Autor Zpráva
radek
Profil *
Potřeboval bych poradit jak umístit scrollbar vlevo.
Kouknul jsem se na http://www.jakpsatweb.cz/priklady/scrollbar-vlevo.html ale nezmoudřel jsem
Acci
Profil
Celá stránka je uzavřena v divu, který má nastaven dir="ltr" a ještě i html má nastaven dir="ltr"
ltr = left to right (zleva do prava)
mat
Profil
radek

má to nějaký jiný význam než estetický, dát scrollbar doleva? Já osobně bych na stránce se scrollbarem vlevo asi moc dlouho nevydržel, docela by mě obtěžovalo, stále při skrolování jezdit s myškou z pravého konce obrazovky, kde jsem na scrollbar zvyklý, na levý - tím chci říct toto (a v různých diskuzích na webu se to opakuje stále dokola) - nenuť uživatele přemýšlet nad tím, kam kliknout, kde skrolovat atd., lidi jsou navyklý na scrollbar vpravo a není důvod to měnit...
Radek
Profil *
nešlo by to pomocí JS
Anonymní
Profil *
mat

aspon netaraj nemas to jedno? take kraviny si vsetci odpuste ci napravo menu ci na lavo, ci skorlbar tam ci nie.Ak niekto potrebuje dane informacia tak mu to je jedno nie, a inak skorlujem kolieskom mysi a malo kedy musim pouzit uchytenie scroolbaru
mat
Profil
milý anonymní, netřeba se stydět za svoji identitu... jinak děkuju za vysvětlení, jak odpovídat na otázky tady v diskuzi, polepším se... :)
Spikee
Profil
Anonymní
Otázka je zodpovedaná, tak IMHO stojí za to napísať aj prečo to nie je dobré.
Radek
Profil *
levý scrollbar chci do levého menu (pomocí iframe).
http://www.jakpsatweb.cz/priklady/scrollbar-vlevo.html - nevíte v jakých prohlížečích funguje?
ps.:scrollbar pomocí JS - http://interval.cz/clanek.asp?article=922
Acci
Profil
Opera 8 a Firefox to zobrazí normálně vpravo
radek
Profil *
nerozumim moc JS, napište mi js kód z http://interval.cz/clanek.asp?article=922
radek
Profil *
prosím
Peta
Profil *
radek: Prosim, proc chces scroll na druhe strane? Proc chces do webky pridat 2k kodu pro neco, co neni dulezite a bude delat v ruznych www prohlizecich problemy?

Cemu nerozumis z tohoto?
http://www.jakpsatweb.cz/priklady/scrollbar-vlevo.html

<div dir="ltr">
text
</div>

div je neutralni blokovy prvek, vlastnostmi neco jako "P" v HTML. Vse, co je mezi div a /div bude mit scrollbar vlevo.
dir="ltr" je nejaky script kodu pro nastaveni doleva, ktery funguje jen v IE
dir="rtl"do prava

Proc to delat pomoci JS? Fakt, to jsou tak 2kB kodu, plus obrazky, ...
Radek
Profil *
díky už tomu rozumím, ale přesto bych rád věděl jak na to pomocí JS.
Peta
Profil *
Toz script nikde nemam, jenom navod, jak na to.

-------
Scrollbar
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Buksy (IP uloženo)
Datum: 05. 05. 2005 17:02

da sa nejak namiesto scrollbaru nacitat obrazok? nieco ako scrollbar.src=""; ? aby namiesto toho klasickeho vykreslilo najaky obrazok.
--------
Možnosti: Odpovědět•Citovat příspěvek•Nahlásit moderátorům
Re: Scrollbar
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: peta (IP uloženo)
Datum: 05. 05. 2005 23:30

Jo, da se zrusit klasicky a ovladat preteceni pomoci JS
www.jakpsatweb.cz
1. CSS
.aaa {overflow:hidden;width:470px;position:relative;height:100px}
http://www.jakpsatweb.cz/css/overflow.html
2. CSS+JS
Obsah zobrazis do divu s position a pomoci JS ovladas jeho position
#bbb {position:absolute;left:0;top:0;width:450px;height:100px}
.ccc {position:absolute;left:0;right:0;width:20px;height:100px}

<div class="aaa">
<div id="bbb">
obsah
</div>
<div class="ccc">
<a href="#" onclick="roluj(1)">Nahoru</a>
<a href="#" onclick="roluj(2)">dolu</a>
</div>
</div>

JS:
metodu pro objekt podle ID objid()
function roluj(xx)
{var z=0;
if (xx==1) z=10;
if (xx==2) z=-10;
objid("bbb").style.top+=z;
}
Tak nejak podobne.
-------
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0