <use></use> . Vôbec nerozumiem ani tomu linku xlink:href="#icon-camera-contour" ktoré odkazuje na nejake IDčko, ktoré sa tam ani nenachádza. Ak bude niekto taky zdatný a bude mi vedieť vysvetliť túto technológiu, tak budem moc rád.
Čo sa týka CSS, tak: .photo-counter { position: absolute; top: 158px; left: 6px; padding: 4px 10px; border-radius: 16px; background: rgba(0,0,0,.5); color: #fff; font: 1em/1.28572 'FS Albert Pro Web Bold',Helvetica,Arial,sans-serif; } .icon--white { fill: #fff; } .icon { transition: color .2s,fill .2s,background .2s,box-shadow .2s,opacity .2s; width: 16px; height: 16px; display: inline-block; } i { font-style: normal; } .icon-svg { display: block; width: inherit; height: inherit; max-width: inherit; max-height: inherit; background: inherit; fill: inherit; pointer-events: none; box-sizing: border-box; } .icon-svg > use { transition: opacity .2s; } To je všetko čo som z toho vytiahol. |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 30. 10. 2016, 19:34:58
Reaguji na emissaryho:
„ktoré odkazuje na nejake IDčko, ktoré sa tam ani nenachádza“ Určitě se tam nenachází? Řekl bych, že AJAXem natahují do stránky tento kus SVG. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0