Autor Zpráva
johnydj
Profil
Na kolko sa to zle vysvetluje co chcem dosiahnut, tak prikladam obrazok...
(cervene ciary si nevsimajte, to je zo slicov z Fireworksu)



...to co je bielomodrou (menu, text, banner) tak to sa mi bude dynamicky menit...
...to co som dal zltou tak to bude mat svoju staticku dlzku a podla toho ako velke bude menu, banner, text, tak sa zvecsi dlzka tej 1px vysokej line (to v ruzovom) a tym padom sa ten design natiahne...

...skusal som to cez tabulky pomocou colspan, rowspan ale blblo to lebo sa nenatahovala ta 1px Line ale natahovalo sa to staticke a dost dlho som sa s tym hral ale tabulky asi niesu najlepsia volba....
...no cez DIV ma ani nenapada ako to spravit tak aby sa dynamicky natahovala len ta 1px Line...

mate nejaky napad?
tiso
Profil
máme, spodné žlté somariny musíš zlúčiť dokopy - šírka ako hlavička, výška rovná tomu najvyššiemu - vznikne Ti jeden obrázok a to je to čo potrebuješ...
johnydj
Profil
...no to nieje najlepsie riesenie, stale nedosiahnem to co chcem...
...spravil som to pomocou DIV a spodnu cast som spojil a vzniklo toto:

(farebne som som rozlisil casti podla toho ktora cast je v akom dive)

...a ak si vsimnes tak menu nieje roztiahnute az nadol a takisto ani cast Text ...preto by som to radsej nespajal dokopy...
roberta
Profil
to chceš mať stále rovnakú výšku stránky?
tak si daj celý obrázok, okrem tých častí menu, text a banner, do backgroundu tagu body na tom backgrounde ti zostane pridat DIVy tých 3 častí...
tiso
Profil
johnydj poradí Ti niekto kto bude mať viac trpezlivosti ako ja...
johnydj
Profil
to chceš mať stále rovnakú výšku stránky?
tak si daj celý obrázok, okrem tých častí menu, text a banner, do backgroundu tagu body na tom backgrounde ti zostane pridat DIVy tých 3 častí...


- praveze nechcem mat rovnaku vysku, chcem aby sa ta vyska zvecsovala ked sa bude zvecsovat dlzka menu a text.... ano, to aj mam a funguje to....
- lenze ja mam problem s tym, ak si vsimnes tak menu by mohlo byt dlhsie a zasahovat do toho cerveneho ramiku a takisto aj text....no len ma nenapada ako to spravit aby sa zachovalo aj to aby sa ta stranka zvecovala pri zvecovani menu a textu...
peta
Profil
Jak bych to rezal ja?

1. [logo misox se slecnou] - IMG
2. [pozadi pod menu, strankou] - CSS img pevna vyska
ale jestli mabyt vyska promenna, pak bych volil:
2a - bg top /--/-------
2b - bg stred |..|.....|
2c - bg bottom --/-----/ + bg banner

a do toho bych umistil:
3. position menu
4. obsah s margim/padding zleva
5. position banner

graficky:
+--(div1)----------------------------------------|
|[IMG]
|+--(div2)-----------------------------------|
||+--(div3)- .... [NADPIS]......
||| [menu] | .... [obsah].......
|||.............| ........................
||+---------- .........................
|+--------------------------------------------|
| ............. [baner] ................
+--------------------------------------------------|

Tak, jak mas naznacene to rezani bych v zivote nedelal, protoze ti vznikne vice casti, ktere bude treba do HTML pridat.
habendorf
Profil
johnydj: A v čem je problém? Dej tam opakovat pozadí a text nebo menu se může natahovat jak chce, ne?
johnydj
Profil
ak, jak mas naznacene to rezani bych v zivote nedelal, protoze ti vznikne vice casti, ktere bude treba do HTML pridat.

mozno si mi to aj dobre popisal ,no tazko sa mi to chape z tvojho popisu, radsej ti napisem ako som to nakoniec vyriesil az na 1 chybu....

<div id="line">

<div id="up"></div>
<div id="middle">
<div id="left"></div>
<div id="menu"> MENU !!!!</div>
<div style="width:12px;float:left"> </div>
<div id="text"> TEXT !!!!</div>
<div id="right"></div>
</div>
<div id="down"></div>
</div>
<div id="banner"> BANNER !!!! </div>
<div id="banner2"></div>




...uz je to pekne spravene cez div, skoro kazdy div ma svoj background cez css a menu+text sa pekne natahuje aj s grafikou...
...chyba je v tom ze to menu by este mohlo ist nizsie az do toho cerveneho ramika ak si vsimnes...a takisto text by este mohlo ist par pixelov nizsie do toho cerveneho ,,down,, divu...
...no to zas neviem jak to tam dat, kedze ten ,,down,, div je dalsi samostatny div...
habendorf
Profil
Tak takhle se to vůbec nedělá. Ty tři vertikální divy tam jsou totálně k ničemu. Nebo ti fakt připadá lepší rvát tam <div style="width:12px;float:left"> </div> místo jednoho marginu? Pořád nechápu v čem máš problém, řešení jsem ti psal výše.
johnydj
Profil
Pořád nechápu v čem máš problém, řešení jsem ti psal výše.
...mno problem bol asi v tom ze si to napisal strasne strucne a moc mi to nepomohlo, kedze s divami nemam moc skusenosti...

...ale uz to mam hotove, takze uz to tu dalej nemusime rozoberat...i tak thnx za ochotu...
tiso
Profil
johnydj čo Ti bráni tú farbu pre menu a main do toho spodného obrázku domaľovať tak ako je na prvom obrázku?
johnydj
Profil
čo Ti bráni tú farbu pre menu a main do toho spodného obrázku domaľovať tak ako je na prvom obrázku?
lol, to neries, absolutne to neni podstatne, to mam preto inou farbou aby som videl kam siaha menu a text, pretoze ten design neni este hotovi...
tiso
Profil
johnydj asi si to nepochopil ako som to myslel, ale ani to riešiť nebudem...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0