Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
makak Profil |
#1 · Zasláno: 2. 5. 2007, 22:49:08
Potřeboval bych od někoho polopatě vysvětlit následující: stránka je v utf-8, v html kódu mám meta tag <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />. Server posílá v hlavičce ISO-8859-2. Podívám-li se do zdrojového kódu stránky je hodnota meta-tagu přepsána na ISO-8859-2. Výsledek je samozřejmě špatně. Prosím o radu jak problém vyřešit, popřípadě co přesně chtít po adminovi. Při hledání jsem narážel na věci jako mod_html atd.
díky za trpělivost |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 2. 5. 2007, 23:09:52
Řešení je prosté, posílat hlavičkou serveru správné kódování.
Pokud na serveru jde PHP, tak stačí v PHP zavolat: header('Content-type: text/html;charset=UTF-8'); a mělo by to jít. |
||
Davex Profil |
#3 · Zasláno: 2. 5. 2007, 23:28:48 · Upravil/a: Davex
Nebo lépe přes .htaccess:
<FilesMatch "\.(php|html?)$"> |
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
makak Profil |
#4 · Zasláno: 7. 5. 2007, 20:42:45
tak bohužel přerazit to headerem z php se mi nedaří, takže jediná šance bude asi .htaccess
|
||
Časová prodleva: 4 měsíce
|
|||
pavelt Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 9. 2007, 12:59:52
to makak: dals ten příkaz header zcela na začátek souboru? Před header totiž nesmí dojít k poslání jiné hlavičky např. výpisem jiného html kódu. Jednoduše řečeno header je nutné mít před vším jiným.
Zkusil jsem <?php header('Content-Type: text/html; charset=windows-1250'); ?> <html> <HEAD>...atd a funguje to. Když si zkusíš do příkazu header pak dát třeba charset=nesmysl opravdu server posílá v hlavičce charset=nesmysl bezohledu na charset definovaný v meta tagu. Pavel |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0