« 1 2
Autor Zpráva
RuThaN
Profil
Leo tak se snažím bojovat s těma RV výrazama, měl bych dostal jak tady ohraničim, že chci jen prvních pět znaků "12345" né "12345678atd" pro který je to taky true? Mam z těch všech značek v hlavě docela bordel..
$rv_cislo="/^\d{5}/";
Honza Hučín
Profil
Ještě bych doplnil k tomu hlídání pomocí Javascriptu: nemusí se to hlídat při psaní pomocí onkeypress, ale až při odeslání pomocí onsubmit.
Leo
Profil
"nemusí se to hlídat při psaní pomocí onkeypress"

To samozrejme, ale tady slo o moznost reagovat okamzite uz pri psani.

"měl bych dostal jak tady ohraničim, že chci jen prvních pět znaků "12345" né "12345678atd" pro který je to taky true? Mam z těch všech značek v hlavě docela bordel.. "

Nechapu, priznam se:

regularni vyraz kteremu odpovida jen retezec o delce peti znaku, obsahujici jen cislice 1-9:

/^[1-9]{5}$/

Regularni vyraz v JS NESMI byt v uvozovkach (to si muzes dovolit v PHP). Takze

rv_cislo = /^[1-9]{5}$/;

Pokud chces testovat jen zacatek retezce, tzn. vyzadujes, aby retezec zacinal na pet techto cislic, ale pak uz muze (ale nemusi) byt cokoliv, pak

rv_cislo = /^[1-9]{5}/; // bez znaku konce retezce - dolaru


Leo
.net
Profil *
a co treba toto:

function numbersonly(myfield, e, dec) {
var key;
var keychar;

if (window.event)
key = window.event.keyCode;
else if (e)
key = e.which;
else
return true;
keychar = String.fromCharCode(key);

if ((key==null) || (key==0) || (key==8) ||
(key==9) || (key==13) || (key==27) )
return true;
else if ((("0123456789").indexOf(keychar) > -1))
return true;
else if (dec && (keychar == "."))
{
myfield.form.elements[dec].focus();
return false;
}
else
return false;
}
Leo
Profil
A proc tak slozite? Leo
.net
Profil *
fajn je to jen priklad, pokud to umis lepe napis sem ten kod celej a ne jen casti, urcite se vsichni radi "pouci" a "priuci" od tebe? nemyslis?
Leo
Profil
A to, co jsem poslat ti nestaci? Leo
RuThaN
Profil
Zatím díky všem, ale pořád mi to přijde jen jako uklízení škod po bouři.. to opravdu v celym javascriptu a phpéčku neni nějak vstup, kde by se dal např. nastavit typ_vstupu=jen numera atd..??
Nezdá se mi to jako nějaká super funkce..
Leo: Moc díky za ty regulární výrazy po počáteční krizi, ale jim přišel na chuť a jsou fakt bezva..
Leo
Profil
"to opravdu v celym javascriptu a phpéčku neni nějak vstup, kde by se dal např. nastavit typ_vstupu=jen numera atd..??"

Ne. Jen pokud si ji napisete (nebo nekdo jiny). Stejne jako v HTML a CSS neni zadny magicky prikaz "vytvor mi krasnou trisloupcovou stranku a vymysli lakavy obsah". Leo
RuThaN
Profil
Díky moc všem za pomoc, teď se můžete vyřádit a protestovat mojí registraci http://www.ruthan.wz.cz/RuThaN_soubory/Shop_soubory/Registrace.php Jediný co zatim neni vošetření je zadávání stejnýho uživatelskýho jména(mam trable se čteni ze souboru viz další mnou založený téma) a pak taky vizuální stránka neni dodělaná.. A ještě, při povedené registraci, to zůstane na té samé stránce. Když nastane chyba tak se vypíše hned za okýnko s inputem(musim tam ještě přidat přesměrování zatim neni kam..)
Leo
Profil
"mam trable se čteni ze souboru viz další mnou založený téma"

Na takovy veci je soubor hole nestesti, chce to databazi, Leo
.net
Profil *
RuThaN: no mozna by to chtelo aby tam ty vyplnene udaje zustavali i kdyz jsou spatne nebo popripde smazat jen ten co je chybne, nevim komu se to bude chtit furt vyplnovat.
RuThaN
Profil
Leo: No já už sem tak takhle dělat v pár jazycích, který s databázema nepracujou a nebo spíš v době, kdy se ještě databáze nepoužívali, rád bych to takhle dodělal, kromě toho blbý nastavení kursoru, žádnej další problém se soubory nemám. Ale datábeze jsou samozřejmě lepší..
.net: No nad tim sem zatim nepřemějšel, ale máš pravdu.. K údajům se dá vrátit přes políčko zpět v prohlížeči, ale jak to udělat v programu mi teď nedochází..
krteczek
Profil *
ruthane začni používat promennou $_POST["promenna"]
nějak takhle:
[pre]
Jméno (30):<input name="jmeno" value="<?echo $_POST["jmeno"]?>">
[/pre
]a potom tu promennou pouzivej i s tim $_POST vsude kde s ni pracujes, muzes i zmenit jeji obsah, ale vzniknout muže jen ve formuláři, to znamená že pokud ji neziskaš ve formulári nebude fungovat(overene)
krteczek
RuThaN
Profil
Krteczek: A nevíš jak udělat to když nastane chyba že ty správný údaje zůstanou a že se to nemusí všechno vypisovat znovu?
Teda pokud to neřeší to co si napsal..
krteczek
Profil *
ruthan: prave tohle to resi...:-)
krteczek
RuThaN
Profil
Krteczek: Ještě nějak nechápu to vzninout může jen v formuláři.. To znamená, že za tagem </form> už se nedá proměná použít a je prázdná a nebo neexistuje?
HK
Profil *
Samozrejme lze testovat uz pri psani - samozrejme JavaScriptem - kdy se odchytava udalost onkeypress (tusim, nutno vyzkouset, mozna onkeyup, kazdy prohlizec ma sve dny :-) a vraci se return false kdyz je to neplatna klavesa - ale opet vrele NEDPORORUCUJU. Uzivatele to zmate a splete, otazka je, co to bude delat kdyz text vlozi ze schranky, atd... Pokud chcete osetrovat uz pri psani do policka, pak jen pomocnou znackou nebo zmenou barvy textu pokud je momentalni tvar vstupu spatne... Kazpopadne to MUSITE testovat jeste jednou na SERVERU. Leo

Mám vyzkoušené to OnKeyUp
U toho OnKeyDown to prohlížeč bere zako že ještě klávesa nebyl zmáčknuta
Figy
Profil
Zdravim, taky mam dotaz...
...mam na strance checkbox, jak muzu udelat, aby kdyz nekdo prijde na tu stranku, ten checkbox uz byl zaskrtnuty ?
Joker
Profil
Za prvé nespamovat dotazy do nesouvisejících témat!

Může to prosím nějaký moderátor smáznout?
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.