| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| peteo Profil |
#1 · Zasláno: 27. 12. 2005, 22:58:14
Prešiel som všetky možné entita a hľadám (zatiaľ) 2 entity:
s s bodkou (pre česky píšucich - s tečkou); malé aj veľké a rovná sa približne - znak rovná sa s bodkou (tečkou). Poraďte, ďakujem. Inak - príjemné (s)trávenie po Vianociach a dobrú prípravu na Slvestra. |
||
| pachollini Profil * |
#2 · Zasláno: 28. 12. 2005, 02:00:06
Doporučuji použít windowsí mapu znaků - úplně dole (ve status baru) napíše hexadecimální (šestnáckový) kód znaku, pak stačí v html napsat &x[kód]; S s bodkou by mohlo být &x1e60; nebo &x1e61; nebo &x1e62; nebo &x1e63; (záleží, jestli má být bodka nehoře, nebo dole ;-) rovná se s kolečkem je &x2257; Musíš ovšem vzit font, který má definované příslušné unicode znaky. U mě se jmenuje Arial Unicode MS, ale nevím, kde jsem k němu přišel ;-)
|
||
| pachollini Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 12. 2005, 08:49:50
Jsem se nějak blbě přihlásil, takže to teď nemůžu opravit, ale má tam bejt [kód]; Ṡ etc. - zapomněl jsem ty #.
|
||
| Pachollini Profil |
#4 · Zasláno: 28. 12. 2005, 08:57:05 · Upravil/a: Pachollini
Hurá, tak jsem se přihlásil. V minulém příspěvku se ztratilo to podstatné, tak to zkusím znova. Má to být: &#x[kód]; tedy např: Ṡ Akorát je místo & potřeba napsat jenom &, nevim, jak to tady udělat.
|
||
| peteo Profil |
#5 · Zasláno: 28. 12. 2005, 15:15:10
Mám stránky v UTF-8, lebo používam aj nie české (slovenské znaky), napr e s opačným dĺžňom alebo veľ´é preflasované o, čo spôsobuje mne nepochopiteľné problémy v zobrazovaní (Ariel). Preto používam pre tieto znaky číselné entity. Tieto dva znaky nemôžem nikde nájsť.
Rozmýšľal som, nie je nejaká entita ako prefix na prepisovanie? (ako vložiť bodku nad a potom S, podobne ako je vkladanie z klasickej klávesnice - kde sa ale nedádať napr mäkčeň - háček nad m). |
||
| peteo Profil |
#6 · Zasláno: 28. 12. 2005, 15:20:13
Problém - nejde to:
˙S zobrazí napred bodku a potom S. |
||
| Pachollini Profil |
#7 · Zasláno: 28. 12. 2005, 18:08:07
Problém taky může být s tím, že znak není v daném fontu - Firefox si v takovém případě dané písmenko "vydloubne" z jiného fontu, kde je, MSIE to neumí. Já např. ve svém prvním příspěvku S s tečkou v Mozille vidím a v MSIE ne.
Entita jako prefix asi nebude, ale cokoliv můžeš zapsat jako &#x[unicode kód]; |
||
| peteo Profil |
#8 · Zasláno: 28. 12. 2005, 20:21:27
Tak díky.
90% návštevníkov mojich stránok používe IE. Arial (znaková sada) unicode ponúka len C, E, G a Z s bodkou nad. Ani S , ani rovná sa. |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0