Autor Zpráva
Tomasisko
Profil *
Chtěl bych se zeptat jak mam odkazovat na jine html soubory v mem webu. Tak abych nemusel mit iframe. Kdyz to chcu udelat tak abych treba na mem webu klikl hudba.html tak bych index skopiroval , (a prejmenoval ho jako hudba) vymazal bych co je u prostřed toho index.html a dal bych tam něco o hudbe a pak bych v indexu dal na to odkaz ale kdybych si chtel udelat další stranu tak to budu muset dělat furt doblba . Snad chápete.Tak něco rychlejšiho neni ?
Railbot
Profil
funkce include v php
Tomasisko
Profil *
To se jako musim naucit cele php nebo to muze byt u s hmtl ?
habendorf
Profil
o se jako musim naucit cele php

Jen jednu primitivní funkci.
Manq
Profil
Jen jednu primitivní funkci.
=
<?php
include "stranka.html";
?>
Gekon
Profil
Manq
Myslel jsem, že ta stránka musí mít koncovku .php, ne?
habendorf
Profil
Myslel jsem, že ta stránka musí mít koncovku .php, ne?

Ta která obsahuje php kód. Includovaná může mít koncovku třeba .tojefuk
tajny spion
Profil
Manq
Zapis chapu ale vysvetli kam ho vlozit prosim. A tohle staci na vyse popsany efekt? Zajimave.
habendorf
Profil
ale vysvetli kam ho vlozit prosim

Tam kde chceš mít vloženou stránku. Nečekaně :o)
Tomasisko
Profil *
Jo to sice jen to ze to je odkaz ale ten hmtl musim udelat tak ze na index.html udelam kopii vymazu střed (aktualizace) a dam tam neco jineho a ten html pojmenuju treba stranka.html . Ale kdyz u index dalsi odkaz tak to budu musit udelat i v stranka.html . Tak se ptam jestli na toto neni ulehceni
habendorf
Profil
Vždyť ti to celou dobu popisujeme, ne?
Tomasisko
Profil *
<?php
include "stranka.html";
?>

Toto mi stím pomůže ?
habendorf
Profil
Naincluduješ vše, co se nemění - hlavičku, menu, patičku atd. Takže nebudeš nic kopírovat, doděláš jen unikátní obsah každé stránky. Co je na tom k nepochopení?
Tomasisko
Profil *
A jak to mam naincludovat.
Tady je kod .Tak jestli bys mi to na nem nevysvetlil.

</head>
<body style="background-color: #A3856E">
<div align="center">
<table border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" width="780" bgcolor="#D8CAAF" bordercolordark="#000000" bordercolorlight="#000000">
<tr>
<td height="194" width="780" colspan="3"><!--logo webu-->
<img border="0" src="banner.jpg" width="800" height="276"></td>
</tr>
<tr>
<td height="653" width="150" valign="top" class="menu" bgcolor="#D8CAAF" style="background-image: url('')" bordercolorlight="#C0C0C0"><!--menu webu--><br />
</td>
<td height="653" width="480" valign="top" class="obsah" style="background-color: #D8CAAF"><!--obsah webu--><br />

<p align="center">
<br />

</td>
<td height="653" width="150" class="menu" valign="top" bgcolor="#D8CAAF" style="background-image: url('')"><!--pravý sloupec webu-->
<br />

</td>
</tr>
<tr>
<td height="50" width="780" colspan="3" align="center" class="paticka">&nbsp;</td>
</tr>
</table>
</div>

</body>
</html>
Tomasisko
Profil *
<?php
include "stranka.html";
?>

Ta stranka.html tam mam dat text a pak to dat do kodu (<?php
include "stranka.html";
?> ) A to se mi tam ukaze ? Tak to chapu ale neslomi to.
habendorf
Profil
Tohle fakt nemá smysl, doporučuji přečíst si základy.
Třeba http://www.jakpsatweb.cz/php/jak-zacit.html
Tomasisko
Profil *
Ma to smysl tento include mi nesel ale include pres frontpage uz jo. Takze dik.
tajny spion
Profil
Me to ale muzete vysvetlovat dal :D
Staci kod jednoduche stranky... (teda vlastne dvou, abych to pobral)... :D
habendorf
Profil
a.php:

<?php
include "b.html";
?>

b.html:

<p>Tento text se objeví v a.php.</p>

Stačí?
tajny spion
Profil
habendorf
Jasny... takze misto <iframe></iframe> hodim:

<?php
include "b.html";
?>

No jo ale co se stane kdyz v menu kliknu na 3. polozku "c.html"?
jojok
Profil *
tajny spion
Napis kod pro jednu stranku
Rozmysli si, jaka cast se meni a jaka ne.
Dejme tomu ze mas stranku, ktera ma: Hlavicku Obsah a Paticku
Takze skopiruj celou hlavicku do souboru, napr hlavicka.html a to same udelej s patickou, paticka.html
Potom si zaloze novy soubor, novou stranku a tam dej:


<?php
include "hlavicka.html";
?>

TVUJ OBSAH

<?php
include "paticka.html";
?>


misto
<?php
include "hlavicka.html";
?>

se ti tam da ten tvuj kod co mas v souboru hlavicka a to same s patickou...
Takze potom staci provest zmenu treba v souboru paticka.html a projevi se ti to na vsech strankach...
Jinak to musis skouset na nejakej serveru
tajny spion
Profil
jojok
no dik ted to chapu... doufam ze to nepos*ru.
jojok
Profil *
Kdyztak sem napis a ja ti s tim pomuzu...
tajny spion
Profil
jojok
Kdyztak sem napis a ja ti s tim pomuzu...
To ses hodnej... to je snad nejmilejsi co mi tady kdo napsal, asi budu brecet...

Ne vazne: jde to, ale jak spal ( psal vole :D ) nekdo vyse, jen pres server. Nechapu proc, ja uz se ve slozce zhrozil ze to nejde ale na serveru to slape. Nechapu. Jo jinak jak ma pls vypadat ten php dokument? PHP neni HTML takze striktura asi nemuze bejt stejna, kdyy to ma jeste koncovku .php => poradte pls zaklady PHP abych vedel co tam mam krom toho INCLUDE psat :D
agent sijaej
Profil *
nic. co neni videt neni skutecne, co neni php je html, co neni v tagu otazniky oplyvajicimi se nevymyka zakladum jazyka prastareho.
DoubleThink
Profil *
nic. co neni videt neni skutecne, co neni php je html, co neni v tagu otazniky oplyvajicimi se nevymyka zakladum jazyka prastareho.
Kvalitní matroš...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0