Autor Zpráva
vlpospa
Profil
Najdete mi chyby?Nejde to spustit.



<p align="center"> <form action="none.html"> <b>Cena bez DPH</b> <input name="cena" type="range" id="cena"> <input name="tlacitko1" type="button" value="+ DPH 5%"
onClick="alert('Cena s 5% daní je: ' + document.geElementById('cena').value*1,05 + ' Kč')"> <input name="tlacitko2" type="button" value="+ DPH 19%"
onClick="alert('Cena s 5% daní je: ' + document.geElementById('cena').value*1,05 + ' Kč')"> <input name="tlacitko2" type="button" value="+ DPH 19%"
onClick="alert('Cena s 19% daní je: ' + document.forms[1].elements[0].value*1,19 + ' Kč')"> </form>
Fred
Profil
Chybí ti tam t document.getElementById('cena').value :-)
Wan To
Profil

<p align="center"> <form action="none.html" name = "cf"> <b>Cena bez DPH</b> <input name="cena" type="range" id="cena"> <input name="tlacitko1" type="button" value="+ DPH 5%"
onClick="alert('Cena s 5% daní je: ' + document.cf.cena.value*1,05 + ' Kč')"> <input name="tlacitko2" type="button" value="+ DPH 19%"
onClick="alert('Cena s 19% daní je: ' + document.cf.cena.value*1,19 + ' Kč')"> </form>

document.getElementById vrací třídu HTMLElement, která nepodporuje vlastnost value. document.forms[1] nefungovalo protože první formulář má index 0.
Fred
Profil
Wan To Ale fuj, že se nestydíš, document.getElementById je samozřejmě naprosto správně a validní DOM narozdíl od toho co jsi sem napsal.
Druhá chyba tam je čárka místo tečky takže správně je

<b>Cena bez DPH</b> <input type="text" id="cena">
<input type="button" value="+ DPH 5%"
onClick="alert('Cena s 5% daní je: ' + document.getElementById('cena').value*1.05 + ' Kč')">
<input type="button" value="+ DPH 19%"
onClick="alert('Cena s 19% daní je: ' + document.getElementById('cena').value*1.19 + ' Kč')">
Fred
Profil
BTW tip pro testování těhle kusů kódu : Tady ne téhle stránce http://subsimple.com/bookmarklets/collection_developer.asp si najděte Favelet Execute HTML (je to popsaný Last upd. 30 Dec. 2004) , přidejte ten odkaz k oblíbeným, a pak stačí označit ten kus kódu tady a otevře se nové okno se zdrojovým kódem , jako ten text co byl označen, a pak už stačí ladit běžnými nástroji , tzn. třeba Edit CSS a js konzole ve Firefoxu , funguje to taky v Opeře :-)
habendorf
Profil
Pro krásu by to chtělo ještě ošetřit vstupní hodnotu, aby to na "ahoj" nevyhodilo NaN, ale "špatný formát ceny". Nejjednodušeji asi nějakým regulárem.
Jemi
Profil
Příspěvek byl off-topic a byl administrátorem smazán. Pro nová témata zakládejte prosím nové diskuse, ale předem zkuste hledání.
Leo
Profil
Pripadne pouzit nejdriv parseFloat, teda pokud se cena zadava s desetinnou TECKOU, Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.