Autor Zpráva
Pesulap
Profil
Ahoj lidi , prosím vás mám malej problém jak mám do src dát odkaz ? potřebuju ten výpis prohnat stránkou resize a poslat proměnnou picture ..

Mám to takhle a error
<img class='img2' src='resize.php?picture' alt='".$random["jmeno"]."' />
DJ Miky
Profil
Když v PHP vypíšeš obsah toho souboru s patřičnou hlavičkou, tak to takhle můžeš nechat.
Pesulap
Profil
ale ono to nejde
DJ Miky
Profil
V tom resize.php pošleš obsah toho obrázku a hlavičku podle typu, např. image/jpeg, image/png atd.
Pesulap
Profil
zdroják vypadá takto
$dotaz=mysql_query("SELECT * FROM fotografie ORDER BY RAND() LIMIT 1");
if($random=mysql_fetch_array($dotaz)){
$picture=$random["nazev_souboru"];
echo"
<div align='center' class='divy2'>
<a href='index.php?stred=nahled&amp;levemeny=fotogalerie&amp;promena=".$r andom["ID"]."&amp;foto=".$random["akce"]."'>
<img class='img2' src='resize.php?picture=$picture' alt='".$random["jmeno"]."' />
</a>
<p class='popisek'>".$random["jmeno"]."</p>
</div>";}

soubor resize.php takto

<?php
// File and new size
$filename = $_GET['picture'];
$percent = 0.5;

// Content type
header('Content-type: image/jpeg');

// Get new sizes
list($width, $height) = getimagesize($filename);
$newwidth = $width * $percent;
$newheight = $height * $percent;

// Load
$thumb = imagecreate($newwidth, $newheight);
$source = imagecreatefromjpeg($filename);

// Resize
imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width, $height);

// Output
imagejpeg($thumb);
?>


na webu zdroják takhle
<div class="divy2" align="center">
<a href="index.php?stred=nahled&amp;levemeny=fotogalerie&amp;promena=18&a mp;foto=1996">
<img class="img2" src="resize.php?picture=./fotogalerie_soubory/fotky/tabory/1996/img000 21.jpg" alt="Iveta">
</a>
<p class="popisek">Iveta</p>
</div>


Tak nevim
tiso
Profil
čo Ti posiela na výstup samotný skript resize.php?picture=./fotogalerie_soubory/fotky/tabory/1996/img00021.jp g ?
peta
Profil
1 dotaz ->
$dotaz_txt = "SELECT * FROM fotografie ORDER BY RAND() LIMIT 1";
$dotaz = mysql_query($dotaz_txt) or die($dotaz_txt."<hr>".mysql_error());

2 soubor 1. radek:
error_reporting(E_ALL); //chyby = on

3
resize.php?picture=neco

4 typ obrazky
resize.php
header(); //type=image/jpeg

mno, a otazka, viz tiso, jake ti to pise chyby?
a jake chyby ti pise JS konzola?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.