« 1 2 »
Autor Zpráva
tajny spion
Profil
CHtel bych se zeptat, jestli je spravne a validni zapsat </div id="neco">
Dero
Profil
Ne.
centi
Profil
tajny spion
A na čo by to bolo dobré?
tajny spion
Profil
Dero
Dik

centi
Na to, abych poznal, jakej div prave ukoncuju...
Keilew
Profil
tajny spion
</div><!-- ukončuju hlavní tělo dokumentu -->
habendorf
Profil
Osobně to píšu takhle:

<div class="page">
page
</div>
<!--/page-->
tiso
Profil
habendorf
<div id="main">
...
</div><!--#main-->
habendorf
Profil
tiso

Já id prakticky nepoužívám.
tajny spion
Profil
Trochu neco jinyho. Mam problem s IFRAME ve Striktnim HTML. Validator pise:
# Řádek 102, znak 17: neznámý atribut "ALIGN".
<iframe align="center" class="outset" width="126" height="170" frameborder="0"

# Chyba Řádek 102, znak 32: neznámý atribut "CLASS".
<iframe align="center" class="outset" width="126" height="170" frameborder="0"

# Chyba Řádek 102, znak 47: neznámý atribut "WIDTH".
ame align="center" class="outset" width="126" height="170" frameborder="0" scroll
Použijte raději CSS vlastnost width.

# Chyba Řádek 102, znak 60: neznámý atribut "HEIGHT".
nter" class="outset" width="126" height="170" frameborder="0" scrolling="no" src=
Použijte raději CSS vlastnost height.

# Chyba Řádek 102, znak 78: neznámý atribut "FRAMEBORDER".
t" width="126" height="170" frameborder="0" scrolling="no" src="http://blueboard.

# Chyba Řádek 102, znak 92: neznámý atribut "SCROLLING".
height="170" frameborder="0" scrolling="no" src="http://blueboard.cz/anketa_0.ph

# Chyba Řádek 102, znak 101: neznámý atribut "SRC".
170" frameborder="0" scrolling="no" src="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=3829

# Chyba Řádek 102, znak 145: neznámý element "IFRAME".
frameborder="0" scrolling="no" src="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=382966">

Je to normalni? Cim mam podle vas nahradit IFRAME?
tiso
Profil
habendorf - tak to je drsné, v základnom layoute sa predsa prvky neopakujú a teda je lepšie použiť id... Okrem toho "id" je kratšie ako "class". Ale chápem to - ľahšie sa rieši priorita pri element/class ako pri element/id/class.
tajny spion
Profil
Tak mam dalsi problem... asi jsem to mel zaradit mezi temata tykajici se Validatoru, ale uz to nebudu menit. Jetohle normalni?

Řádek 117, znak 51: neznámý atribut "TARGET".
<a href="http://www.netagent.cz" target="_top"><img src="http://www.netagent.cz/a

Atribut target není v dané DTD definovaný. Konsorcium jej z neznámých důvodů do Strict DTD nezařadilo. Změňte Doctype deklaraci na následující:
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

Nedelaj si ze me uz prdylku? A jak mam jako nahradit TARGET? Pls poradte, me tohle pripravuje o nervy :/
Timy
Profil
tajny spion
Nedělají, atribut target v odkazu ve striktním dtd není. Jinak zkus hledat, řešilo se to tady mnohokrát.
Bubák
Profil
Cim mam podle vas nahradit IFRAME?
Ničím, nebo vlastní anketou.
Railbot
Profil
tajny spion
Změň si doctype na Transitional.
habendorf
Profil
tiso

Já vím že můj rukopis je tak trochu osobitý, ale prostě mi to takto vyhovuje a není to nic proti ničemu.
Kromě důvodu, který jsi napsal, mám pár dalších:

1) jsem starý popleta který toho v hlavě moc neudrží :o)
2) . se mi píše líp než #
3) hlavní důvod ale je ve vícenásobných třídách. U větších projektů, kde třeba různé sekce mají různé barvy a layouty mám běžně zápisy typu <div class="page two_cols articles news">
tajny spion
Profil
Railbot
Podle toho, co jsem videl na Validatoru je temer nemozny udelat "normalni" stranku ve Striktnim. Odkazy, iframe, menu atd... to me dostava... btw kdyz jsme u toho, je prece Strict lepsi nez T ne?
habendorf
Profil
e prece Strict lepsi nez T ne?

Proč?

Odkazy, iframe, menu

Co máš za problém s odkazy?
Manq
Profil
tajny spion
je prece Strict lepsi nez T ne?
Myslíš jako, že ti, co v něm píšou jsou větší borci? Ne.
Railbot
Profil
....

4) ID nepoužíváme, aby měli programátoři javascriptu zcela volné ruce

je prece Strict lepsi nez T ne?
Ne. Proč by?

Co máš za problém s odkazy?
měl na mysli target u odkazů
Bubák
Profil
Máš tři "verze", o frameset pomlčím, zůstavají dvě "verze". Jedna "stará plná", druhá "nová ořezaná". Která je "lepší"?
Vím, že jsem mnohé velmi zjednodušil, nemusíte mi to říkat.
habendorf
Profil
Railbot

5) Navíc je často požadavkem zákázníka "no id-driven css due to ASP.NET"
tajny spion
Profil
Bubák
Jasan, jenze ta nova orezana jde ve vsech prohlizecich skoro stejne, zatimco jeji mamka tezko. Z toho pro me vyplyva, ze je Strict lepsi.

Railbot
Tzn ze nemam pouzivat ID ani u layoutovych DIVu?
habendorf
Profil
jenze ta nova orezana jde ve vsech prohlizecich skoro stejne, zatimco jeji mamka tezko.

Heh?
Manq
Profil
habendorf
'Mamkou' asi myslel přechodovou verzi XHTML.
habendorf
Profil
Manq

To jsem pochopil :o)
tajny spion
Profil
Manq
Mamkou jsem myslel prechodovou verzi (X)HTML "Transitional".
tajny spion
Profil
Nechce se mi z jedny knizky citovat, proto to napisu tak jak si to pamatuju:
"(X)HTML Strict vede autory zdrojovych kodu k vetsi presnosti a tudis k mensim problemum v rozdilech vykreslovani mezi prohlizeci."
Vim ze jsem to asi nerekl uplne presne, ale takhle nejak to bylo.
Manq
Profil
tajny spion
No, to je přeci logické, ne?
tiso
Profil
habendorf - tak s tou 5-kou som sa ešte nestretol...
Railbot
Profil
tajny spion
A já bych řekl, že ne, že to tvrzení je blbost. Problémy ve vykreslování mezi prohlížeči na druhu doctypu vůbec nezávisí (edited), většina problémů s tím nemá pranic společného. A pokud někdo píše prasácky, žádný doctype mu nepomůže.
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: