Autor Zpráva
Zacatecnik
Profil *
Příklad: http://www.klankod.wz.cz/test.html
Firefox obrázky zobrazí OK. Ale v IE 7 je mezi nima mezera. Jak dosáhnu toho, aby tam nebyla.
Díky moc.
Str4wberry
Profil
Že by: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=65 468
Zacatecnik
Profil *
THX moc za rychlou reakci. Já vím že se tu určitě moc věcí už řešilo, ale je problém to dohledat.
Trejpa
Profil
Zacatecnik
Na "vině" je to, že IE na řádku se samotným obrázkem zobrazuje i onen prázdný textový řádek (nemyslím si, že je to špatný přístup), zatímco Opera a FF v případě samotných obrázků ignorují. No a protože má obrázek standardně nastaveno svislé zarovnání svého spodního okraje se svislým středem textového řádku, je logické, že se zobrazí ta druhá, spodní část řádku. Univerzálním řešením, které funguje na každém obrázku vyšším než je výška řádku, je nastavení zarovnání středu obrázku ke středu řádku:

<img ... align=middle> nebo
<img ... style="vertical-align: middle;">

Zkus si vedle svého obrázku doplnit jakýkoliv znak (ne bílý) a uvidíš, že se najednou úplně stejně stejně chová i Opera a FF. Jen nechápu, proč je v těchto prohlížečích takový rozdíl ve zpracování obrázku samotného a obrázku s textem. Vlastně chápu: přívětivost k webmasterům, kteří o svislém zarovnání nemají potuchy.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: