Autor Zpráva
Darth
Profil
Dobrý den chtěl bych se vás zeptat,jaký je dle vás nejlepší způsob psaní webů.Jestli v tabulkách nebo v css pozicovaní nebo klasicky v css a nebo nějakým mixem.Popřípadě,jak to řešíte vy.Já to řešil kombinací css pozicování a tabulek,ale bylo mi řečeno,že to je již zastaralá metoda,tak se vás ptám,jaké metody jsou moderní.Zajímalo by mě totiž,jestli se mám přeučovat to,na co jsem zvyklý.
Předem děkuji.
jozob
Profil
Darth
Tabuľky majú svoje nevýhody. A určite neboli vytvorené na tvorbu layoutu stránky.

Všetci kvalitní kóderi používajú na tvorbu layoutov výhradne CSS v kombinácii s neškodnými elementami, akým je napríklad DIV. Tiež sa dajú využiť elementy ako H1, MENU (môžeš ich naštýlovať tak, že budú tvoriť jednotlivé prvky designu).
Zahon
Profil
Darth
Souhlasím s Jozobem.. CSS layout je v současné době v podstatě standard. Ovšem již se mi párkrát stalo, že spolehlivější bylo např. sloužitou část designu, která by v různých porhlížečích mohla špatně fungovat vyřešit tabulkou.
Darth
Profil
Děkuji.Nevěděl jsem například jak layout pomocí css rozdělit do tří sloupců,ale už jsem vyřešil tak nějak i toto,takže se taky pustím do css layoutu.Děkuji za rady.Koukal jsem i do sémantiky a tam se tabulky značně jako layout nedoporučují,tak vzhůru do css :))
FantomX1
Profil
Darth:

A ako presne si to vyriesil? ja som zatial jedine riesenie videl v obrazkovom pozadi, co mi ale nie celkom vzdy vyhovuje, lebo ked chcem mat fluid natahovaci layout tak s obrazkom nic nenarobim najme ak obsahuje dva pevne zadane namalovane stlpce. Ak to spravim tak ze mam dva divy v jednom je jeden obrazkovy stlpec v druhom druhy tak v IE to obcas blbne a zakryje obsah.

Poznas teda nejake lepsie riesenie? dik
jozob
Profil
FantomX1
http://test.prievan.sk/fluid/

Riešenie spočíva v poziciovaní pozadia.
peta
Profil *
Darth
Mno, tady dost hodne prosazuji layout pres
CSS - floatovani
CSS - pozicovani
ale treba stale jeste pro jiste situace je vynikajici
HTML - ramy
HTML - tabulky
Nebudu to rozebirat, kazde ma sve vyhody a nevyhody, konkretne CSS je dost pracne, proti HTML a hlavne, v CSS udelas malou chybku a ta ti zpusobi velke chybky v mnoha prohlizecich. Cili je treba byt dost presny a dodrzet urcite zasady. Ale v zasade v mnoha pripadech je lepsi pouzit CSS.

jozob
tak k tomu layoutu, to je presne ten pripad, kdy se nedodrzi zasady spravneho float/position...
(FF)
- treba pri 500px sirce mas vlevo cerny okraj, vpravo uz nikoli
- v CSS nikde nevidim inline-block, nedivil bych se, kdyby ti v ie nekdy mizelo pozaji nebo se ztracel text
- dalsi bug, co mas opet ve FF pri 500px, ze se velky nadpis "Li Europa" zarovna doprava i doleva (ale to je zpusobeno spanou logikou zarovnani textu ne floatem)
Jinak tedy graficky to vypada celkem dobre , ale pismo je dost titerne. Hlavne v IE to nemuzu vubec presist.
mila
Profil
Darth
Děkuji.Nevěděl jsem například jak layout pomocí css rozdělit do tří sloupců,ale už jsem vyřešil tak nějak i toto,takže se taky pustím do css
Rychle se učíš, věř ale, že narazíš ještě na spoustu problémů:) Blahopřeji ale k rozhodnutí.

peta
Nebudu to rozebirat, kazde ma sve vyhody a nevyhody, konkretne CSS je dost pracne, proti HTML
Stylovat v css mi přijde snažší, než v html.
a hlavne, v CSS udelas malou chybku a ta ti zpusobi velke chybky v mnoha prohlizecich. Cili je treba byt dost presny a dodrzet urcite zasady. Ale v zasade v mnoha pripadech je lepsi pouzit CSS.

Malá chybka v tabulkovém layautu končí hůře než většina chyb v css. Jen je těžké ji udělat, a opravena je hned.
Darth
Profil
Děkuji všem...vážím si rad zkušenějších ;)
jozob
Profil
peta
Ja Ti nerozumiem. K čomu to kritizuješ? FantomX1 sa pýtal na princíp. Ten layout som zbúchal za pár minút len tak na ukážku, aby FantomX1 pochopil princípu. Nikoho nezaujímajú bugy ani odladenie pre iné prehliadače a čo ja viem čo ešte. Tak napríklad pre quirks mód to nie je odladené vôbec. Ešte raz, ide o princíp, metódu riešenia. Ošetrovanie bugov a implementačných rozdielov by len zneprehľadnilo kód. Takto je princíp jasný a bugy si už odladí každý sám.
habendorf
Profil
jozob: klid, peta prostě musí vidět v kódu display:inline-block;, jinak má pocit že to nebude fungovat. Už dva roky mu to vymlouváme (minimálně tedy já :o)), ale nedá si hoch říct, nedá :o).
jozob
Profil
habendorf
OK, OK :o)

Keď už sme pri tom, sám som inline-block nikdy nepoužil a vždy to v IE fungovalo.
habendorf
Profil
sám som inline-block nikdy nepoužil

Ani já.
Bubák
Profil
peta
google peekaboo bug řešení
Údajně jsou desítky různých řešení.
mila
Profil
sám som inline-block nikdy nepoužil
Inline-block je moc šikovná věc. Pro mě to je inline prvek, kterému lze nastavit šířka. Pro mozillu je třeba nastavit pomocí nějaké -moz vlsatnosti.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.