Autor Zpráva
Denilson
Profil *
Podle čeho si myslíte,že je nejlepší dělat web??
1.Podle TABULEK
2.Podle DIVU
3.Podle RAMCU
Mistr
Profil
Denilson
Z mnoha důvodů je nejlepší dělat web v DIVech. Na druhou stranu to zas není úplně jednoduché a tak, pokud s tvorbou začínáš, dělej stránky v tabulkách enbo i v rámcích.
Dan Fojtík
Profil
Denilson
Tabulky nejsou pro tvorbu layoutu, rámce se hodí možná tak na chat, všude jinde se dá bez nich obejít.
Pokud chceš mít přístupný a použitelný web, tak tyhle dvě věci nepoužívej (tabulky pouze na tabulková data).
Dan Fojtík
Profil
Mistr
Nemyslím, že každý musí začít na tabulkách a rámcích, nikdy bych to začátečníkovi neporadil, ikdyž jsem tak sám začínal (jako skoro každý).
Denilson
Profil *
Můj web jsem udělal pomocí DIVU a jsem s tím celkem spokojen.Akorát mi vadí jedna věc,nevím čím to je ,ale ty divy neodpovidají pixelům.Třeba mám 19" monitor a používám rozlišení 1280 x 1024 ale když dám DIVU width 1280 tak to neodpovídá a v prohlížeči se zobrazí jakože kus přebývá tak tam musím mít width 1254 px atd...
Mistr
Profil
Dan Fojtík
Nemyslím, že každý musí začít na tabulkách a rámcích
Nemusí. Ovšem jsou relativně jednodušší oproti rozchození všech DIVů.

nikdy bych to začátečníkovi neporadil
Vidíš, já ano.
Mistr
Profil
Denilson
Něco musí připadnout třeba také na svislý posunovací proužek prohlížeče (i když není zobrazen).
venca163
Profil
Podle čeho si myslíte,že je nejlepší dělat web??
jak už řek Mistr, v DIVech...(pokud chceš vědět proč, přečti si o tom něco)

to Denilson (pokud začínáš)
web v rámcích jsem nikdy nedělal, můj první web byl v tabulkách, protože náš to učili ve škole...
chci říct, začátky jsou těžké a rozhodně není třeba hned první web dělat v DIVech (je to totiž složitější)
Denilson
Profil *
Tak já nejsem začátečník jak tu o mě mluvíte.Rozhodně to ani není můj první web.Já se jen ptal z toho důvodu,že chci udělat dobrý stránky...Co se týče těch px a DIVU tak to není jen celá šířka,dělá to i když dělám několik divů pod sebe tak u jednoho mám třeba left:150 a u toho druhýho aby byl pod tím prvním musím dát left: 230 třeba....ALe i tak díky za zajímavé odpovědi :)
Bubák
Profil
Můj názor je, začít s CSS layoutem selaným pomocí DIVů.

Následující uvaha se se týká amatérských stránek:
Rámce bych nedopuručil, stačí nainstalovat Apache + PHP (databáze není třeba) a naučit se jednoduchý příkaz include. Hostingů zdarma (přesněji za zobrazování reklamy), s podporou PHP je dost.

Tabulky bych taky zavrhnul,už není třeba dělat CSS pro Netscape 4.xx, IE4, IE5. Na pár brouků se dá narazit, ale není třeba vyjeveně koukat, když je známe a známe i řešení.
"Hotových" CSS layotů je taky dost, není třeba vařit z čisté vody:
http://css.interval.cz/layouty/
www.chose.cz/weblog/index.php/moderni-design-s-css-workaround-versus-h acky/

Jsou i hotové šablony zdarma, dělané pomocí CSS a DIVů, stačí pohledat.
Railbot
Profil
Denilson
zjevně toho o DIVech a CSS moc nevíš podle toho co píšeš. Pročti si o tom něco víc a potom budeš za DIVy děkovat :)
Denilson
Profil *
Děkuju už ted za ty odkazy fakt díky :) :) :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.