« 1 2 3 4 »
Autor Zpráva
LukasMage
Profil
Ahoj, omylem sem na něco kliknul, když jsem psal nadpis, ale doufam, že to nevadí.
Potřeboval bych poradit s ( určitě to tu mnohokrát bylo a i na webu to je, ale spíš bych to chtěl vysvětlit polopatě a všechno najednou, jelikož dělám úplně svojí 1. stránku )
1. proč, když dam "zobrazit zdrojový kód" (abych mohl zkopírovat tagy a jenom je přepsat podle svýho ) stránky tak se mi nic nezobrazí.
2. chtěl bych, abych, když ukážu myší na slovo tř."screenshots" tak se mi promáčkne.
3. jak mam udělat aby, když někdo klikne na "screenshots" :) tak se mu objeví nová stránka, stejně jako, když jsem kliknul na diskuzi.
4. html píšu v poznámkovym bloku, ale zkoušim různý věci ve FrontPage a do p.bloku je kopíruju.-> jak mam udělat počítadlo lidí, který je ve Frontpage.->tohle počítadlo, když ten samý člověk na ten web příde víckrát, tak ho to zapíše jenom jednou nebo tolikrát, kolikrát tam příšel.
použil jsem tag : <!--webbot bot="HitCounter" b-reset="TRUE" u-custom i-image="1" i-resetvalue="0" PREVIEW="&lt;strong&gt;[Čítač přístupů]&lt;/strong&gt;" i-digits="0" --> ale nevim co to znamená :))

Jelikož ten web teprve dělam, tak tady je to co jsem zatím stvořil.
-> otevřte si to jako html a prosím mi ho ohodnoťte popřípadě pozměňte :))
<html>
<head>
<title>website about Jedi Knight Outcast</title>
</head>
<body>
<body bgcolor=gray>
<a href="By the way.mid">clikni pro zvuk</a>

<h1><p align=center><img
src="http://jondan.jyxo.com/cgi/preview?d=im&l=03060801f.155768624.8" ><font color="gold"face="Book Antiqua">Jedi Knight</font><font color="red"face="Bookman Old Style">JeF Clan</font><font color="gold"face="Book Antiqua">Jedi Outcast<img src="http://jondan.jyxo.com/cgi/preview?d=im&l=03060801f.155768624.8"> </h1>

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">contacs</font></h2><font color="orange"face="Lucida Console"> u may contact us

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">rules</font></h2><font color="orange"face="Lucida Console">there is our rules</font>

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">download</font></h2><font color="orange"face="Lucida Console">there is patches, skins, maps, mods, musics</font>

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">screenshots</font></h2><font color="orange"face="Lucida Console">screenshots makes in play</font>

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">members</font></h2><font color =orange>there is members info</font>

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">forum</font></h2><font color =orange>there is chats room for all</font>

<p><img src="http://www.toplist.cz/images/counter.asp?a=bc&ID=1"></p>

<body background="http://wittswallpapers.com/Starwars/Starwars0593.jpg">
</body>
</html>

<p align="right"><font face="Comic Sans MS"><a onclick="this.style.behavior='url(#default#homepage)'; this.setHomePage('http://www.JeFclan.wz.cz'); return false" href="#">nastavit jako domovskou stránku</a></font></p>


---------------------------------------------------------------------- ----------------------------

a tady je druhá verze :

---------------------------------------------------------------------- ----------------------------

<html>
<head>
<title>website about Jedi Knight Outcast</title>
</head>
<body>
<body bgcolor=gray>
<a href="By the way.mid">clikni pro zvuk</a>

<h1><p align=center><img
src="http://jondan.jyxo.com/cgi/preview?d=im&l=03060801f.155768624.8" ><font color="gold"face="Book Antiqua">Jedi Knight</font><font color="red"face="Bookman Old Style">JeF Clan</font><font color="gold"face="Book Antiqua">Jedi Outcast<img src="http://jondan.jyxo.com/cgi/preview?d=im&l=03060801f.155768624.8"> </h1>

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">Join us</font></h2><font color="orange"face="Lucida Console"> u may contact us

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">rules</font></h2><font color="orange"face="Lucida Console">there is our rules</font>

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">download</font></h2><font color="orange"face="Lucida Console">there is patches, skins, maps, mods, musics</font>

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">screenshots</font></h2><font color="orange"face="Lucida Console">screenshots makes in play</font>

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">members</font></h2><font color =orange>there is members info</font>

<h2><p align=left><font color="navy"face="Arial Black">forum</font></h2><font color =orange>there is chats room for all</font>

<p><img src="http://www.toplist.cz/images/counter.asp?a=bc&ID=1"></p>

<body background="http://wittswallpapers.com/Starwars/Starwars0593.jpg">
<!--webbot bot="HitCounter" b-reset="TRUE" u-custom i-image="1" i-resetvalue="0" PREVIEW="&lt;strong&gt;[Čítač přístupů]&lt;/strong&gt;" i-digits="0" -->
<marquee><font color="gold"face="Arial Black">MaY ThE FoRcE Be WiTh YoU</marquee>
</body>
</html>

<p align="right"><font face="Comic Sans MS"><a onclick="this.style.behavior='url(#default#homepage)'; this.setHomePage('http://www.JeFclan.wz.cz'); return false" href="#">nastavit jako domovskou stránku</a></font></p>

---------------------------------------------------------------------- ------------------------------
je tam akorát přidaný <marquee></marquee>



- rád bych tu stránku otabulkoval, ale zatím ani nevim jak udělat ten odkaz, takže to počká.-> popřípadně mi jí můžete otabulkovat, když se budete nudit :))

Dík všem za rady LukasMage
Marty
Profil
1. proč, když dam "zobrazit zdrojový kód" (abych mohl zkopírovat tagy a jenom je přepsat podle svýho ) stránky tak se mi nic nezobrazí

můžeš konkrétně napsat o jaké stánky se jedná?

2. chtěl bych, abych, když ukážu myší na slovo tř."screenshots" tak se mi promáčkne

nejlepší řešení je udělat to pomocí js: dané slovo obalit do spanu, přiřadit mu vlastnost onclick="funkce()" a funkci naprogramovat, aby provedla ten proklik

3. jak mam udělat aby, když někdo klikne na "screenshots" :) tak se mu objeví nová stránka, stejně jako, když jsem kliknul na diskuzi.

pokud jsem to pochopil správně, tak chcete otevřít odkaz v novém okně, na to stačí přidat do definice odkazu přidat: taget="_blank"
kolouch
Profil
několik věcí to bude chtít udělat jinak.
Např. u tvých odkazů definuješ barvu a druh písma tagem font, ale až to uděláš jako jako skutečný odkaz uvidíš, že to nebude ono.
Pokud tímto: rád bych tu stránku otabulkoval myslíš věci jako rozvržení stránky, vzhled apod., tak věnuj alespoň týden pročítáním tohoto návodu. Je o tom, jak se dají velmi jednoduše a přitom naprosto efektivně a dobře stránky zbarvit, rozdělit na jednotlivé "sekce", jak nadefinovat vzhled odkazům, atd, atd...
Marquee nepoužívej, plno prohlížečů to stejně nepodporuje a když mi po monitoru jezdí písmo, vždycky mě to jenom ruší :-)
Nejde-li zobrazit zdrojový kód - nejde bez odkazu na příslušný stránky ani moc poradit.

A jak napsal Marty, odkaz, který vede do nového okna musí mít určen cíl (target) jako _blank, což si můžeš přečíst tady.
LukasMage
Profil
díky, moc ste mi pomohly, ale jestli se jeste muzu zeptat :
kdyz udelam tag : <a href="neco.mid">clikni pro zvuk</a>
tak jak tam mam dat tu pisnicku ? kde ji mam mít ulozenou ?
LukasMage
kolouch
Profil
tu písničku musíš mít uloženou ve stejném adresáři jako soubor, ze kterého na ni odkazuješ - pokud napíšeš ten odkaz tak, jak jsi ho napsal.
Jestli jí chceš mít třeba v adresáři "pisnicky", tak odkaz bude vypadat takto:
<a href="pisnicky/neco.mid">clikni pro zvuk</a>
LukasMage
Profil
kolouch : dík, ale mam cd, z toho cd jsem si zkopíroval hudbu do windows media player a na plochu, ale má to pYíponu cda a kdyz to dam takhle :
<a href="plocha/track02.cda">clikni pro zvuk</a>
nebo takhle
<a href="plocha/track02.mid">clikni pro zvuk</a>

tak to nefunguje :))
habendorf
Profil
<a href="plocha/track02.cda">clikni pro zvuk</a>
cda je zaváděcí soubůrek o velikosti myslím 44 bytů, s tím to opravdu nepůjde

<a href="plocha/track02.mid">clikni pro zvuk</a>
a tohle nejde, protože tam žádný mid soubor nemáš
kolouch
Profil
no to je proto, žes to z toho CD jenom zkopíroval. Pokud používáš Media Player, tak tam by mělo být v menu něco jako "RIP CD" nebo něco podobnýho, a tím tu hudbu převedeš do nějakýho normálního formátu, nejspíš mp3 ale mid to určitě nebude.
A k formátu odkazu:
plocha/track02.mp3 - to stačit nebude. Záleží, kde máš ten html soubor uloženej. Jestli ho máš na ploše, tak odkaz bude vypadat <a href="track02.mp3">clickni pro zvuk</a>.
kolouch
Profil
Ale nezapomeň, že ne všechnu hudbu můžeš dát na stránky - musíš dodržovat autorskej zákon.
LukasMage
Profil
Mohu jí jenom dát na stránky aby se jenom přehrávala ? Tím snad nic neporušim ne ?
S tim zdrojovým kódem jsem myslel, že když na jakoukoli stránku kliknu pravým tlačítkem myši a dam zobrazit zdrojový kód stránky, tak se nic nestane :))
Dík už jste mi moc pomohli :))
Marty
Profil
S tim zdrojovým kódem jsem myslel, že když na jakoukoli stránku kliknu pravým tlačítkem myši a dam zobrazit zdrojový kód stránky, tak se nic nestane :))

Takže se ti to stává kdekoli? Třeba i na tomto fóru, nebo je to jen na vybranejch stránkách?


Mohu jí jenom dát na stránky aby se jenom přehrávala ? Tím snad nic neporušim ne ?

Bez povolení autora, bys jsi neměl jeho hudbu ani přehrávat.
LukasMage
Profil
jo i tady se mi nezobrazuje ten kód.
ok dík. Jinak jak poznam co můžu a nemůžu přehrávat ?Je to takový to c (copyright) ?
Znáte ňákou hudbu o SW ? Můžu si jí trošku malinko ( aby nebylo poznat, že jsem jí pozměnil ) v ňákym editoru
a pak jí dávat za svou ?
kolouch
Profil
jde o to, že i když jí dáš k dispozici pro přehrání (což se taky nesmí jen tak) stejně půjde stáhnout a to už může být posuzováno jako trestný čin :)
LukasMage
Profil
:) aha thx
Marty
Profil
Tak to zobrazení kódu zkus i v jinejch prohlížečích, nebo obnov nastevení prohlížeče na původní.
Zobrazit - Zdrojový kód
By mělo fungovat vždy, zdrojový kód by se měl zobrazit v Notepadu.
LukasMage
Profil
jo dík v Mozzile mi to funguje :))
LukasMage
Profil
Jeste nechapu kdyz zadam :
<a href="html/index.html">HTML</a>

tak se mi obrazi "ze stranku nelze zobrazit". Jak mam udelat to, aby tam bylo to co chci ?
Marty
Profil
No pokud to máš uložený v kořenovým adresáři, pak:
<a href="index.html">HTML</a>

Pokud to je někde na webu, musíš zadat celou adresu(pokud to tedy není na tvém serveru):

<a href="http://seznam.cz/index.html">HTML</a>

No a pokud to máš někde na disku(tedy né ve stejným adresáři, z jakého taháš tu stránku, ze které vede ten odkaz) tak:

<a href="C:/www/index.html">HTML</a>
LukasMage
Profil
aha, takze udelam vice stranek z toho jedno bude menu na kterym budu mít odkazy na ty stranky, ktery budu mít ulozeny u sebe( ja myslel ze se to pise najednou do jednoho bloku :) .
takze treba

<a href="C:/www/screenshot.html">screenshot</a>
<a href="C:/www/download.html">download</a>
<a href="C:/www/members.html">members</a>
<a href="C:/www/join us.html">join us</a>

jo ?

ale jak to pak dam na internet ? to musim zaregistrovat vsechny ty stranky ? -> ale urcite to tr. na web. zdarma bude popsany :))
kolouch
Profil
ne takhle ne.
hoď všechny stránky na jedno místo, odkazy udělej takhle:

<a href="joinus.html">join us</a>

pak třeba na wz nakopíruj ty stránky do jednoho adresáře a bude to.
kolouch
Profil
jo a nezapomeň upřesnit target u odkazů podle toho kam chceš aby se stránka otevírala.
(_blank,_self,....)
Kráťa
Profil
LukasMage
děláš z toho s odpuštěním guláš. Samozřejmě, že odkazy můžeš mít v bloku. Přečti si něco o cestách http://www.jakpsatweb.cz/odkazy-html.html .
Buď máš odkazy absolutní, např:
<a href="http://www.seznam.cz>seznam</a>
<a href="http://www.atlas.cz>atlas</a>
nebo to tvé <a href="c:/www/download.html">download</a>,
nebo se odkazuješ na něco umístěného ve struktuře svého webu. Pokud se odkazuješ ze souboru index.html na něco v adresáři download, tak stačí napsat:
<a href="download/neco1.mid>něco 1 ve fofmátu mid</a>

Když budeš psát to c:/..., tak to bude fungovat pouze na tvém počítači. Pochybuji, že ti, co si to budou prohlížet budou mít na c: adresář www a v něm soubory screenshot.html, download.html... Alespoň já to tam nemám. :-)
LukasMage
Profil
aha trosku sem si procet ten link, takze tomu uz asi rozumim.
pr:
udelam si menu a ulozim ho na plochu treba jako menu.html.
pak udelam dalsi stranku a tu ulozim jako joinus.html.
pak dalsi jako screenshot.html atd.

V menu pak udelam odkazy :
<a href="joinus.html">join us</a>
<a href="screenshot.html">join us</a>

a po kliknutí se mi zobrazí ta dalsí stránka, kterou tak mam ulozenou.

a kdyz to chci dát na web tak nakopíruju ty stránky do jednoho adresáře a bude to.

a kdyz budu chtít aby se to otevíralo v samostatném okne tak pouziju treba tagy blank atd. , ale to si pak prostuduju (treba na ty screenshoty :)). Jsem v tomhle samouk, akorát treba pár lidí mi nco poradí, takze mi prominte, ze se ptam furt dokola na ty samý veci.dík (JeF)LuKasMaGe cz
kolouch
Profil
no přesně, já věděl, že se k tomu jednou musíme dopracovat :-)

V menu pak udelam odkazy :
<a href="joinus.html">join us</a>
<a href="screenshot.html">join us</a>


Ty odkazy nemusíš psát nutně do souboru menu.html

předpokládám, že budeš mít nějakej soubor index.html (bez něj to nejde) - to je soubor, který se zobrazí jako první, když budu chtít otevřít tvoje stránky a ty odkazy můžou být klidně v něm. :-)
LukasMage
Profil
Díky moc, uz mi to funguje, ale jeste jestli neznáte tag pro pocítadlo.

já sem pouzil :a nak mi to nefunguje :)) <!--webbot bot="HitCounter" b-reset="TRUE" u-custom i-image="1" i-resetvalue="0" PREVIEW="&lt;strong&gt;[Čítač přístupů]&lt;/strong&gt;" i-digits="0" -->
LukasMage
Profil
Jeste bych prosil poradit, jestli byste mi nenapsali tag pro tabulku, která je napr. zde

2) jak si mohu udelat vlastní logo
3) cítac

dekuju :))
LukasMage
Profil
4)chci na stránky dát možnost stahování, jaký je tag ? když použiju (tento soubor byl první, který jsem na internetu našel a ani nevím co je přesně zač, ale asi něco o half lifu :) ):

<a href="http://download.quick.cz/d_download.asp?file=3642">Stáhněte si soubor</a>. tak se mi zobrazí stránka kde to mohu stáhnout, ale já bych chtěl, aby se ten soubor dal stáhnout na mé stránce, resp. jak ho na tu mou stránku dát. dík. LukasMaGe
krteczek
Profil
proste tam dáš třeba neco-ke-stazeni.zip do adresare download a odkaz bude:
 <a href="download/neco-ke-stazeni.zip" title="tohle je výborná věc a můžete si ji stáhnout">Něco ke stažení</a> 

to title je text ktery se zobrazí když najedeš myší na odkaz
krteczek
LukasMage
Profil
Díky moc
LukasMage
Profil
Proč tam mam dávat adresář download ? Když ho tam nedam, tak se nic nezmění.
A ještě
/něco-ke-stažení.zip -> tak to tam mam zadat jenom název souboru, nebo cestu souboru ?
když se ten soubor jmenuje matrix_dojo a mam ho na ploše, tak dam

<a href="download/matrix_dojo.zip" title="tohle je výborná věc a můžete si ji stáhnout">Něco ke stažení</a> ?

a bez titulku to je

<a href="download/matrix_dojo.zip">Něco ke stažení</a> ?
« 1 2 3 4 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0