Autor Zpráva
Školník
Profil
Co je lepší? s .html, nebo bez..? Někdo radši bez, teď jde ale (asi) o SEO.

//edit: jde tu o podstrčení pomocí .htaccess.. :-)
Tomik
Profil
Myslím, že je to úplně jedno, asi jde o to, že je lepší diktovat někomu do telefonu adres: www.neco.cz/kontakt , než www.neco.cz/kontakt.html ...

Co se týče SEO, tak z pohledu vyhledávačů jsou na tom klíčová slova stejně ("html" nepočítám, jednak krom webdesignérských firem na toto slovo bude chtít málokdo první a druhak má dost velkou komkurenci), takže jediný malý přínos vidím pro uživatele...
Rixo
Profil *
Mohl bych se zeptat jak se udela, ze html stranka se zobrazi i jen pri zadani nazvu bez .html ? Diky
Mistr
Profil
Jenomže u www.neco.cz/kontakt.html se jedná o stránku kontakt.html, která je nahrána do rootu webu.

Kdežto v případě www.neco.cz/kontakt se vlastně jedná o adresář, takže ve skutečnosti je zobrazovaná stránka index.html nahraná do adresáře kontakt. Stejného výsledku by se dosáhlo při zobrazení stránky www.neco.cz/kontakt/index.html
Školník
Profil
Mistr Bavili jsme se o .htaccess podstrčení
Šlaha
Profil
Mistr
www.neco.cz/kontakt neznamená www.neco.cz/kontakt/index.html, muselo by to být www.neco.cz/kontakt/
Školník
Profil
Šlaha To si nemyslím.
Mistr
Profil
Školník
Bavili jsme se o .htaccess podstrčení
To ale tady není nikde znát. V příspěvcích výše jsem o tom nenalezl ani slovo.

Šlaha To si nemyslím.
Souhlasím s Tebou, Školníku. Možná to je benevolencí prohlížečů k tvůrcům webů, ale prostě je to tak, jak jsem popsal výše.
Školník
Profil
Mistr Nojo, není - ale bylo to tak. Už to tam dopisuju. Pro někoho dalšího.
Co si myslíš Ty? S nebo bez..?
Mistr
Profil
Školník
S nebo bez..?
Asi je lepší varianta bez. Myslím, že vypadá profesionálněji www.neco.cz/kontakty než www.neco.cz/kontakty.html Navíc druhá varianta evokuje otázku: Bylo tam HTM nebo HTML či snad dokonce něco úplně jiného (PHP, ASP...)?
Školník
Profil
Mistr Díky, funguju už bez. Teď ještě tu drobečkovou navigaci. Fuj..:-(
mata
Profil
Já bych se raději klaněl k www .neco.cz/kontakty.html

Při uložení stránky bez .html někdy prohlížeč zazmatkuje a uloží soubor bez přípony. Neznalý uživatel pak poklepe a vysočí dialog "čím chcete otevřít". Stejný problém se vyskytuje pokud je soubor posílán jako xml (opera uloží jako xml, což je správně, ale pak je opět problém soubor otevřít).
Šlaha
Profil
Asi jste mě nepochopili, napište do prohlížeče http://www.jakpsatweb.cz/css, odentrujte a podívejte se, jak to vypadá. Nezměnila se adresa na http://www.jakpsatweb.cz/css/?
Školník
Profil
Šlaha Teď jsem Tě už vůbec nepochopil.
jozob
Profil
Školník
"Šlaha Teď jsem Tě už vůbec nepochopil."
Je to súbor index.html v adresári /css... Ale ale :-) Základy webu. (samozrejme neuvažujeme o mod_rewrite :-))
Školník
Profil
jozob ? Tohle jsem pochopil, samozřejmě, ale nechápu, jakou to má návaznost na to, co psal předtím. Spíš mi přijde, že si protiřečí. Nebo jsou ty dvě tvrzení na mě moc složitý.
jozob
Profil
Školník
Asi ide o to, že najlepšie je používať priečinky, do ktorých budeš "pchať" indexy. Ale je to pracné a má to mnoho nevýhod.
Šlaha
Profil
Takže Mistr píše, že se www.neco.cz/kontakt rovná www.neco.cz/kontakt/index.html. A já říkám, že by to muselo být www.neco.cz/kontakt/.
jozob
Profil
To už je vymoženosť serveru, že automaticky doplní lomítko.
Railbot
Profil
A ja se ptam - co je tedy lepsi? :) BTW - jak se toho www.neco.cz/neco v .htaccess docili?
Šlaha
Profil
jozob
Jo, jenom opravuju Mistra, který tam to lomítko nemá.
djlj
Profil
mata
Při uložení stránky bez .html někdy prohlížeč zazmatkuje a uloží soubor bez přípony.

Tak to se mi nikdy nestalo. Ta přípona tam je vždycky automaticky...
Mistr
Profil
Šlaha
Přesto bych řekl, že by to mohlo fungovat i bez toho lomítka...
jozob
Profil
Mistr
"Přesto bych řekl, že by to mohlo fungovat i bez toho lomítka..."
O tom sme hovorili. Budem citovať sám seba: "To už je vymoženosť serveru, že automaticky doplní lomítko."
Railbot
Profil
A vysvetli tady nekdo jak toho pomoci .htaccess docilit pls? :)
Mistr
Profil
jozob
Já jsem něco v podobném smylsu psal výše i sám. Jen jsem to tehdy přisuzoval prohlížeči.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.