Autor Zpráva
Mastodont
Měl bych dotaz na lidi, co se hodně pohybujou po různých fórech, chatech a já nevím kde ještě - co se převážně používá pro formátování textu v příspěvcích - BBcode, Texy nebo něco jiného?
Joker
Já bych řekl, že známější jsou spíš různé varianty BBCode, ať už se to jmenuje přímo BBCode nebo třeba vBCode nebo jinak, prostě syntaxe:
[b]tučný text[/b]
[i]kurzíva[/i]
[img]obrázek[/img]
[url=http://neco.cz]odkaz[/url]

Tyhle základní bývají většinou, další už mohou být různé, třeba [quote], [code] (tady se místo [code] používá [pre]), a tak podobně
Mastodont
Jj, to tak nějak předpokládám. Akorát v českém prostředí se ty hranaté závorky hůř píšou - ale na to si asi lidi lehce zvyknou.

Ptám se kvůli tomu, co zabudovat do vlastrních stránek. Asi tam dám BBCode a variantně něco jednoduchého vlastního pro ty, co nemají rádi [] ...
Joker
Většina lidí ale ty hranaté závorky nebude muset psát, protože použije čudlíčky, jako třeba tady na fóru

Osobně mi vyhovují takové ty trochu "pokročilejší" editory, kde se mi při stisku tlačítka vloží na kurzor otevírací značka a při druhém stisku uzavírací značka a pokud mám označený text, vloží se značky kolem označení

A není ani moc velký problém to napsat tak, aby drtivé většině lidí (zapnutý JS + některý z rozšířenějších prohlížečů) to fungovalo tak jak jsem popsal, exotičtějším prohlížečům s JS by se to přidávalo na konec textu tak jak je to tady a s vypnutým JS by se to holt muselo psát ručně.
Mastodont
Čudlíčky ... já jsem asi úplná menšina, ale než přehmatávat na myš, tak to rychleji napíšu na klávesnici ...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0