Autor Zpráva
fbi
Profil *
Mám stránky www.download-cz.ic.cz a když jsem si ve zdrojovém kódu nadeklaroval,že hlavní div NEJHLAVNEJSI má mýt na pozadí černou barvu a div,který pod něj spadá HLAVNI má mýt bílou barvu tak se na stránkách místo toho aby pozadí bylo černé a pak kus uprostřed bílé tak stránky jsou pouze černé.Nevím čím to je....
PS: všechny Divy nemám ještě přesně nadeklarované myslím umístění.
ZDE JE ZDROJOVÝ KÓD:


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<title>DOWNLOADS-CZ</title>


<style>

#nejhlavnejsi {position: absolute; width: 100%; top: 0%; left: 0%; right: 0%; height:100%}

#hlavni {position: absolute; width: 70%; top: 10%; left: 15%; right: 15%}

#obsah {position: absolute; width: 70%; top: 24%; left: 15%}

#hlavicka {position: absolute; width: 60%; top: 15%; height: 20%; left: 20%}

#levy {position: absolute; width: 15%; top: 24%; left: 0%}

#pravy{position: absolute; width: 15%; top: 24% ; left: 85%}

</style>



</head>




<body>
<div id="nejhlavnejsi">

<body bgcolor="black">


<div id="hlavni">

<body bgcolor="white">


<div id="obsah">

<center>
<b>Tak tady bude obsah :) </b>
</center>


</div>


<div id="hlavicka">

<center><img src="gth2.gif"></center>

</div>



<div id="levy">


<font color="red">
MAIN MENU:
</font>

<center>
<a href="hlavni.html" target="obsah"><img src="novinky.gif" onmouseover="this.src = 'hmm.gif';" onmouseout="this.src = 'novinky.gif';" BORDER="0"></a>
</center>


<center>
<a href="videa.html" ><img src="videa.gif" onmouseover="this.src = 'videas.gif';" onmouseout="this.src = 'videa.gif';" BORDER="0"></a>
</center>


<center>
<a href="downloads.html" ><img src="downloads.gif" onmouseover="this.src = 'downloadss.gif';" onmouseout="this.src = 'downloads.gif';" BORDER="0"></a>
</center>

<center>
<a href="online.html" ><img src="online.gif" onmouseover="this.src = 'onlines.gif';" onmouseout="this.src = 'online.gif';" BORDER="0"></a>
</center>


<center>
<a href="odkazy.html" ><img src="odkazy.gif" onmouseover="this.src = 'odkazys.gif';" onmouseout="this.src = 'odkazy.gif';" BORDER="0"></a>
</center>


</div>


<div id="pravy">

<p align="right" >
<font color="red">
CHATBOX:
</font>
</p>


</div>


</div>

</div>

</body>
</html>
Peca
Profil
<body> může být jenom jedno. Dál to nemá smysl zkoumat. Přečti si jpw.
peta
Profil
Peca
:) Obvykle muze byt jedno, ale zalezi na nastaveni dokumentu. Existuje neco jako multiHTML.

fbi
"Proč to nefunguje ???" - nazev tematu nic nerika o tom, co chces vyresit. Obvykle se temata Pomoc, Help, ... prehlizeji nebo mazou, protoze tak se muze jmenovat kazde tema tu.

Ted k problemu:
Validita - 9 chyb
Js konzola - 0 chyb
Takze problem muze byt ve validite kodu, cili, jak pise Peca, ze tam mas to body Nx. Cili to funguje tak, ze se vezme barva z prvniho BODY a dalsi se ignoruji.
Szkepek
Profil
proc nedas pozadi tem divum samotnym ??? vic bodycek dela dycky bordel, je nutny to zmenit, protoze tohle by byl jenom zacatek problemu myslim si
Bubák
Profil
Takze problem muze byt ve validite kodu

Tak si to rozebereme:
Error Line 9 column 6: required attribute "TYPE" not specified.
Neznám prohlížeč, kterému by tato chyba vadila

Error Line 35 column 21: document type does not allow element "BODY" here
Error Line 40 column 21: document type does not allow element "BODY" here
S tímhle se taky každý HTML prohlížeč vyrovná, BODY v BODY si nevšímá.

Line 55 column 27: required attribute "ALT" not specified.
Podobná chyba je na stránce ještě 5×, vadí "pouze" přístupnosti, nemá na zobrazení žádný vliv.

Takže důvody, proč se stránka nezobrazí, jak chcefbi, nemjí s validitou nuc společného.
Szkepek
Profil
a jevi se mi to tak ze tagy body nejsou ukoncene :-) je tam jenom jeden ukoncovaci tag </body>
Chamurappi
Profil
Více <body> v HTML nikdy nefunguje. Stránku nijak nerozhodí, ale prohlížeče je ignorují.

Reaguji na Szkepeka:
Ukončovací značka není povinná, stejně jako počáteční. Totéž platí pro <html> a <head>.

Reaguji na petu:
:) Obvykle muze byt jedno, ale zalezi na nastaveni dokumentu.
Ne. Dokaž.

Existuje neco jako multiHTML.
Ne. Odkaž.
peta
Profil
Chamurappi
http://cz.php.net/flush
header('Content-type: multipart/x-mixed-replace;boundary=endofsection');
tiso
Profil
peta
...a kde tam máš HTML?
Ale iné som chcel - nerozumieš tomu a zavádzaš tu také pojmy ako multiHTML, čím iba mätieš ľudí. Ak chceš pojmy správne používať, tak musíš poznať ich presný význam - každý kto ho pozná Ti bude rozumieť, alebo vysvetliť pre tých ktorý ho nepoznajú. Inak ich nepoužívaj, ani nezavádaj nové...
k
Profil *
tiso
Chamurappi
Peta mel nejspis na mysli, ze lze takto vygenerovat "vicevrstevny" dokument.

peta
Peto nez sem neco budes zase psat, tak si prozkoumej funkcnost.
Jakym zpusobem pomoci teto hlavicky podle tebe lze vygenerovat validni html stranku s vice nez jednim <body>?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.