Autor Zpráva
Aurelius
Profil *
Snažím se udělat tlačítko,na kterým se po přejetí myši začne hýbat obrázek.Za tímto účelem jsem si ve flashi udělal 2 obrázky ve formátu .gif,jeden se hýbat nemá a ten druhý jo ale nehýbe se ale to budu řešit později.
Podle vzorce z tlačítka z jiného webu :

<a href="http://dw.com.com/redir?pid=10549453&merid=107972&mfgid=107972&l type=dl_dlnow&lop=btn&edId=3&siteId=4&oId=3040-2195_4-10549453&ontId=2 195_4&destUrl=http://www.download.com%2F3001-2195_4-10549453.html" onClick="return dlNow('http://software-files.download.com/sd/2F4qJ1I_6zTEdm3y5ja_MdrNh 6yNtlSwB1naFJr0GQmrJzm7Bjb51yh40J0AqUmB1fM9KPm6HnB3XRJkyWZmqtHc0jhCjNE Y/software/10549453/10386688/3/ExeIcoSetup.exe?lop=link&ptype=3000&ont id=2195&siteId=4&edId=3&pid=10549453&psid=10386688','http://dw.com.com /redir?pid=10549453&merid=107972&mfgid=107972&ltype=dl_dlnow&lop=btn&e dId=3&siteId=4&oId=3040-2195_4-10549453&ontId=2195_4&destUrl=http://ww w.download.com%2F3001-2195_4-10549453.html','0')" onMouseOver="document.dln.src='http://i.d.com.com/i/dl/products/icon_d ownload_product_large_ani.gif'" onMouseOut="document.dln.src='http://i.d.com.com/i/dl/products/icon_do wnload_product_large.gif'"><img src="http://i.d.com.com/i/dl/products/icon_download_product_large.gif" alt="Download Now" class="icon" name="dln"/></a>

jsem udělal svoje tlačítko tím že jsem změnil odkazy na svoje obrázky a vzniklo m toto :

<a href="autko.exe" onClick="return dlNow('autko.exe')" onMouseOver="document.tlacitko.src='tlacitkoOver.gif'" onMouseOut="document.tlacitko.src='tlacitkoOut.gif'"><img src="tlacitkoOut.gif" border="0" class="icon" name="tlacitko"/></a>

problem je s příkazem onClick="return dlNow('autko.exe')"
když v náhledu kliknu na obrazek vyskoči chyba : byl očekáván objekt
DZer
Profil
Nevim ale já to dělám takle....

<a href="neco.html">
<img src="neco.gif" onmouseover="this.src='neco2.gif';" onmouseout="this.src='neco.gif';">
</a>

+ dá se použít preloadu, pro plynulejší načítaní relativního obrázku...s preloadem by to vypadalo takle...

<script language="JavaScript1.2" type="text/javascript">
neco2 = new Image();
neco2.src = "neco2.gif";
</script>
<a href="neco.html">
<img src="neco.gif" onmouseover="this.src='neco2.src';" onmouseout="this.src='neco.gif';">
</a>
Aurelius
Profil *
dik funguje to!
tak a ted je na řadě problem s nehybajim se .gif,nakreslil jsem ho ve flashi a ma to asi 10 snimku ale zobrazen je jen jeden,mam pocit ,že mi to tak blbě exportuje flash.Tata říkal že viděl něco co spojuje vice .gifu do jednoho takže vznikne animace,tak ja se po něčem na netu kouknu ale jestli někdo zná lpší řešení tak pište.


jo a ještě něco nevím jestli je to špatně nebo dobře nebo jestli se to dá řešit,at udělam ve flashi cokoliv tak když to dám do stánky tak pokaždé mi to prohlížeč blokuje a já to musím povolit.A otázka zní:
čím to je?jaké jazyky prohlížeče tolerují?
DZer
Profil
Na spojojování gifů existuje hodně programů, třeba ten jeden s jednoduších je Microsoft gif animator...ale osobně používám na animované gify Firework je taky vod Macromedie(respektivě dnes již od Adobe) jako Flash a ovládání si rychle osvojíš je dost podobné Flashy.

K tomu blokování... drobnosti typu měnící se obrázek a lehký animovaný gif..je lepší to dělat běžnými metodamy, Flash je podle mě zbytečný... ne že bych měl něco proti němu, ale už je to externí aplikace, kterou můsí podporovat prohlížeč uživatele, tak že když můžu tak se mu raději vyhnu. ......Jáký máš prohlížeč, bez toho ti moc nepomůžu.
Bubák
Profil
Možná to s exportem z flashe do gifu pomůže tohle:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=20&topic=4 4304
vista
Profil *
Je to puze problem pri exporu musis to exportovat jako animaci a ne puze gif.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.