Autor Zpráva
Allan
Profil
V tagu <input type=image name=ulice...> nektere prohlizece neznaji $_POST["ulice"], ale znaji $_POST["ulice.x"].
Jako analytikovi mi to pripada trosku stupidni. Neznaji ulici, ale znaji jeji souradnice (x,y).

Analogicky: Hledam ve meste adresu Koumakova ulice 368. Ptam se lidi nejdrive kde je ta ulice. K memu prekvapeni mi odpovi: Takovou ulici tady nemame. Ale kdyz se zeptam primo na tu adresu Koumakova ulice 368, tak mi reknou: Ano, je to asi padesat metru, zahnete doleva a jste tam. Takze jdu padesat metru, zahnu doleva a prochazim Koumakovu ulici, ktera neexistuje, az k cislu 368. Parada !

Opravdu skvela logika. Vite nekdo, proc se ty prohlizece chovaji tak divne ?

P.S.: FF 3.6.6 mi to bez problemu zkousne.
Predem diky za odpovedi.
Kajman
Profil
Allan:
nektere prohlizece neznaji $_POST["ulice"], ale znaji $_POST["ulice.x"]

Neznám žádný prohlížeč, který by znal pole $_POST.

Pokud nechcete znát souřadnice obrázku, nepoužívejte type image, ale použijte např. <button><img></button>.
Keeehi
Profil
Allan:
A co by jsi čekal, že bude hodnota inputu typu image? Necháme stranou fakt, že v tvém případě jeho jméno je ulice, jelikož je to pro teď nedůležité.
Allan
Profil
Kajman:
Zdravim a dekuji za odpoved.

Zapomnel jsem napsat, ze je to PHP skript.
Porad ale mi nejde do hlavy, proc nektere prohlizece neznaji to NAME, ale znaji NAME_x a NAME_y.
A opakuji: FF 3.6.6 to NAME zna.


Keeehi:

Zdravim a dekuji za odpoved.

Samozrejme, ze se to da jednoduse resit tim, ze pouziji NAME_x nebo NAME_y.
Ale porad z hlediska logiky nejak nemohu zkousnout, ze znam souradnice neceho, co vlastne neznam.
Kajman
Profil
Allan:
A opakuji: FF 3.6.6 to NAME zna.

Tak jim to nahlašte, že to neposílají dle specifikace. Podle ní se má posílat name.x a name.y, kde to name. není objekt, ale jen volitelný prefix názvu proměnných x a y.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: