Autor Zpráva
pink.mona
Profil *
Dobry den! Chtela bych se zeptat na jeden zdrojovy kod. Snazim se na to prijit uz dva dny a porad nic. Porad se mi to nezobrazuje tak jak bych chtela. Je tu problem s tabulkama jako vzdy :-( Chtela bych poskladat 4 obrazky k sobe (logo) a to tak, ze by 2obrazky byly spojene vodorovne a ty dalsi dva pekne pod sebou spojene, ale zaroven jak budou spojene pod sebou tak by mely byt spojene s temy prvnimi obrazky vodorovne. Doufam, ze ste me pochopili.

<!-- Logo -->
<div id="center">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">

<tr><td><img src="obrazy/logo.jpg" widht="135px" height="180" alt="" border="0"></td>
<td><img src="obrazy/logo2.jpg" widht="152px" height="180 alt="" border="0"></td>

<td>
<img src="obrazy/logo3.jpg" widht="135px" height="55" alt="" border="0">
<div id="aktuality">ghvgghf<br>hjgg</div></td>

</table>
<!-- Logo - END -->

1. Kdyz to mam takhle tak s obrazkem logo3 nejde vubec hybat se sirkou. Myslim tim, ze jakmile mu nastavim treba widht="500px" tak se ani nehne, ale kdyz zmenim vysku, tak se zmeni i sirka.

2. A logo3 s obrazem, ktery je zadam v css pod "aktuality" tak vubec neni spojeny. Je tam mezera. :-(

Nevite co s tim??? predem dekuji

Zajimalo by me taky ci takhle bych ten zdrojovy kod mohla pouzit nebo ne? Vyskousela jsem uz fakt vsechno a porad nic
pink.mona
Profil *
pardon to <tr> tam nema byt. Nevsimla jsem si :-)
Bubák
Profil
Pozor na častou chybu přehazování písmenek t a h. Widht je špatně, správně je width. Heigth je špatně, správně je height.
www.jakpsatweb.cz/html/obrazky.html
Tuhle chybu je schopen odhalit validátor:
http://validator.w3.org/
http://validator.webylon.info/

V HTML se rozměry v pixelech neuvádí (i když prohlížečům to nevadí) a validátor to neodhalí, je to chyba.
http://atd.havrlant.net/na-co-je-i-validator-kratky

Takže máš v kousku kódu dvě chyby:
widht="135px"

Správně:
width="135"
Searg17
Profil
Ja by som sa vykaslal na tabulky a vyriesil to cez CSS (vlastnostami margin a float).
pink.mona
Profil *
Ja by som sa vykaslal na tabulky a vyriesil to cez CSS (vlastnostami margin a float).

To mysliš jako, ze bych celý web nedelala přes tabulky ale obtekaním???

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0