Autor Zpráva
Tialk
Profil *
Zdravím, už se s tím prdím asi týden a fur nevím kde dělám chybu. přečetl jsme si několikrát návod na jakpsatweb.cz ale furt mi to nefunguje. Dělám stránky kde mám hodně rámů a nemůžu se zbavit těch obrysových čar i když mám border="0" i frameboreder="0" atd... prostě tam pořád jsou ty tenký bílé čáry. Každému kdo mi pomůže slibuji poděkování od srdce...

zde je zdroják stránke:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Untitled</title>
</head>

<!-- frames -->
<frameset cols="*,900,*">
<frame name="levy" src="levy.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0">
<frameset rows="178,31,*">
<frame name="hlavicka" src="hlavicka1.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="prouzek" src="prouzek.html" marginwidth="0" marginheight="5" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frameset cols="200,*,170">
<frameset rows="35,35,35,35,35,35,35,35,35,*">
<frame name="uvod" src="tlacitkouvod.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="fanklubu" src="tlacitkofanklub.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="arena" src="tlacitkoarena.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="reporty" src="tlacitkoreporty.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="diskuse" src="tlacitkodiskuse.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="ankety" src="tlacitkoankety.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="odkazy" src="tlacitkoodkazy.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="archiv" src="tlacitkoarchiv.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="kontakt" src="tlacitkokontakt.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="toplist" src="toplist.html" marginwidth="0" marginheight="7" scrolling="no" frameborder="0">
</frameset>
<frame name="hlavni" src="hlavni.html" marginwidth="10" marginheight="10" scrolling="auto" frameborder="0">
<frameset rows="50%,*">
<frame name="tabulkaZ" src="tabulkazapad.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0">
<frame name="tabulkaV" src="tabulkavychod.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0">
</frameset>
</frameset>
</frameset>
<frame name="pravy" src="pravy.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0">
</frameset>


</body>
</html>


----
Editace Mistrem: Úprava titulku.
Měsíček
Profil
Nastav každému <frameset> border="0" a frameborder="0" a dej pryč zbytečné </body>.
Tialk
Profil *
Díky moc Měsíčku, pomohl jsi mi, ani nevíš jak moc. A když tě mám už takhle na dráťe, nebo kdokoliv jinej tak mám ještě jeden a to je už úplně poslední problém, před spuštěním stránek a to že:

Stránka (respektive všechny rámy) mám srovnané a rozmístěné tak jak chci, to je v pohodě nijak mi to neblbne nepřeskakuje atd... ale můžu využívat jenom plochu, kterou dokáže zobrazit "monitor" tzn. že nemůžu udělat abych mohl boční lištou sjíždět dolů, respektive stránka je omezená... doufám že jste mě pochopili, pokud ne, hodím tuto stránku na net aby jste mi mohli s tímto posledním problémem pomoct.

kdyžtak použíjte víše zkopírovaný zdrtojový kod

Děkuji
Railbot
Profil
Ten web je šílenost. Nechceš se na rámy vykašlat a začít dělat web nějak normálněji?
Tialk
Profil *
Věř mi že šílenost to není, předtím jsme to dělal formou tabulek, to byla šílenost, teď to má svůj řád a každá kolonka má svůj účel. Vypadá to zběsile, ale je to tím, že kvůli jistým problémům mám na každé tlačítko svůj rám.

Teď bych ale potřeboval pomoct s tou jezdící lištou na boku, abych mohl celý web "protáhnout" aby byl delší a hlavní.html byla tak 2x delší

Díky
Měsíček
Profil
nedávej u všeho noresize.
Měsíček
Profil
Tialk jinak je samozřejmě jednodušší, lepší a úspornější toto vše dělat pomocí <div>ů a <span>ů a stylovat pomocí CSS.
Tialk
Profil *
Když já to jaksi ještě pořádně nepobírám to CSS atd...

Díky Měsíčku
Tialk
Profil *
Měsíčku, tady mám odkaz na ty stránky http://fanklubbk.wz.cz
prosímtě, jakto že tam není v pravo ta jezdící lišta... když má někdo jiné rozlišení než 1152x864 nepřečte si třeba už tu východní tabulku, protože nemůže sjet dolů... jsme z toho zoufalej, prosím pomoc mi,

děkuji ti
Tialk
Profil *
moje ICQ 151 257 974 díky za každou pomoc
Bubák
Profil
Ten web je šílenost.
Naprostá, 5× zanořené rámy, 20 rámů na jeden web!

už se s tím prdím asi týden a fur nevím kde dělám chybu.
Kdyby ses týden zabýval CSS, udělal bys mnohem lépe.

díky za každou pomoc
Pochybuji, že by ti s 20 rámovým webem chtěl někdo pomoct. Jediné, co ti pomůže, je smazání této příšernosti.

Nejvíce ti pomůže, když sesedneš z mrtvého koně a porozhlédneš se po CSS layoutech, začít můžeš tady:
http://css.interval.cz/layouty/
Tialk
Profil *
Fajn, tak mi ty stránky udělej, klidně ti pak zaplatím :-)
Tialk
Profil *
tahle stránky jsou dělaný v čem? v CSS? http://bkboleslav-fanklub.ic.cz/
Plaváček
Profil
Tialk

Při vší úctě k tvé práci, Railbot i Bubák mají pravdu. To, co jsi stvořil, je natolik šílené, že ti s případnými problémy nikdo nepomůže. Takhle se webové stránky nedělaly snad nikdy a to už něco pamatuju. Komplikuješ si zbytečně život, zkus si prostudovat pár jednoduchých návodů a zjistíš, že stejný layout postavíš jednodušeji a absolutně bez potíží.

V tomhle kódu by se hrabal jedině masochista a takových na zdejší diskusi moc nenajdeš.

Tudy cesta nevede, věř mi.
Plaváček
Profil
Tialk

tahle stránky jsou dělaný v čem? v CSS?

Tohle je poměrně nekvalitně a bez znalosti věci vytvořený CSS layout. Při vší bídě je to ale pořád lepší, než tvé řešení.
Tialk
Profil *
Ach jo, já už nevím co mám dělat CSS je strašně težký
Plaváček
Profil
Tialk

Ach jo, já už nevím co mám dělat CSS je strašně težký

Jak to vidím já, máš v podstatě tři možnosti:

1. zakoupit si literaturu http://knihy.cpress.cz/Pocitac/Book.asp?ID=1394 a něco se naučit, tak těžké to fakt není. Jedna z mých kodérek tvrdí, že kódovat pomocí CSS se naučí i cvičená opice

2. vzít peníze a najmout si profíka

3. vykašlat se na tvorbu webu a věnovat se něčemu jinému, co umíš
Měsíček
Profil
Tialku CSS až tak těžké není spíše je těžké najít něco co ti pomůže se CSS naučit, jinak co se tak tady http://www.jakpsatweb.cz/css/ podívat na "Základní kurz CSS" opravdu až se to naučíš (celé JPW oddíl CSS) rámy ti příjdou jako to nejzbytečnější a nejtěžší varianta věř mi.
Tialk
Profil *
fajn, věřím ti, jdu se učit
Tialk
Profil *
Zdravím, jsme tu opět a dnes mám pro Vás snad malý problémek...

jak udělám aby mi zmizel border? ať píšu border="0" kamkoliv, pořád tam je

<div align="center">
<iframe src="hlavni.html" scrolling="no" align="absmiddle" width="530" height="600" name="hlavni text" noresize>
</iframe>
</div>

tady je širší rozsah

<td style="vertical-align: top; width: 500px;">

<table style="text-align: left; width: 544px;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tbody>
<tr>
<td style="height: 12px;" background="spojovaciprouzek.png"><div align="center"></div></td>
</tr>
<tr>
<td style="height: 20px;" background="jezdicilista.png"><div align="center">
<marquee align="middle" loop=""><font color="orange"><font color="white"><strong><font face="Tahoma">
Poslední aktualizace 3.1.2008
</font></strong></font></marquee></div>
</td>
</tr>
<tr>
<td style="height: 12px;" background="spojovaciprouzek.png"><div align="center"></div></td>
</tr>
<tr>
<td style="height: 10px;" background=""><div align="center"></div></td>
</tr>
<tr>

<td background="hlzd.png">

<div align="center">
<iframe src="hlavni.html" scrolling="no" align="absmiddle" width="530" height="600" name="hlavni text" noresize>
</iframe>
</div>
</td>
</tr>
<tr>
<td style="height: 14px; width: 500px;" background="hldl.png"><small><small><small>&nbsp;</small></small></sma ll></td>
</tr>

</tbody>
</table>
</td>

všem profíkům děkuji
Měsíček
Profil
Zmizel border u čeho?

U iframe = frameborder="0"
U tabulky = border="0"
V CSS = border: 0px;
Tialk
Profil *
dej mi číslo účtu pošlu ti 10.000,- já jsem idiot, tohle přece vím... díky Měsíčku, seš fakt frajer
Tialk
Profil *
No a poslední, ale už absolutně poslední problémek. Já vím že to bude nejspíše banalita, ale mě už dneska hoří hlava a je to fakt poslední věc před spuštěním stránek... (pak pošlu odkaz, jste jistě strašně zvědavý :-))))

jedná se o tabulku kde je (pořadí) (tým) (počet bodů) potřebuju aby pořadí bylo nalevo tým vycentrovanej a body napravo u okraje ... vše mám tak jak chci, jenom ty body mi nejdou dát k pravému kraji... zde opis tabulky

předem děkuji Měsíčku :-)))

<table style="width: 180px; text-align: left; margin-left: auto; margin-right: 0px;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tbody>
<td style="height: 44px; text-align: center;" background="infobartabulka.JPG"><small><span style="font-family: Tahoma; font-weight: bold;"></span><strong>fanklubbk@seznam.cz</strong></small></td>
<tr>
<td style="height: 25px; text-align: center;" background="pozadiprave.JPG"><small><span style="font-family: Tahoma; font-weight: bold;">Tabulka Západ</span></small></td>
</tr>
<tr>
<td background="pozaditabulka1.png"><br>

<div style="text-align: right;"></div>


&nbsp; <strong>1.</strong>
<a href="http://www.bkboleslav.cz"><strong>BK Mladá Boleslav</strong></a>
92
<br>

&nbsp; <strong>2.</strong>
<a href="http://www.bkboleslav.cz"><strong>BK Mladá Boleslav</strong></a>
92
<br>
&nbsp; <strong>3.</strong>
<a href="http://www.bkboleslav.cz"><strong>BK Mladá Boleslav</strong></a>
92
<br>
&nbsp; <strong>4.</strong>
<a href="http://www.bkboleslav.cz"><strong>BK Mladá Boleslav</strong></a>
92
<br>
&nbsp; <strong>5.</strong>
<a href="http://www.bkboleslav.cz"><strong>BK Mladá Boleslav</strong></a>
92
<br>
&nbsp; <strong>6.</strong>
<a href="http://www.bkboleslav.cz"><strong>BK Mladá Boleslav</strong></a>
92
<br>
&nbsp; <strong>7.</strong>
<a href="http://www.bkboleslav.cz"><strong>BK Mladá Boleslav</strong></a>
92
<br>
&nbsp; <strong>8.</strong>
<a href="http://www.bkboleslav.cz"><strong>BK Mladá Boleslav</strong></a>
92
<br>

</td>
</tr>
<tr>
<td style="height: 14px;" background="dol.png"><small><small><small>&nbsp;</small></small></smal l></td>
</tr>
</tbody>
</table>
Tialk
Profil *
Tak jsem to konečně dokončil, tady je odkaz http://fanklubbk.wz.cz
Měsíček
Profil
Blahopřeji a teď se pusť do CSS a pořádně si projdi tagy <div> a <span>.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0