Autor Zpráva
Pivec
Profil *
Jak na pěkné URL třeba jako: http://www.neco.cz/stranka když mám jen stránky s koncovkou stranka.html?
Timy
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/server/mod-rewrite.html
Pivec
Profil *
Tam to neni.....
Joker
Profil
Pivec
Ale je :-)

Akorát:
když mám jen stránky s koncovkou stranka.html
tak prostě hezky pojmenujete ty soubory :-)
nicmund
Profil
... nebo vytvořit složku "stranka" a do ní umístit "stranka.html" a přejmenovat na index.html
souki
Profil
nicmund
no fuj.... radši mod_rewrite
Pivec
Profil *
Já nevím, ale já stále to mod_rewrite nechápu.
Kcko
Profil
Casem to pochopis ;) a kdyz ne pozadas Jokera a on Ti to za dva hermelinove chlebicky a dobre kakao vysvetli, vid JOKERE?
Mistr
Profil
souki
no fuj....
Co se Ti na tom nelíbí? Mně to zas jako taková čuňárna nepřijde.
souki
Profil
Mistr
Vytvořit na webu 300 složek a měnit jejich názvy podle změn názvů stránek? To už by rovnou mohl ukládat data do txt soubrů
Had
Profil *
chtěl bych se zeptat - je možný (asi by mělo bejt) převýst adresu:

http://neco.domena.net/slozka/dalsi/ a podstrcit pod tuto adresu obsah stranky:
index.php?adr=neco&s=slozka&p=dalsi ? zapis:

RewriteEngine on
RewriteRule ^http://(.*).domena.net/(.*)/(.*)$ index.php?adr=($1&s=$2&p=$3

mi nefunguje. čim by to mohlo být ? popř. jde toto vůbec uskutečnit ?
Had
Profil *
upsal jsem se:

RewriteEngine on
RewriteRule ^http://(.*).domena.net/(.*)/(.*)$ index.php?adr=$1&s=$2&p=$3
Mistr
Profil
souki
Tak jasně, když to bude pro 300 stránek, tak je to jasné. Ale když třeba děláš nějakou sekci webu, tak je to postup použitelný. Viz třeba www.jakpsatweb.cz a www.jakpsatweb.cz/css
souki
Profil
Mistr
Ano, tam je to skutečně logické. Nicméně jen pro statické stránky.. U dynamických to obvykle ztrácí smysl
Had
Profil *
no měl by to být web co bude obsahovat kolem těch 300 a více stránek...
teda von by to měl bejt jenom systém (adresu chci aby zůstala: neco.subdomena.net/slozka ) a nechci používat miliony složek a nastavovat práva. prostě potřebuju pod tuhle adresu podstrčit obsah index.php a z adresy si vytáhnout potřebné věci a v indexu si to projet a zobrazit výsledky.

takže tohle je správně sestavený řešení ? dost sem o tom četl, ale nenapadá mě nic lepšího a nevim proč to nefunguje.
nemohlo by to bejt předchozím zápisem v souboru kde je u jednoho pravidla [L] ? když jsem to zkoušel zakomentovat # tak ale pořád hlásilo chybu...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.