Autor Zpráva
ServIT
Profil
Dobrý den, asi mám špatný den, hledám hledám, nic nenacházím...

vytvořil jsem formulář, v něm mj. textarea.. z webové stránky zkopíruju a do tohoto prvku přenesu text, ten následné ukládám do databáze...

Problém je, že takto přijatý text se mi odešle bez zalomení řádků, a takto pochroumaný se i uloží do databáze.

ve firefoxu používám rozšíření FireBug, a tam vidím, že že se textarea přenáší bez jakýchkoliv zalomení, tedy žšpatně je něco už ve formuláři... poslední pokus bylo přidání

enctype="multipart/form-data"

ale nepomohlo to

Něco dělám špatně, ale nevím co ... protože pokud zkopírovaná data ukládám přes phpMyAdmina, ten to zvládá bez problémů

Děkují ta pomoc
***************
oprava :
Zrovna mě to napadlo... já ten formulář neodesílám přímo, ale přes JS ....tak se v tom ještě povrtám
Milan
Mike8748
Profil
zalomeni v textarea je realizovany znakem \n

pokud ten text chces v html vypsat tak jak ma byt i s tim zalomenim, tak pouzij funkci nl2br(), nebo str_replace, kde \n nahradis za <br>

nebo nevalidne, celej text v html obal tagem PRE

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: