Autor Zpráva
YaD
Profil
Validitácia vypisuje chybu na tieto dva riadky, kde je chyba?
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="sk" lang="sk">
Str4wberry
Profil
YaD
Špatný MIME typ?
nightfish
Profil
Validitácia vypisuje chybu na tieto dva riadky, kde je chyba?

1) validace (slovensky zřejmě validácia)
2) kde je chyba ti validátor určitě napsal, nebo ne? (EDIT: samozřejmě ne kde, nýbrž jaká...)
YaD
Profil
3) Ide to aj z EN
4) MIME asi nepoužijem kvôli tomu že keď validujem header v PHP je dead (musí)
Str4wberry
Profil
YaD
MIME typ bývá většinou výchozí „text/html“. „Správně“ pro XHTML by měl být „application/xhtml+xml“.
nightfish
Profil
Str4wberry
a není to validátoru na w3.org jedno?
YaD
Profil
Validation Output: 3 Errors

1. Error Line 2, Column 108: DTD did not contain element declaration for document type name.

….org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">


2. Error Line 3, Column 66: document type does not allow element "html" here.

…tp://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">



The element named above was found in a context where it is not allowed. This could mean that you have incorrectly nested elements -- such as a "style" element in the "body" section instead of inside "head" -- or two elements that overlap (which is not allowed).

One common cause for this error is the use of XHTML syntax in HTML documents. Due to HTML's rules of implicitly closed elements, this error can create cascading effects. For instance, using XHTML's "self-closing" tags for "meta" and "link" in the "head" section of a HTML document may cause the parser to infer the end of the "head" section and the beginning of the "body" section (where "link" and "meta" are not allowed; hence the reported error).
3. Error Line 116, Column 7: no document element.

</html>

Zdroják na tie 2 riadky:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
nightfish
Profil
YaD
podivné, ale přece jenom:
Error Line 2, Column 108
co je na řádku 1?
resp. nemáš tu stránku někde na webu?
Str4wberry
Profil
nightfish
Ano, máš pravdu — w3.org validátor to hlásí pouze jako „Important Warnings“.

YaD
Tak sem vlož odkaz na validaci.
YaD
Profil
síce nerad, [url=http://http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fgbook.hy.cz %2Findex.php&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0 ]tu[/url]
hlavičky (header) sú vypnuté
nightfish
Profil
1) na začátku souboru máš BOM - toho doporučuji se zbavit (mimochodem je to jedno z varování validátoru)
2) ten xml prolog tam být nemusí, takže bych jej smazal
YaD
Profil
no nejde
Str4wberry
Profil
YaD
„no nejde“
Nejde se zbavit BOMu? Proč?
Chamurappi
Profil
Reaguji na YaDa:
Korektní hlavička HTML dokumentu vypadá v tvém případě takhle:
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">

<html lang="sk">
Ať tam napíšeš, co tam napíšeš, budou to cílová zařízení interpretovat jako HTML, ne jako XML. Zelená hláška v oficiálním validátoru ti potvrdí jen to, že kdyby to někdo validoval jako XML, tak to shledá validním. Nic víc z ní nekouká. Dokud W3C svůj validátor neopraví, můžeš používat český.

Příčinou „chyb“, které ti validator.w3.org (domnívaje se, že užíváš XML) hlásí, je velikost písmen u deklarace kořenového elementu. Deklaruješ „<!DOCTYPE HTML“ — tedy, že kořenový element je <HTML>. Ten není v DTD definován (hláška první), <html> v něm není dovolen (hláška druhá) a <HTML> v dokumentu chybí (hláška třetí). Tyto „chyby“ však problém v prohlížečích nikdy způsobit nesmí (a nezpůsobí), neboť v HTML nezáleží na velikosti písmen.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0