Autor Zpráva
Honza11
Profil *
Mám problém s tím že se na mé stránky dostává jistý člověk, a dělá tam problémy (spam v diskuzi atd)
Potřeboval bych nějaký tág v html, který by zakázal přístup jeho IP...
Prosím pomožte....
tiso
Profil
IP adresu nezablokuješ cez HTML, jedine cez .htaccess alebo PHP (či iný jazyk na strane servera)
Joker
Profil
Blokování IP se přes HTML neudělá... možná PHP nebo .htaccess
Honza11
Profil *
A mohli by jste mi prosím někdo popsat "po lopatě" jak to mam udělat....
tiso
Profil
.htaccess: http://www.jakpsatweb.cz/server/htaccess.html -> Blokování přístupu z IP adres

PHP: musíš IP adresu $_SERVER["REMOTE_ADDR"] porovnať s adresou toho človeka (uloženou v DB, súbore či poli) a ak sa rovnajú tak neukladať príspevok atď...
Honza11
Profil *
Moc děkuji, doufám že bude blok fungovat, a mám ještě jeden dotaz...
Lze nějak docílit toho, aby se IP všech návštěvníků stránek ukládaly to nějakého *.txt souboru????
Joker
Profil
Lze nějak docílit toho, aby se IP všech návštěvníků stránek ukládaly to nějakého *.txt souboru????

Lze, ale není to potřeba, pokud máte k dispozici serverové logy anebo nějaké měření návštěvnoti typu TOPlist. Z toho se dají IP adresy návštěvníků vyčíst taky.

Případně pokud máte nějaký redakční systém, je lepší ukládat IP adresy k příspěvkům od uživatelů, když bude někdo otravovat, snadněji přijdete na jeho IP, než to hledat někde v logu.
Jinak ukládat IP adresy do souboru jde taky: logicky, když máte IP v proměnné $_SERVER["REMOTE_ADDR"], stačí jen ji zapsat do souboru ;-)
KuKu
Profil
Aby se IP ukládaly tak na to potřebuješ php
Honza11
Profil *
No já vim, že je to diskuze o *.html, ale já sem začal dotazem nahoře.....
Písni mi prosím jak to de udělat, přes .htaccess ???
tiso
Profil
Honza11
KuKu Ti odpovedal, čítaj poriadne...
Honza11
Profil *
Prepáč KuKu, ale ja som na tieto veci trochu blbší, a potrebujem to vysvetniť trochu viac "po lopaťě" a TOPlist mi nejako nefunguje....
Ináč moc ďakujem za rady hore...
tiso
Profil
Honza11
Aby som zhrnul Tvoju situáciu:
1. blokovať IP ide pomocou .htaccess alebo PHP
2. zistiť IP adresu ide pomocou PHP $_SERVER["REMOTE_ADDR"] (potom si ju uložíš) alebo služieb ktoré robia štatistiky - TOPLIST, NAJ a podobne...

Prajem príjemnú zábavu pri riešení Tvojho problému...
klokan
Profil *
a u koho mam hosting ze u wz?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0