Autor Zpráva
Marcus Flintus
Profil *
chtěl jsem se zeptat na pár věcí:

1) jakto, že mi nejde udělat tučné písmo, když ho mam ve spanu s nastavenou font-size: 10px; ?
vypadá to takto:

výňatek z CSSek:
.male{font-size: 10px;}

kód na stránce:
<span class="male">
<b>tučný text...</b> <br>
<i>text kurzívou</i> <br>
... ... ...
kurzíva jde ale tučné nejde. (pouze ve spanu se třídou .male) čím to


2) todle je hodně zajimavá otázka:
jak mohu zarovnat obrázek na střed? (horizontálně) a nemyslím tím umístit ho do <center> nebo do výše nadřazeného prvku s nastaveným centrováním.
?



Co jsem chtěl říci: (jenom tak mmchdm. když už jsem píšu)

1) chtěl bych upozornit na bug W3C validátoru, kde podle něj nelze vkládat <menu> do <menu> takže pokud děláte např hover menu, tak se pak musíte rozhodnout mezi sémantikou a validitou ;-)
Dero
Profil
1) chtěl bych upozornit na bug W3C validátoru, kde podle něj nelze vkládat <menu> do <menu> takže pokud děláte např hover menu, tak se pak musíte rozhodnout mezi sémantikou a validitou ;-)

To není bug validátoru, přečti si patřičnou specifikaci.
Timy
Profil
Marcus Flintus
ad 1) Ne že bych se chtěl hádat, ale při použít tohoto kódu tučný být musí... Jedině snad že bys používal písmo, u kterého by to nebylo vidět, ale to pochybuji.

<style>
.male{font-size: 10px;}
</style>
<span class="male">
<b>tučný text...</b> <br>
<i>text kurzívou</i> <br>
</span>

Chyba bude jinde.

ad 2) No, tak funguje třeba tohle (IE musí běžet ve standardu):
<img src="obrazek.gif" alt="text" style="margin:auto;width:400px;display:block">
Marcus Flintus
Profil *
ad1)
používám Arial, Helvetica. můžeš se podívat zde:
http://tarantino.wz.cz/?page=g_book
Marcus Flintus
Profil *
2 Dero: pak je to chyba ve specifikaci. podle mě je nesmysl, když nejde zanořit menu do menu. a nejsem zdaleka sám, kdo si to myslí.
Radek Hrabůvka
Profil
Timy Jedině snad že bys používal písmo, u kterého by to nebylo vidět, ale to pochybuji.
Opravdu, stačilo v Opeře zvětšit na 110% nebo více, a je vidět, že písmo je tučné. Je to problém použitého fontu.

Marcus Flintus V IE se ti stránka rozhodí při největším písmu.
Marcus Flintus
Profil *
2 Radek Habrůvka: nj, máš pravdu.. tak díky za vyřešení bodu 1. dix moc =)

teď ještě otázka 2.. =/
Chamurappi
Profil
Sama specifikace o menu nic moc neříká. Zákaz zanořování je v DTD, podle níž validátor validuje.
Validátor by měl webmastera upozorňovat na chyby, což v tomto případě činí -- upozorňuje na pochybení W3C. Jsem-li si důsledků té chyby vědom, mohu se s ním smířit. Jsem-li s ní smířen, přestává být dotyčná hláška validátoru relevantní. Jako by nebyla.
llook
Profil
Chamurappi
A nebo můžu použít UL a mám klid. Víc lidí ti vytkne invaliditu, než špatnou sémantiku a tobě jako autorovi může být jedno, jestli je to menu, nebo ul.menu...
Timy
Profil
Chamurappi
"Sama specifikace o menu nic moc neříká."
Něco přece - " The MENU element was designed to be used for single column menu lists" (HTML 4.01) či "Nested block elements are not allowed in the content of MENU elements." (HTML 2.0). Nebo ještě mohu použít XHTML, kde to validní bude ;-).
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.