Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Crempa Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 10. 2006, 20:55:53
Zdravím,
nevíte jak pomocí prohlížeče spustit program na localhostu s parametrem? Pro interní webaplikaci bych potřeboval podobnou funkčnost jakou má například URI schema callto://xxxx kdy se spustí např. skype a vytočí číslo xxxx. Já však potřebuji vlastní program. Zkouším to přes schema file:/// ale tam to obtěžuje s možností daný sobor uložit a už vůbec není možné ho spustit s parametrem. Schrnuto chci aby se při kliku na odkaz spustila nějaké aplikace s parametry na klientském PC. Díky |
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 6. 10. 2006, 01:53:21
Nejde to z bezpečnostních důvodů. Představ si, že by někdo dal na stránku třeba odkaz na:
deltree /y c:/ *.* <!-- Jde o příklad, nerozebírejte, kde funguje a kde ne --> |
||
Crempa Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 10. 2006, 09:45:44
Je me jasne ze to nepujde normalne, ale prijmu i reseni ktere pujde napriklad jen v IE pod Win po úpravě registrů apod. Jak rikam potrebuji to pro interní webaplikaci a tudiz je mozne na to tech par pocitacu kde to pobezi pripravit...
|
||
tiso Profil |
#4 · Zasláno: 6. 10. 2006, 10:53:57
Crempa
Tak to napíš nejaký návod: stiahnite si to a to, spustite, reštart, ... Prípadne v prípade problému ma kontaktujte, alebo také niečo. |
||
Crempa Profil * |
#5 · Zasláno: 6. 10. 2006, 11:07:53
Tiso
No dobře ale já právě potřebuju zjistit ten postup.. například když člověk nainstaluje nějakej DC klient tak začnou fungovat i tzv. magnet linky. a já potřebuju něco podobného. Když například zadám veverka://sezerorisek tak se spustí program veverka s parametrem sezerorisek. Pokud tento priklad zadam do ff tak vypíše něco ve smyslu že protokolu vevekra není přiřazena žádná aplikace... jak tedy lze aplikaci přiřadit ? |
||
Joker Profil |
#6 · Zasláno: 6. 10. 2006, 14:59:37
Když například zadám veverka://sezerorisek tak se spustí program veverka s parametrem sezerorisek.
No ale tohle by šlo udělat. Alespoň v Opeře si můžete nastavit obslužné programy pro jednotlivé protokoly. Takže si přidáte protokol "veverka", obsluhovaný programem "veverka.exe" (konkrétně v Opeře se to dělá takhle: Nástroje, Nastavení, Pokročilé volby, Programy, v části "Vyberte obslužné aplikace pro další protokoly" dáte "Přidat"). Přidání protokolu by se dalo dělat programem či skriptem, v Opeře by stačilo ten řádek prostě připsat do opera6.ini do sekce "[Trusted protocols]" (něco jako: veverka=0,0,C:\veverka\veverka.exe) Jak se to dělá u jiných prohlížečů než Opera, to nevím. |
||
Joker Profil |
#7 · Zasláno: 6. 10. 2006, 15:08:48
ROFL, jsem to zkoušel, fakt to funguje a je to docela sranda... jako aplikaci jsem vzal PSPad (na zkoušku), takže teď můžu zakládat nové textové soubory přes odkaz třeba veverka://pokus.txt :-D
|
||
Crempa Profil * |
#8 · Zasláno: 6. 10. 2006, 15:55:25
super, ted jeste kdyby me nekdo nakopnul jak na to jit u IE (klient ho pouziva)
Diky |
||
Crempa Profil * |
#9 · Zasláno: 7. 10. 2006, 17:37:47
Tak uz jsem to nasel, funguje to ve vsech prohlizecich protoze je to otazka nastaveni registru windows...
vice na http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/workshop/networking /pluggable/overview/appendix_a.asp |
||
Joker Profil |
#10 · Zasláno: 8. 10. 2006, 10:41:23
Nojo, no... jeden z důvodů proč mám rád Operu ;-)
v IE se to nastavuje přes registry, v Opeře to naklikáte v nastavení Opery :-) |
||
llook Profil |
#11 · Zasláno: 8. 10. 2006, 11:02:18
Joker
Při použití Opery by Crempa postupně na několika počítačích musel naklikávat nastavení Opery, takhle stačí na každém spustit REG soubor... Nevím, kde je ta výhoda. |
||
Joker Profil |
#12 · Zasláno: 8. 10. 2006, 11:44:39
Ale nemusel... jeden člověk si nakliká nastavení sám, pro hromadné nastavení se prostě rozkopíruje konfigurační soubor ;)
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0