Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lopyn Profil |
#1 · Zasláno: 13. 12. 2007, 21:27:49
Čus chtěl jsem se zeptat. je možno na stránce mít dvojí kodování? Dejme tomu kdyby jedno nevyhovovalo...což je asi blbost ptz prohlízeč těžko pozná jaké je validní s obsahem stránky... Ale já to potřebuji když potřebuju dekodovat stránku odkud přišli. A viz seznam, který má UTF-8 tak při použítí windows-1250 ky toto nelze. Url a jednotlivé parametry URL se nepřeloží...dejme tomu když chci vědět pod jakým vyhledávacím slovem moje stránky našli. D9ky
|
||
Tomáš Hanus Profil |
#2 · Zasláno: 13. 12. 2007, 23:45:39
Lopyn
To asi těžko. Kódováním určuješ prohlížeči, v čem je kódován obsah. Jedině to udělat tak, že sestavovat header podle kódovaní obsahu. A co to udělat obráceně? Převést obsah z jednoho kódování do druhého? Něco jako: public static string Convert(string isoText) { Encoding iso = Encoding.GetEncoding("iso-8859-2"); Encoding win = Encoding.GetEncoding("windows-1250"); byte[] buffer = iso.GetBytes(isoText); return win.GetString(buffer); } Je to z .NETu, ale technika bude skroro všude stejná. |
||
Lopyn Profil |
#3 · Zasláno: 14. 12. 2007, 15:38:45
v Net a PHP(popř. JS) je úplně něco jinýho. Net nabízí oproti PHP více možností. Viz convertování textu s jiným kodováním kodování...
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
0