Autor Zpráva
kopr
Profil *
Jen malý dotaz: proč místo <b> používat <strong> a místo <i> používat <em> ??
Díky
Manq
kopr
<b> a <i> se nelíbí oficiálnímu validátoru při striktní DTD v XHTML.

http://semantika.name
Nox
Nevim kdo toto říká, imho se používá vše, záleží na tom, co tím prvkem chceš vyjídřit... ikdyž jsou mezi tím jen malé rozdíly

Dodatek:
<b> a <i> jsou spíš pouze zvýraznění, aby byla část více vidět
<strong> a <em> jsou texty, které jsou v dané části důležité, ale nejsou nadpisem
Chamurappi
Reaguji na kopra:
Žádný důvod není, všechny čtyři elementy se používají ke zvýraznění i zdůraznění.

Reaguji na Manqa:
To není pravda. Ve Strict DTD zrovna <b> a <i> jsou.
Bubák
Tady jsem napsal blbost.

Omlouvám se za mystifikaci, já jen že striktní HTML a striktní XHTML obsahuje stejné elementy, obdobně transitional.
Manq
Chamurappi
Hm, spletl jsem si to s něčím jiným a špatně si to spojil...
shadyyx
vsichni mate i nemate pravdu...zalezi jak se to bere...

rozdily v tom jsou, ale maji smysl jen pokud delate stranky pro SEO (vic google) tak se pro zdurazneni pouziva <strong> a <em> a pro zvyrazneni <b> a <i>, kde zdurazneni >> zvyrazneni (tim chtel autor rict, ze zduraznenim samo sebou i zvyraznujete)

kapisto???
Railbot
shadyyx
V SEO je ten význam naprosto zanedbatelný. SEO se nestaví na pdoobných blbstech jako je <strong> nebp <b>, rozdíl je v sémentice.
Mastodont
Chamurappi
Žádný důvod není, všechny čtyři elementy se používají ke zvýraznění i zdůraznění.

Takže názor, že STRONG je zvýrazněné písmo, které se dá renderovat různým způsobem, zatímco B je tučné písmo (vždy tučné), už neplatí?
Timy
Mastodont
Ať už platí nebo ne, stále platí, že se všechny čtyři elementy v praxi používají na zvýraznění…
Mastodont
Timy
To sice ano, ale B je formátovací, zatímco STRONG sémantický element.
Timy
Mastodont
Ale stále platí, že se všechny čtyři elementy v praxi používají na zvýraznění…
Mastodont
Timy
To já ale nezpochybňuji!! Pokud ti to není jasné, tak původní dotaz zněl:

proč místo <b> používat <strong> a místo <i> používat <em>

Chamurappi reaguje Žádný důvod není ...

Ale on je. Strong je sémantický tag, B formátovací.
Timy
Mastodont
„Strong je sémantický tag, B formátovací.“
Pouze z definice. Například praxe mluví jinak a element b se používá dvakrát až třikrát častěji než strong. A vzhledem k tomu, že se ztučnění v 99 % případů používá na zvýraznění, opravdu nevidím důvod nepoužít element b na zvýraznění.
mantisa
kopr

ahoj, dovolím si vylovit trochu starší téma

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=4&topic=57 173
bures
To Timy: To že se něco nějak dělá neznamená, že se to tak dělat má. Že se něco nějak dělá má na druhou stranu neznamená, že to něco přináší.

Sám pro zdůraznění používám strong a em. Značky b a i nepoužívám, protože je nepotřebuji.
habendorf
bures

Značky b a i nepoužívám, protože je nepotřebuji.

Takže ty bys napsal:
<em>Tento text je kurzívou</em> ?

Pěkná blbost ...
Chamurappi
Reaguji na Mastodonta:
Ale on je. Strong je sémantický tag, B formátovací
Pokud bych přistoupil na tuto hru, tak to stejně neodpovídá na otázku, proč místo <b> používat <strong>.
Jenže já na ni nepřistoupím, protože element <b> se odjakživa používal hlavně ke zdůraznění a moderní WYSIWYG editory při kliknutí na ztučňovací tlačítko B vloží značku <strong>.

Reaguji na burese:
To že se něco nějak dělá neznamená, že se to tak dělat má.
Občas znamená. V některých případech postrádá boj za jakýsi ideální stav smysl. Z pohledu sémantiky je důležitější kompatibilita se zbytkem světa než se specifikací.

Sám pro zdůraznění používám strong a em. Značky b a i nepoužívám, protože je nepotřebuji.
Já používám všechny čtyři podle nálady.
Mastodont
Chamurappi
moderní WYSIWYG editory při kliknutí na ztučňovací tlačítko B vloží značku <strong>
No a to je správné chování.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0