Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Dobrý den všem,
snažím se vytvořit stránky, ale vyskytl se neřešitelný problém. Jsem úplně na začátku a jsem úplná začátkečnice. Z nepochopitelných důvodů se mi nezobrazuje obrázek. Téměř ten samý s jiným názvem se mi zobrazuje. Podotýkám, že název píšu opravdu správně. Poradí mi někdo, čím to může být?
Děkuju moc
roberta
Profil
Poradí mi někdo, čím to může být?
pokiaľ neuvidíme kód, tak je ťažké niečo radiť. najlepšie, ak sem napíšeš adresu problémovej stránky
Anonymní
Profil *
Je nahraný na webu? Je nahraný ve správném adresáři? Píšete název opravdu opravdu správně? I příponu? (.jpg x .JPG, .jpg x .jpeg apod.)
Gappa
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/faq/nefunguji-obrazky.html
Icepoint
Profil
a jeste pozor na velka/mala pismena v nazvech, nejen priponach, apacheovsky servery (vetsina) rozlisuji velka a mala pismena !!!
Anonymní
Profil *
Za prvé všem vám moc děkuju a omlouvám se, že nejsem v sekci pro úplné začátečníky, ale všimla jsem si až pozdě. Prosím o schovívavost, protože vážně jsem v začátcích.
Stránky ještě nejsou na webu, zkouším je teprve tvořit. Nechápu tedy, proč se některý obrázek zobrazí a jiný (stejně velký) ne. Pokud píšu nějaké bludy, prosím vyveďte mě z nich. Jen připomínám, že názvy píši opravdu opravdu správně i se všemi velkými a malými písmeny, příponami atd.
Icepoint
Profil
jak psal roberta: dej sem zdrojovy kod ... snad neni problem ho sem zkopirovat ne ??
Anonymní
Profil *
Tak tady to je, díky.
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<head>
<title>INTES BOHEMIA s.r.o.</title>
<style type="text/css" media="screen">
#levy {
width: 150px;
height: 600px;
background-color: #efefef;
float: left;
}
#pravy {
width: 150px;
height: 600px;
background-color: #efefef;
float: right;
}
#stred {
margin: 10px 160px 0px 160px;
padding: 0px;
text-align: justify;
}
#paticka {
width: 100%;
clear: both;
background-color: #dfdfdf;
}
#audity {
display: none;
}
</style>
</head>

<body>

<!-- Levý sloupec -->
<div id="levy"></div>

<!-- Pravý sloupec -->
<div id="pravy"></div>

<!-- Prostřední sloupec -->
<div id="stred">
<img src="intes.jpg" width="330" height="99">
</div>
<!-- Patička -->
<div id="paticka">
<b>Autor</b> - Hana Tomešová
</div>
</body>
roberta
Profil
intes.jpg máš v tom istom adresári, ako tento html súbor?
Anonymní
Profil *
Ano mám. :-(
Anonymní
Profil *
I nahrán na webu, ne pouze u sebe na disku?
http://www.blabla.cz/index.html
http://www.blabla.cz/intes.jpg

BTW: utf-8 znamená nedobře písmenka s háčky a čárky, přidejte do části head
<meta http-equiv="content-type" content="charset=windows-1250"> nebo tak nějak.
Anonymní
Profil *
na to blabla neklikejte, to bylo myšleno jen najo příklad :-)
roberta
Profil
no neviem... urobil som si na webe skúšku.
html súbor sa mi volá intes.htm (je tam ten istý kód, ako tvoj)
a vytvoril som si jpg súbor intes.jpg, ktorý je v tom istom adresári, ako intes.htm

pozrieť si to môžeš na týchto adresách:
http://test.ikoner.sk/intes.htm
http://test.ikoner.sk/intes.jpg

inak možno je ten tvoj intes.jpg "poškodený", skús si tvoju stránku pozrieť v inom prehliadači, ako IE (ak sa zobrazí napr. vo Firefoxe, tak je to tvoj prípad)
http://www.jakpsatweb.cz/faq/nefunguji-obrazky.html#poskozeny
roberta
Profil
utf-8 znamená nedobře písmenka s háčky a čárky
toto nie je pravda
smajli
Profil
Pokud to není ve velikosti písmen, zejména přípona jpg bývá často JPG, můžeš zkusit ještě upravit zápis na <img src="/intes.jpg" width="330" height="99">
Anonymní
Profil *
roberta - háčky a čárky:
dle původního vidím "Hana Tome_ov_", po změně na charset=windows-1250 vidím "Hana Tomešová"
roberta
Profil
Anonymní
skús kliknúť teraz a pozri kódovanie

http://test.ikoner.sk/intes.htm
Anonymní
Profil *
Když je to xhtml, tak nepárový TAG musí být ukončený tzn. ne <img src="">, ale <img src="" />
roberta
Profil
Anonymní
Když je to xhtml, tak nepárový TAG musí být ukončený tzn. ne <img src="">, ale <img src="" />

to je pravda, ale to sa teraz nerieši :)
palino55
Profil
chcem sa spitat jak roztiahnem obrazok ako pozadie na celu stranu ked je mensi ako strana
habendorf
Profil
jak roztiahnem obrazok ako pozadie na celu stranu ked je mensi ako strana

Blbě, ale jde to. Ale kvalita půjde do háje.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.