Autor Zpráva
LuciaS
Profil
Začínám...
Řeším problém s okrajem u obrázku, nebo odsazením. Prosím podívejte se na www.artep-dogs.com/novinky.htm ve Firefoxu horní obrázek /hlavička/ má pod sebou čáru - okraj. Jak z toho. Jistě je to nějaká blbost. V IE se to samozřejmě nerozpadá:-) Jenže se s tím setkávám častěji.
Děkuji předem za pomoc. Kód je k náhlédnutí na onom webu.
ladik
Profil
Nastav pro obrázek hlavičky display: block;
vipouš
Profil *
skus ve stylech řádek:
top: 220px;
_top: 200px;

jestli se ti zobrazujou obrázky v jinom umístění, já to tak řešim akorát si nepamatuju jestli sem tady ty řádky nepřehodil IE mam dojem bude brát pprvní řádek a firefox poslední :-) nebo tak nějak to je musíš si stim pohrát :-D
LuciaS
Profil
No díky za rady, ale ani jedno mi nefunguje:-( Web jsem dělala dle předlohy tohoto webu, jen jsem si to upravila dle sebe a nemůžu z toho nějak ven. Na tom webu to samozřejmě jede i ve Firefoxu. A když se na něj kouknete, jsou tam pěkně vypsané i ccs styly. Nemáte nějaký další nápad. Tuším, že to bude nějaká blbost, opomenutí znaku, jenže už nemám nervy si s tím hrát. I tak dík.
Trejpa
Profil
LuciaS

Je několik možností:
1) Stačí jen odmazat první řádek v HTML. Jak prosté.
2) Nebo nahradit první řádek v HTML odkazem na opravdu použitou DTD, tedy na HTML 4.01 Transitional.
3) A nebo kašlat na správnost DTD a tomu obrázku v hlavičce nastavit style="vertical-align: middle;"

<mimo téma>
Sleduješ něco tím, že nastavuješ plochu v <area> větší, než je původní obrázek?
</mimo téma>
LuciaS
Profil
Jé Trejpa, díky moc, povíšenost ti odpóštím :-)
Kdybys měl čas, nechtěl bys sem hodit opravdu použitou DTD, abych to měla jakože správně?
A třeba mi vysvětlit i onu chybu?

<mimo téma>
Do teď jsem dělala jen design a fotky, stránky za mne tvořil někdo jiný, jsem na samém začátku a učím se metodou pokus-omyl. Takže nic, ničím nesleduji. Ten tag opravím.
</mimo téma>
Trejpa
Profil
LuciaS
Tvůj zdrojový kód se nejvíce přibližuje DTD HTML 4.01 Transitional. Tu můžeš odkazovat pomocí:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
Zkráceně:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
V uvedené DTD však nepárové značky končí na > (ne />), takže si to můžeš opravit.

Uvádění doctype slouží jen ke dvěma účelům. Tím prvním je validátor, aby věděl, podle čeho má dokument ověřovat. Druhou funkcí je přepínání režimů prohlížečů. To už si vymysleli výrobci prohlížečů, aby umožnili správné zobrazení stránek psaných podle starších konvencí i nových specifikací, které se trochu liší (jde hlavně o výklad některých CSS vlastností). Pro normálního člověka je doctype k ničemu a nic se nestane, když ho nepoužiješ.

Současné prohlížeče rozlišují dva základní druhy vykreslovacích režimů - standardní (nově) a zpětně kompatibilní (postaru). Do standardního režimu prohlížeč přepne DTD Strict (HTML i XHTML). Uvedení jiné DTD či její neuvedení prohlížeče přepne do zpětně kompatibilního způsobu vykreslování (záleží ale také na typu prohlížeče). Čas ukázal, že zpětně kompatibilní režim přináší méně problémů.

http://www.jakpsatweb.cz/doctype.html

Na svých stránkách jsi narazila právě na jednu odlišnost ve vykreslovacích režimech. Firefox má zřejmě podle nějaké specifikace nastavenou výchozí hodnotu vertical-align jinak, než IE. Vykreslil textový řádek a do něj vložil obrázek tak, aby spodek obrázku byl na středu řádku. To místo dole bylo tedy jen půlkou textového řádku, ve kterém byl umístěn obrázek (IE prázdný řádek s obrázkem vůbec nevykresluje, vykreslí jen obrázek). Posunutím obrázku dolů pomocí vertical-align: middle se srovnaly vertikální středy obrázku i řádku, výška řádku (myšleno textu) už nyní nepřesahovala výšku obrázku. Výška řádku se zvětšila na výšku obrázku a pod obrázkem tedy nezbylo žádné místo.


povíšenost ti odpóštím
Nesnažím se nad nikým povyšovat a pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám. A nemysli si, také jsem se pořádně zapotil, než jsem přišel na to, že řešení může být tak prosté.
LuciaS
Profil
A já ti za to moc děkuji i za vysvětlení! Protože mě už lezli vlasy z hlavy...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: