Autor Zpráva
Patrik09
Profil *
Zdarec. Mám web s následující strukturou:
www.example.com/kategorie/stranka.html
a potřebuji
www.example.com/kategorie/stranka
Jak to mám udělat pokud to lze aby to zároveň bylo SEO friendly.
Pročetl jsem http://www.jakpsatweb.cz/server/mod-rewrite.html ale řešení mě nenapadá.
Patrik
Taps
Profil
Patrik09
podívej se na http://mike.webzdarma.cz/mod_rewrite-a-hezke-url/
Dranel
Profil
http://str4wberry.cz/blog/mod_rewrite-prakticky#pripony

— Moderátor a autor: upřesněn odkaz. —
Patrik09
Profil *
Použil jsem

RewriteEngine on
RewriteRule ^([^.]+)$ $1.html [QSA,L]

a stále tam mám přípony.
Str4wberry
Profil
Ještě musíš změnit adresy odkazů na novou variantu.
Gekon
Profil
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d

RewriteRule ^.* - [L]

RewriteRule ^([^.]+)$ $1.html [QSA,L]

Řekl bych.
Jonas
Profil
Stačí když vytvoříš složku www.example.com/kategorie/stranka/ a do té dáš v největším případě index.html (htm, php..) Po zadání takové adresy se ti otevře automaticky "úvodní stránka", jinak se zobrazí index.of, v tom případě nastav .htaccess
Patrik09
Profil *
Funguje to co napsal Gekon. Díky.
Patrik09
Profil *
Včera mi to fungovalo v následujícim tvaru
www.example.com/kategorie
a dnes už se doplňuje lomítko tedy
www.example.com/kategorie/
Dranel
Profil
Jonas
To co říkáš je adresářová struktura, což je podle mě jedna z nejzbytečnějších prácí na webu. My se tu ale bavíme o .htaccess
Patrik09
Profil *
To máš možná pravdu, ale web dosud běžel na wordpressu kde každá URL byla oříznuta o příponu i lomítko. Wordpress už nebude dále používán, ale potřebuji zachovat tvar adres bez lomítek. U "kategorie se mi lomítko stále zobrazuje."
Marcela-U
Profil *
Zdravím přítomné. mám také html stránky a chtěla bych aby adresa končila vždy lomítkem. Po přečtení všech článků které jsou zde uvedené jsem zkoušela upravit to co zde napsal Gekon, ale pořád mi to nejde. Poradíte někdo řešení?
Dranel
Profil
Marcela-U
Proč aby končily lomítkem? Lomítko na konci značí, že jde o adresář, ale ty tak chceš značit soubory... proč? Navíc je to další zbytečnost na stránce zabývající místo.

Příklady adres:
http://www.example.com/ jedná se o adresář, kterému se říká kořenový adresář, anglicky root webu
http://www.example.com/soubor je to soubor, protože nekončí lomítkem
http://www.example.com/slozka/ je to složka, protože končí lomítkem
http://www.example.com/slozka/soubor jistě víš, co je to teď

Proč tedy lidi mást a předkládat jim něco, na co nejsou zvyklí?
Marcela-U
Profil *
Když tedy budu chtít adresu s lomítkem na konci musím dát stránku do adresáře?
Dranel
Profil
Marcela-U
Nemusíš, klidně si to udělej jako soubor a pomocí mod_rewrite za to přidej lomítko. Je to však zbytečná práce navíc a lidí tím akorát zmátneš.
Marcela-U
Profil *
Mod_rewrite zkouším, ale to lomítko tam pořád nemohu dostat.
Marcela-U
Profil *
Jak je podle vás udělaná stránka http://www.mesec.cz/
Je každá stránka webu v adresáři nebo je to upravené pomocí Mod_rewrite.
Stále tam to lomítko nemohu dostat.
Mistr
Profil
Marcela-U
Jak je podle vás udělaná stránka http://www.mesec.cz/
Je každá stránka webu v adresáři nebo je to upravené pomocí Mod_rewrite.

Myslím, že "b" je správně.
habendorf
Profil
Marcela-U

To by mě fakt zajímalo, na co tam to lomítko chceš. Prozradíš?
Marcela-U
Profil *
Varinta s lomítkem na konci mi přijde lepší. Stránky které jsou nyní v html su budou v budoucnu pravděpodobně předělávat do php. A tím, že bude na konci lomítko se nebudou muset měnit adresy stránek. Jsou moje domněnky správné? Můžete mi někdo poradit jak mod_rewrite upravit.
ptr
Profil *
Marcela-U
Jsou moje domněnky správné?
Ne, ani když potom ty stránky budeš generovat pomocí PHP, tak to lomítko nebude hrát žádnou roli a půjde to dtejně dobře jak s lomítkem, tak bez něj.
Marcela-U
Profil *
Ne, ani když potom ty stránky budeš generovat pomocí PHP, tak to lomítko nebude hrát žádnou roli a půjde to dtejně dobře jak s lomítkem, tak bez něj.
Ale když ted budu mít na konci příponu html a později php tak to jsou přeci úplně jiné adresy. Ale když bude na konci lomítko tak adresy zůstanou po předělání stránek z html do php zachovány.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: