Autor Zpráva
luma64
Profil
Zdravim, časťou html stránky zakaz_pristup.html je
<div id="obrazok" style="position:absolute;left:20px;top:15px;width:350px;height:350px;z-index:2" align="left">
<font style="font-size:10pt"  color="#000000" face="Arial">
<img src="break.png" alt="Prístup odmietnutý" WIDTH=250 HEIGHT=200 BORDER=0 /></font>
</div>

Keď si túto stránku zobrazím v prehliadači, obrázok sa mi zobrazí. Keď je volanie html stránky v php kóde
if ( $uziv == '')
{
    require_once ('../../../../zakaz_pristup.html');
    exit;

}

zobrazí sa len text Prístup odmietnutý ale obrázok nie. Kde je pls chyba ? Ďakujem.
Joker
Profil
Zřejmě je špatně cesta k obrázku.

Stačí v prohlížeči zkontrolovat, odkud se to snaží ten obrázek načíst. Ale bude to
(adresa skriptu který ten kód vkládá)/break.png
luma64
Profil
Joker:
Plne súhlasím. Len ako som napísal, obrázok sa nezobrazí ale text v atribúte alt ("Prístup odmietnutý") sa naopak zobrazí. Teda volaná html stránka sa zobrazí (okrem obrázka)! Obrázok zaručene existuje v tom istom adresári ako aj html, z ktorého sa volá.
Tomáš123
Profil
luma64:
Ako napísal Joker, chyba bude v ceste ku obrázku. Po načítaní stránky si pomocou vývojárskych nástrojov skontroluj odkiaľ sa prehliadač pokúša obrázok načítať. Varovanie o nefunkčnej ceste by sa malo zobraziť v konzole.
luma64
Profil
No ešte som zobrazil kód php stránky, z ktorej volám zakaz_pristup.html

<div id="obrazok" style="position:absolute;left:20px;top:15px;width:350px;height:350px;z-index:2" align="left">
<font style="font-size:10pt"  color="#000000" face="Arial">
<img src="break.png" alt="Prístup odmietnutý" WIDTH=250 HEIGHT=200 BORDER=0 /></font>
</div>

Po vloženi obsahu html stránky sa mi generuje cesta k obrázku do adresára, odkiaľ sa html volá. Html stránka a Php stránka nie sú v jednom adresári. No a ja chcem mať všetky obrázky v jednom adresári.
Keď som break.png skopíroval do aresára s php stránkou tento sa zobrazil.
Joker
Profil
luma64:
Obrázok zaručene existuje v tom istom adresári ako aj html, z ktorého sa volá.

Což zřejmě -vzhledem k tomu, že se to HTML nezobrazuje přímo, ale vkládá do PHP- není to umístění, kam odkazuje značka <img>.
luma64
Profil
luma64:
Ďakujem všetkým za rady. Obrázok som musel umiestniť do adr. kde bolo php, ktoré volalo html s obrázkom.
Tomášeek
Profil
luma64:
Obrázok som musel umiestniť do adr. kde bolo php, ktoré volalo html s obrázkom.
Technicky vzato nemusel.

Ale když nejsi ani na trojí upozornění, že je cesta k obrázku špatně zadaná, schopen zjistit, na jakou URL obrázku odkazuješ a na jakou odkazovat máš, je to těžké. Hlavně, že jsi se dobral výsledku :-)
Joker
Profil
Tomášeek:
Tak problém odstraní oba způsoby, tj. jak úprava <img> na správné umístění, tak přesunutí obrázku aby odpovídal zápisu v <img>.

I když častěji bude správné to první řešení, druhé je vesměs pro situace „nahrál jsem obrázek jinam než jsem chtěl“.

Ještě upozorním, že v situaci, kdy ten stejný kód vkládám do různých PHP skriptů, které buď jsou v různých adresářích, nebo se tak navenek tváří (mod_rewrite), nemusí být úplně triviální to udělat tak, aby se obrázek zobrazil všude.
Samozřejmě vždycky tam jde natvrdo dát absolutní adresa, ale to má taky své nevýhody.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: