Autor Zpráva
yoyer
Profil
Potřebuji, aby se mi obrázek nenačítal z internetu ale z absoulutní cesty na harddisku. Co pro to musím udělat?
koudi
Profil
Zapsat cestu k tom souboru, co máš na disku. Ale samozřejmě to bude fungovat pouze na tvém PC.
yoyer
Profil
No jenže já mám HTML soubor na internetu a potřebuji, aby se obrázek načítal z harddisku, jde to nějak udělat?
Školník
Profil
yoyer Z Tvého harddisku? :-)
yoyer
Profil
jj... Jde o to, že dělám online hru( odkaz na guest účet: http://camlikov.net/game.py/play?user=guest&pwd=hahaha ), ale obrázky se načítají jak vidíte velmi pomalu. Potřebuji aby se načítaly z hardu aby to bylo rychlejší. Hráče bych zásoboval service packy obrázků...
koudi
Profil
Jde o to, že dělám online hru
A jeje...

ale obrázky se načítají jak vidíte velmi pomalu.
Což by se určitě dalo řešit pomocí nějakého preloaderu a pod.


Potřebuji aby se načítaly z hardu aby to bylo rychlejší. Hráče bych zásoboval service packy obrázků...
Když ty lidi donutíš aby si to nahrály na zcela přésně určenou cestu, tak by to teoreticky mohlo (kdysi a je to už hoooodně dávno sem to někde viděl). Ale samozřejmě to nebude fungovat všude. Už jen třeba rozdíl mezi filesystémy win/linux.
yoyer
Profil
A jeje
Neboj, tak hrozný to nebude

Což by se určitě dalo řešit pomocí nějakého preloaderu a pod.
Povídej.....

Když ty lidi donutíš aby si to nahrály na zcela přésně určenou cestu, tak by to teoreticky mohlo (kdysi a je to už hoooodně dávno sem to někde viděl). Ale samozřejmě to nebude fungovat všude. Už jen třeba rozdíl mezi filesystémy win/linux.
Vyprávěj, rád se dozvim něco nového...
Aleš Janda
Profil
>> Což by se určitě dalo řešit pomocí nějakého preloaderu a pod.
> Povídej.....

http://www.google.com/search?hl=cs&client=opera&rls=cs&q=preloader+obr azku&btnG=Hledat&lr=lang_cs

>> Když ty lidi donutíš aby si to nahrály na zcela přésně určenou cestu, tak by to teoreticky mohlo (kdysi a je to už hoooodně dávno sem to někde viděl). Ale samozřejmě to nebude fungovat všude. Už jen třeba rozdíl mezi filesystémy win/linux.
> Vyprávěj, rád se dozvim něco nového...

<img src="C:\nejakej_obrazek.jpg" /><!-- pro Windows -->
nebo
<img src="~/nejakej_obrazek.jpg" /><!-- Unix-like -->

Tohle bych si ale na disk fakt nedal. Kromě toho mám pocit, že prohlížeče to z harddisku tahat nebudou, když i ta stránka není na disku (z bezpečnostních důvodů).

Preloader pomocí Javascriptu nebo CSS je zdaleka nejlepší řešení.
Aleš Janda
Profil
OT: Proč safra v téhle diskusi nejdou psát zpětná lomítka??

Test:
- 1 lomítko
\ - 2 lomítka
\ - 3 lomítka
\\ - 4 lomítka
Nox_lbc
Profil
OT: Proč safra v téhle diskusi nejdou psát zpětná lomítka??

strip_slashes(); ? ;)
MzM
Profil
s těma obrázkama.... nebylo by jednodušší poradit uživatelům, aby si nechali dost velkou diskovou mezipaměť a nechat tahání obrázků na prohlížečce? Poprvé to bude delší a pak to bude OK, ne? Nezávisle na prohlížečce, OS nebo něčem takovém....
koudi
Profil
yoyer
řekl bych, že Aleš Janda přesně vystihl, co jsem měl namysli.
djlj
Profil
yoyer
Pokud jsem to pochopil správně, načítají se stále ty samé obrázky jen na jiných pozicích. Proto nastav obrázkům na straně serveru cachování, pak se budou tahat z cache prohlížeče.
yoyer
Profil
Pokud jsem to pochopil správně, načítají se stále ty samé obrázky jen na jiných pozicích. Proto nastav obrázkům na straně serveru cachování, pak se budou tahat z cache prohlížeče.
Ano, pochopil jsi to správně. Pokud nevadí, že používám hodně iframe tak povídej, jak na cachování... ;-) Nikde jsem se tady o tom totiž moc nedozvěděl...
djlj
Profil
yoyer
Tady je to popsaný i s příkladem: http://radekhulan.cz/item/background-image-a-mod-expires-v-msie-podruh e/category/blog-cms
Potřebuješ k tomu mít ale zapnutý mod_expires.
yoyer
Profil
Potřebuješ k tomu mít ale zapnutý mod_expires.
Na serveru nebo v .htaccess


Mám tento kód v .htaccess:
ExpiresActive On

<FilesMatch ".(gif|jpeg|jpg|png)$">
ExpiresActive On
ExpiresDefault A2592000
</FilesMatch>


Ale hází mi to chybu 500. Můžete mi někdo poradit co mám špatně?

S timhle dělám prvně. Na freehostnigu jsem .htacess nepoužíval.
yoyer
Profil
Jsem si jist, že je to tím kódem v .htaccess, protože když ho odmažu, funguje to jako dřív. Prosím pomozte někdo lamce!
yoyer
Profil
Prosím, pomozte někdo lamce!!
yoyer
Profil
Problém vyřešen s adminem. Byl vypnut mod_expires, teď už je zapnutý....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.