21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
flashmaker
Profil
Zdarec!
Zkoušel sem fšecho možný, ale nepřišel sem na to. A tak mi snad někdo helfne!
Dělám fotogalerii a potřebuju aby se mi otevřel dialog otevřít nebo uložit když kliknu na odkaz. Odkaz míří na obrázek (*.jpg), který de stáhnout jen když kliknu pravím a dám uložit jako což je poměrně nepraktické. Takže tuší někdo jak by se dalo zařídit stáhnutí jpg bez toho aniž bych muset klikat pravým a vybírat uložit jako?
Díkec moc!
bojars
Profil
flashmaker:
Obrázok zazipuj (skomprimuj do - napríklad - "*.zip") a daj odkaz z náhľadu na zazipovaný súbor. "Download pluginy" v browseroch automaticky ponúknu uloženie na disk, návštevník možno ocení aj to, že je súbor komprimovaný.
flashmaker
Profil
Jo to sem zapoměl dodat. To že soubory *.zip se stahují vím, ale je to pro mě dost nevýhodné, alespoň co se místa týče. Takže si zazipování chci skovat pouze jako poslední nouzový řešení. Jde mi to stáhnutí jpg především.
Ale jinač dík.
Acci
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=56 42
Boldrik
Profil
No musis prohlizec presvedcit ze mu posilas neco jinyho => mime musi byt application nebo tak. umim to v ASP.NET, ale to se tady nepouziva co?
flashmaker
Profil
Díkec. Díval jsem se na
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=56 42, ale příliš mi to nepomohlo :-(. Moc v php neumím a když si to skopíruju do ňákýho *.php souboru tak mi to píše samý chyby.
Ten skript vypadá takto:
<?
header("Pragma: no-cache");
header("Expires: 0");
header("Last-Modified: ".gmdate('D, d M Y H:i:s')." GMT");
header("Cache-control: private");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: pre-check=0, post-check=0, max-age=0");
header("Content-Description: File Transfer");
header("Content-Transfer-Encoding: binary");
header("Accept-Ranges: bytes");
header("Content-Length: ".$velikost_souboru);
header("Content-Type: application/octet-stream");
header("Content-Disposition: attachment; filename=obr.jpg");
@readfile("obrazky/obr.jpg");
?>
Může mi někdo helfnout jak to mám použít aby to bylo OK? Díkec.
Bodla by přímo nějaká ukázka.
flashmaker
Profil
Problém sem vykómal. Tak všem dík za rudu. Čaufec!!!
Yuhů
Profil
a jak jsi to vykómal? Nastavuješ souboru jpg jiný content-type?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0