Autor Zpráva
Ranga
Profil
Zdravim muzu pouzivat takovyto zapis pro pozicování obrázků? Nejsou s tim nejake problemy po vlozeni ne web?

<span style="position: absolute; top: 50px; left: 439px"><img src="fotky/....jpg" border="0" alt="..."></span>
Měsíček
Profil
příjde mi to naprosto zbytečné.
Ranga
Profil
a jak jednodusej mam vlozit obrazek ktery chci na urcitych souradnicich a nechci to pres tabulku
Tralala
Profil *
to samý co jsi udělal, ale dej to přímo do toho obrázku ne?
Manq
Profil
Nejsou s tim nejake problemy po vlozeni ne web?
Ano, můžou nastat.

position: absolute; top: 50px; left: 439px
Pozicovat obrázky pomocí position je blbost. Dělá se to jen v nutnosti. Nehledě na to, že ten span je tam naprosto k ničemu.

Obrázek můžeš floatnou a odmarginovat.
Ranga
Profil
a kdyz to budu delat pres div?
Rodrigo
Profil
Ranga: Výsledek by byl stejný.
habendorf
Profil
Ranga

Obrázek má tag img. Proč tam pořád chceš cpát další zbytečné tagy?
AM
Profil *
Pokud chceš nutně pozicovat přes position, stačí
<img style="position: absolute; top: 50px; left: 439px" src="fotky/....jpg" border="0" alt="...">
ovšem tohle pozicování se většinou ve standardním layoutu nepoužívá, pokud nechceš, aby byl obrázek na nějaké nestandardní pozici (byl někde plácnutý mezi sloupce, překrýval nespojitou část dokumentu), měl bys skutečně dokument formátovat přes vlastnosti jako float a margin - je to čistější, layout je logičtější a jde s tím dělat víc věcí (gumové layouty)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: