Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Medvídek Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 11. 2007, 02:07:14
Potřebuju se zeptat, zda-li se dá nějak zamezit kopírování do textarea :) Mam textarea ve který totiž běží tinymce a pokud si tam uživatel zkopíruje vlastní kus stránky, tak se samozřejmě skopíruje i s funkčními odkazy a obrázky atd... a tomu já chci zabránit.Bohuř´žel nemůžu použít funkci odstraneni HTML a PHP, jelikoz v tom formulari jsou treba smajliky a vkladani linku pres tinymce :( nevedel byste nekdo reseni ?
|
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 15. 11. 2007, 07:25:02
Jednoduše by to šlo pro IE, jinak by snad mohlo jít, že bys hlídal počet znaků, který přibyl za určitý čas. Ale pozor na opravdové sličné písařařky, abys je neomezoval.
|
||
Nox Profil |
#3 · Zasláno: 15. 11. 2007, 08:32:33
No očividně to jde...na Centru to jednu dobu bylo, ale jak se to provede, nevim
|
||
Tasartir Profil |
#4 · Zasláno: 15. 11. 2007, 08:37:33
Chápu to správně, že se má zakázat (Vložit; Ctrl+V ) do textarea? Tohle mě zaujalo, pokud by to šlo, budu zase nemile potěšen z možností JavaScriptu..
|
||
Medvídek Profil * |
#5 · Zasláno: 15. 11. 2007, 12:18:00
jj ano presne tak .. chci zakazat vlozeni pres CTRL + V do textarea :)
|
||
Bubák Profil |
#6 · Zasláno: 15. 11. 2007, 13:47:25
Tasartir
Naštěstí jen pro IE: <textarea onpaste="alert('Fuj!');return false"></textarea> Jinak opravdu jen hlídat, kolik znaků přibylo třeba za 100ms, ani sličná písařka jich pět za tu dobu nezvládne. |
||
Tasartir Profil |
#7 · Zasláno: 15. 11. 2007, 13:54:52
Bubák
To jsem si oddychl.. Každopádně, nechápu důvod, proč bránit uživateli umisťovat texty do oblasti, která je k tomu určená.. Že se ve wysiwyg zachovaj obrázky, odkazy a formátování? A to to nejde potom doplnit ručně? promiň že se takhle ptám, ale vidím v tom dva cíle - já pochopím, v čem je ten důvod, a budu zase o něco zkušenější, a nebo se zamyslíš a přijde se na jiné - efektivnější řešení. pokud se alespoň jeden z cílů splní, myslím, že to bylo užitečné. |
||
Joker Profil |
#8 · Zasláno: 15. 11. 2007, 14:03:06
Bubák
Jinak opravdu jen hlídat, kolik znaků přibylo třeba za 100ms Jenže (*má domněnka, že to tak bude*) pak dám v TinyMCE vložit třeba tabulku 2x2, ono se (naráz) vloží <table><tr><td> </td><td> </td></tr><tr><td> </td><td> </td></tr></table> ...a vzápětí dostanu vynadáno. Není mi moc jasné, proč někomu bránit vložit nějaký kód a přitom mu dovolovat tentýž kód napsat ručně. |
||
Medvídek Profil * |
#9 · Zasláno: 15. 11. 2007, 14:44:44
takhle top prave nefunguje :) Pokud totiz nekdo napise RUCNE do textarea <font size="18">kuk</font> tak se v prisepvku vypise <font size="18">kuk</font> .... jenze pri kopirovani z jinych stranek se sice vlozi jen obsah, ale tinymce si to zkopiruje do html ....
|
||
Medvídek Profil * |
#10 · Zasláno: 15. 11. 2007, 14:46:00
Jinak k nahlednuti zde http://design.tomjanda.eu/chatboard.php kouknete na prvni prispevek ... ten jsem zkusmo do textarea zkopiroval z druhych stranek ... a nejnovejsi vzkaz jsem do textarea vlozil primo html kod
|
||
Tomáš Hanus Profil |
#11 · Zasláno: 15. 11. 2007, 14:46:30
Není mi moc jasné, proč někomu bránit vložit nějaký kód a přitom mu dovolovat tentýž kód napsat ručně.
To je nás asi více ;) Bránit třeba vkládání funkčních odkazů, když ty funkční odkazy může napsat růčo fůčo. |
||
Medvídek Profil * |
#12 · Zasláno: 15. 11. 2007, 14:46:52
Jinak k nahlednuti zde http://design.tomjanda.eu/chatboard.php kouknete na prvni prispevek ... ten jsem zkusmo do textarea zkopiroval z druhych stranek ... a nejnovejsi vzkaz jsem do textarea vlozil primo html kod
|
||
Tasartir Profil |
#13 · Zasláno: 15. 11. 2007, 14:47:08
Jsem sám, nebo je i někdo jiný právě te´d úplně mimo?
|
||
Medvídek Profil * |
#14 · Zasláno: 15. 11. 2007, 14:48:50
asi se spatne vyjadruju :D .... pokud napisete do te textarea primo HTML kod tak se promeni < > na entity .... kdezto pokud zkopirujete primo kus stranek i s obrazkem, tak se do te textarea vlozi graficky presne jako ze skopirovanych stranek a tak vlozi i do DB
|
||
Tasartir Profil |
#15 · Zasláno: 15. 11. 2007, 14:50:42
Medvídek
A ty nemůžeš v tinymce zakázat formátování textu? V tinymce nejde formátovat text pomocí speciálních značek ručně? |
||
Medvídek Profil * |
#16 · Zasláno: 15. 11. 2007, 14:56:49
no ja tam mam treba vkladani smajliku pres tinymce jenze se tam vkladaji jako obrazky .. takze zakazat treba vkladani obrazku nemuzu :( ... vlastne se mi jedna pouze o ty obrazky :( klidne at ta mlide vkladaji kus stranek ale jedna se mi o velke obrzaky :( tim by se rozodil kod ...cili bysemi hodilo spise neco jako funkce : projed kod, pokud je opbrazek tak nacti jeho sirku,m pokud sirka je vetsi nez XX tak zmen width na YY
|
||
Chamurappi Profil |
#17 · Zasláno: 15. 11. 2007, 15:32:58
Reaguji na Medvídka:
V případě TinyMCE a podobných editorů uživatel nepíše do <textarea>, místo textového políčka bývá <iframe> (nebo <div> s atributem contenteditable). Z čehož plyne, že… Reaguji na Bubáka: … onpaste na <textarea> nic nevyřeší. Reaguji na Medvídka: Nikdy nedůvěřuj HTML kódu, který ti návštěvník posílá. I když bys omezil možnosti editoru, vždy půjde vstup podvrhnout. Ošetři ho na straně serveru. |
||
Joker Profil |
#18 · Zasláno: 15. 11. 2007, 15:41:17
Medvídek
Jinak k nahlednuti zde http://design.tomjanda.eu/chatboard.php Z toho editoru moc neuvidíme: "Pro přidávání vzkazu musíte být přihlášen(a) !" Nějaký testovací login by nebyl? A v tom samotném TinyMCE tam teda nejde odeslat odkaz? Omezení vložených obrázků by šlo nastavit v samotném TinyMCE, viz http://wiki.moxiecode.com/index.php/TinyMCE:Configuration/valid_elemen ts například: valid_elements : "img[src<s1.gif?s2.gif?s3.gif?s4.gif?s5.gif?s6.gif?s7.gif]" by mělo dovolit vložit jenom obrázky s1.gif až s7.gif. |
||
Medvídek Profil * |
#19 · Zasláno: 15. 11. 2007, 15:46:08
Joker
Díky, to už zní zajímavě :) Diky moc ... |
||
Medvídek Profil * |
#20 · Zasláno: 15. 11. 2007, 15:59:52
tak jsem to vyresil
a funguje vyborne :) DIKY MOC |
||
Joker Profil |
#21 · Zasláno: 15. 11. 2007, 18:22:40
Medvídek
Jen doplním ještě dvě věci: 1. Jak už psal Chamurappi, není radno věřit HTML získanému z formuláře, měla by být i nějaká kontrola na straně serveru 2. Co já vím, ICQ se k používání svých smajlíků někde jinde nestaví zrovna přátelsky. |
||
Časová prodleva: 21 dní
|
|||
Pepíceek Profil * |
#22 · Zasláno: 6. 12. 2007, 20:26:04
podívejte se na www.encyk.czweb.org - kde v zvolte sekci Encyklopedie a následně si zvolte Výpočetní technika. Úplně dole najdete textarea s nekopírovatelnám textem!!!
Společnost Encyk http://encyk.czweb.org encyk@email.cz |
||
Tomáš Hanus Profil |
#23 · Zasláno: 6. 12. 2007, 20:27:37
Pepíceek
Proč odevíráš mrtvé téma? Jak už psal Medvídek, řešení se našlo. |
||
Bubák Profil |
#24 · Zasláno: 6. 12. 2007, 22:27:26
Pepíceek
Pokud by sis přečetl původní dotaz, pochopil bys, že šlo o vkládání do textarea, byť nazvané poněkud neštastně kopírování do textarea. Krom toho, kopírovat to jde, stačí trocha snahy, nekopírovatelnám textem jsem dosud nikde neviděl. Leda na obrázku ;-) |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0