Autor Zpráva
leprra
Profil
Zdravím přítomné,
řeším problém jak vložit video ve flashi (FLV vložený do SWF, nebo jen samotný FLV) do HTML presentace,
kterážto běží oflajn (takže je potřeba mít umístěn přehrávač nějako uvnitř - protože zvídavý člověk nebude mít možnost si ho stáhnout)
- byla mi doporučena varianta (viz níže)
ale i když jsem stáhla flvplayer http://www.jeroenwijering.com/?item=Flash_video_Player
a umístila hned vedle videa - tak mi to nefunguje

_____________

<object type="application/x-shockwave-flash" data="flvplayer.swf?file=video.flv&autostart=false&repeat=false&image=     flvplayer.jpg" width="320" height="260" wmode="transparent" >

<param name="movie" value="flvplayer.swf?file=video.flv&autostart=false&repeat=false&loop=   true&image=flvplayer.jpg" /><param name="wmode" value="transparent" />

<param name="loop" value="true" />Upozornění: Váš prohlížeč patrně nepodporuje FLASH.

</object>


Je dobré si stáhnout aktuální verzi flvplayeru ze stránek inzerovaných výše quinixem. Nahrát ho do adresáře odkud ho chceš načítat. Nahrát tam (nebo jinam) video ve formátu FLV. Pokud chceš zobrazovat nějakou úvodní obrazovku, tak si udělej nějaký obrázek a jeho cestu uveď za &image=.
Jede mi to (co vím) v IE 5-7, FF, Opeře, Konqueroru, Safari, nepotřebuje to JavaScript. Pouze podporu flashe.
_____________

díky za pomoc
Su E
Profil *
v tomto případě, tak jak to máš, musí být soubor "video.flv" (fakt se tak jmenuje?) na webu v jednom adresáři s tím flashplayerem a html stránkou, která na to odkazuje
ty odkazy na flashi i film mohou být klidně absolutní, např - player je na hellgate.cz a film, který se jmenuje cabalplay_gp6.flv je v adresáři hellgate.cz/sklad
http://hellgate.cz/flvplayer.swf?file=http://hellgate.cz/sklad/cabalpl ay_gp6.flv
(a dokonce i takhle by už to hrálo ale ve fullscreenu, protože tam není velikost okna)

ten první parameter "wmode=transparent" klidně vyhoď, dělá občas bordel
možná by bylo dobré napsat , kde máš ten flashplayer na svém webu, a kde je ten filmeček a dáme to dohromady.

četla jsi ty odkazy ode mě z minulého tématu?
zkus to pro začátek bez toho &image
leprra
Profil
Su E
zdravím
jasně že četla - ale nějako jsem z toho nebyla moc moudrá
= soubor se jmenuje video.flv a je hned vedle toho playeru flvplayer.exe
hned vedle souboru video.html

=>> zkrátka nevím kam a jak se ta cesta k přehrávači napíše
(asi ve výsledku přehrávač a videa budu muset dát vedle do nějakýho adresáře (nikoli vedle video.html) - ale to už by se snad zvládlo)
diky mocli za radu
Su E
Profil *
hmm, já to teda večer zkusím doma, protože až pozdě jsem si všimla, že to chceš na lokál.
zkus to takhle minimalisticky:


<object type="application/x-shockwave-flash" width="320" height="260"
data="flvplayer.swf?file=video.flv">
<param name="movie"
value="flvplayer.swf?file=video.flv" />
<param name="wmode" value="transparent" />
</object>

leprra
Profil
takže ta cesta na umístění na webu je

data="http://hellgate.cz/flvplayer.swf?file=http://hellgate.cz/sklad/c abalplay_gp6.flv
value="http://hellgate.cz/flvplayer.swf?file=http://hellgate.cz/sklad/ cabalplay_gp6.flv

tohle teda bude ukazovat na přehrávač ve stejným adresaři žeáno

data="flvplayer.swf?file=video.flv
value="flvplayer.swf?file=video.flv


no a ten flvplayer je exe soubor? - proč tam je flvplayer.swf
nebude todlenc nějaký podivný?
pořád to nefunguje zkouším v ie i ff
Su E
Profil *
hm, tak to asi nejde z nějakých bezpečnostních důvodů, aspoň podle této diskuse:

http://board.flashkit.com/board/archive/index.php/t-700979.html

dá se stáhnout lokální přehrávač, ale ten se musí instalovat, to by asi byl pro uživatele opruz a nebo použij rivu player ale to bys do stránek taky nedostala :-(

asi bude lepší, když z toho uděláš wmv. to by snad jít mohlo přes media player.
o vkládání wmv na stránky je článek na interval.cz jmenuje se "bye bye embed" ale nevím, jestli to bude fungovat i na ty lokální
Su E
Profil *
ten flwplayer je opravdu swf, je to součást flashe ale prý pro flash 9 to nějak bezpečnostně omezili na localu
Su E
Profil *
uff, tak jsem se do toho zakousla jako správná lama do bodláku :-)

Text odkazu
zkus to přes tohle. stáhni si loryplayer1.1. zip a rozbal. Ta html stránka umí potom vybírat videa z localu, myslím, že by to mělo jít upravit jak potřebuješ.
Vlastně to taky používá ten flvplayer a ktomu nějaké scripty ale nechce se mi to moc studovat.

ale možná si to domů nainstaluju taky, abych si mohla v pohodě prohlížet flv soubory, co mám na disku
leprra
Profil
flvplayer jsem stáhla z linku (výše uvedenýho)
http://www.jeroenwijering.com/?item=Flash_video_Player
- takže to je samostatnej program...
leprra
Profil
ad
SU e ufff....


díky mocli za angažovanost.. ch ch ch
ovšem z té stránky jsem tzv. štajf...
koukám, že tam sou skripty
- při používání je mohou míti uživatelé vypnutý...

podle mýho názoru ten úvodní kód musí nějako fungovat
= prostě musí - a bude! ch ch ch
Su E
Profil *
teď mě napadlo ... hele máš tam v tom adresáři, kde máš flvplayer a to html i ten soubor swfobjects.js?
to tam být musí, aby to fungovalo a nikde se tu o tom asi nepíše. já jsem to předtím testovala se starou verzí flashplayeru (používám pořád verzi 2) ale u té nové je to přibalené.

Takže když je v jednom adresáři flvplayer, video.flv, swfobjects.js a html , tak mi to funguje
leprra
Profil
Su E

když já ten js nechci - by mne jen zajímalo, jestli ten kód co jsem napsala na začátku, někomu opravdu fungoval... jestli na nic jinýho nenatrefím, budu muset do stránky dáti alternativy - jako avi nebo tak...
Su E
Profil *
ale to asi funguje i bez javascriptu, jen tam prostě musíš to swfobjects.js v tom adresáři mít. schválně jsem zkusila ve ff javaskript zakázat a fungovalo to.
a na html stránce jsem měla jen ten object ... /object
leprra
Profil
Su EEE

tak jsem se zamyslela....
a ten úvodní kód, je vskutku podivná a spíše špatná věc....
ten soubor flvplayer.swf, kterým by se tedy údajně měl spouštět flvplayer
není nic jinýho než flashová aplikace spustitelná ve flash playeru
- proto přehrávání nefunguje dle návodu - když tam člověk dá ten flvplayer.exe -
tak mu nic nepojede - musí tam být to flvplayer.swf = a tím pádem je požadavek (haby video přehrávala aplikace vložená do presentace) nesplněn - zase se vyžaduje něco co je instalenýho, nebo se bude stahovat...
.. takže myslím že to co jsi posílala na tom linku.. je to samý.. na tom scriptu nezaleží. je tam oneho flvplayer.swf (to je teda udělaný okno na přehrávání... ) - akorat se tam vodkazuje (v html) co se má přehrát...
jestli to teda dobře chápu... takže to fungovat nebude... sice to běží, ale ne tak jak to potřebuju...

diky mocli
leprra
Profil
Kdyby to někoho zajímalo tak tady je ještě doplnění jak to je:

Na této adrese se dá stáhnout Flash Video Player http://www.jeroenwijering.com/?item=Flash_Video_Player, což je flash aplikace (*.swf) načítaná do webových stránek, která umí přehrávat flashová videa ve formátu *.flv.

= z příspěvku
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=22&topic=3 8773
leprra
Profil
dále stran alternativ testovací stránka,
toho jak se vkládají multimedialní soubory
http://home.pf.jcu.cz/~pepe/priklady/_Testovani_prohlizecu/testovaci_s oubor3.htm
Jan Rippl
Profil
leprra
Protože není tento příspěvek až zase tak starý, dovolím si jej vytáhnout mezi nejnovější, a poděkovat autorce tohoto vlákna za typ na přehrávač flashvidea. Po marných pokusech zprovoznit toto přehrávání prostřednictvím modulu flashvideo pro redakční systém Drupal, jsem se díky tomuto odkazu dopídil nějakého kloudného řešení.

Podotýkám jen, že zdroj kódu musí obsahovat i tuto část:
<p id="player1"><a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">Get the Flash Player</a> to see this player.</p> Bez této části kódu se přehrávač nezobrazoval. Další iniciativu jsem musel provést v hlavní šabloně (page.tpl.php) daného vzhledu, a to přidáním <script type="text/javascript" src="swfobject.js"></script> do hlavičky. Použil jsem http://www.jeroenwijering.com/upload/jw_flv_player.zip.

Nedá mě to a dovolím si i ukázku:
http://www.mokriny.cz/?q=node/413

Děkuju
Jan Rippl
Brunox13
Profil *
Lidi vy jste se do toho krásně zamotali...řešení je více než snadné, tady dám příklad toho, jak to mám na svém blogu já - do html kódu stránky jednoduše vepište


<script src="url souboru swfobjects.js" type="text/javascript"></script>

<p id="player"><a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">Get Flash</a> to see this player.</p>
<script type="text/javascript">
var so = new SWFObject('url souboru mp3player.swf','player','šířka','výška','7');
so.addParam("allowfullscreen","true/false");
so.addVariable("file","url přehrávaného souboru či playlistu");
so.addVariable("displayheight","výška displeje");
so.addVariable("backcolor","0xbarva pozadí");
so.addVariable("frontcolor","0xbarva písma");
so.addVariable("lightcolor","0xbarva zvýraznění");
so.addVariable("repeat","true/false");
so.addVariable("showdigits","true/false");
so.addVariable("autoscroll","true/false");
so.addVariable("shuffle","true/false");
so.addVariable("autostart","true/false");
so.write('player');
</script>

a za "so.addVariable" jsou další vlastnosti přehrávače kde hned v následující závorce je ("parametr","nastavení parametru")

podívejte se na konkrétní fungující příklad:


<script src="http://yuc-me.wz.cz/Musique/ufo.js" type="text/javascript"></script>

<p id="player"><a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">Get Flash</a> to see this player.</p>
<script type="text/javascript">
var so = new SWFObject('http://yuc-me.wz.cz/Musique/mp3player.swf','player','210',' 135','7');
so.addParam("allowfullscreen","true");
so.addVariable("file","http://yuc-me.wz.cz/Musique/playlist.xml");
so.addVariable("displayheight","60");
so.addVariable("backcolor","0xcedfbd");
so.addVariable("frontcolor","0x214552");
so.addVariable("lightcolor","0x335566");
so.addVariable("repeat","true");
so.addVariable("showdigits","true");
so.addVariable("autoscroll","false");
so.addVariable("shuffle","true");
so.addVariable("thumbsinplaylist","true");
so.addVariable("overstretch","true");
so.addVariable("autostart","true");
so.addVariable("showeq","true");
so.addVariable("showdownload","true");
so.addVariable("kenburns","false");
so.addVariable("link","http://yuc-me.wz.cz/Musique/force_download.php" );
so.write('player');
</script>


- tento příklad najdete na http://www.yuc-me.blogspot.com
návod k úplnému sestavení playeru je také na http://www.jeroenwijering.com/extras/readme.html ;)
doufám, že Vám tohle pomůže...

Brunox13
Alena33
Profil
jak si změním hudbu ? Moc tomu nerozumi. děkuji
horava2
Profil
flvplayer jsem stáhla z linku (výše uvedenýho)
http://www.jeroenwijering.com/?item=Flash_video_Player
- takže to je samostatnej program...


Kde se to tam da stahnout??
Jozua
Profil *
ak chcem vložiť viac videí podľa vzoru Bronoxa13 nejde mi to iba s kodmi SU E. Proste chcem mať na jednej stránke napríklad 6 videí.
Rendi
Profil *
prosím o radu potřeboval bych jednu věc mám tohle rádio vitvořil sem si na něj HTMl

<embed type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" src="http://hot108.com/live/hot108wm32l.asx" name="MediaPlayer" id="MediaPlayer" width="220" height="45" autosize="0" autostart="1" animationatstart="0" displaysize="0" showcontrols="1" showaudiocontrols="1" showdisplay="0" showgotobar="0" showpositioncontrols="0" showstatusbar="1" showtracker="0" transparentatstart="0"></embed>

je vtom jen jedno rádio ale potřeboval bych možnost přepínat více radii pomocí vpřed nebo vzad na přepínání těch rádii jak to lze udělat poradí někdo
" src="http://hot108.com/live/hot108wm32l.asx" a třeba ktomu další " src="http://hot108.com/live/hot108wm32l.asx" a postupně další a další potřbuji jen vědět jakej kod tam vložit na to aby se přidalo do stejného přehrávače dík

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: