« 1 2 »
Autor Zpráva
MiM
Profil *
Ahojte,

Mam problem, Ramy su hlupost, ako som sa dopocul cize idem na divy.. neviete mi niekto povedat Kod a ake subory treba vytvorit tak podrobny navod som taky "zaciatocnik"


----
Editace Mistrem: Úprava titulku.
Manq
Profil
Div je tag jako každý jiný. Je blokový, nemá žádný margin ani padding. Nezabírá žádné místo.

Prostuduj si http://www.jakpsatweb.cz/div-span.html
MiM
Profil *
to som si precital ale nechapal som tomu .)
MiM
Profil *
Ako to povedat zle som sa vyjadril trebalo by mi stranku kde by som sa naucil pracovat s Divom (take ze Lave menu proste podobajuce sa ramom) ale trocha podrobnejsie..:)
Miloš
Profil
Ramy su hlupost … cize idem na divy
Ach jo, zase jeden nadívanej, to snad nikdy neskončí…

MiM
úpěnlivě tě prosím, než začneš „divovat“, pozorně si pročti http://semantika.havrlant.net/
Neublíží ti to.
MiM
Profil *
No, tak nieco podrobnejsie? .) ale ja chcem nieco take ako ramy a ako som si obzeral tak by som chcel ten "div" co sluzi na to iste...
Miloš
Profil
MiM
A teprve pak se koukni třeba na http://css.interval.cz/layouty/
Manq
Profil
MiM
Tak to sa pozeraj na float. Je to CSS vlastnost. Spolu s <div>y tvoří divy :o).

http://css.interval.cz/layouty/
MiM
Profil *
omg, sry ale ja som to posral :D nieco co je v HTML a da sa to robit ako ramy.... ci take nie je? viem ze aj tabulka existuje ale chcel by som nazory
Miloš
Profil
MiM
HTML je jazyk, kterým popisuješ strukturu dokumentu. Vyznačuješ, co je nadpis, co je odstavec, co odkaz…
HTML sice umožňuje ovlivňovat vzhled stránky (jak a kde se co zobrazí), ale jednak jsou jeho prostředky omezené, druhak kód ztrácí přehlednost, třeťak je to relikt minulosti, neboli v současnosti zbytečnost, krok zpátky.

CSS je jazyk, kterým definuješ jednotlivým prvkům stránky (té HTML stránky), kde a jak se mají zobrazit. Podpora v současných prohlížečích sice není 100%, ale už je natolik slušná, že se pomocí CSS dají dělat „kouzla“.
MiM
Profil *
Dakujem Vam, ze ste mali so mnou strpenie ale chcel by som vediet ako to mam urobit .. nejky ten TIP pre zaciatocnika ;)
Manq
Profil
nejky ten TIP pre zaciatocnika ;)
Učit se. Číst si - hledat články. Zde na JPW je to také všechno popsáno. Můžeš si stáhnout nějaký layout z Intervalu a prozkoumat ho.
MiM
Profil *
ako no, mam jednu stranku perfekte rozpisanu o HTML velmi pekna, ale pise sa tam o Ramoch, a brat hovori, ze lepsie by bolo dat to s niecim inym.. inac nemam problem.. :) a JPW je to perfekt web len trosku nepriehladny vela informacii a malo tych liniek tak neviem no ... nevies mi Manq poradit?
Manq
Profil
nevies mi Manq poradit?
Už jsem ti poradil. Nevím co ještě chceš.
Měsíček
Profil
K základnímu dotazu, co je na tom tak složitýho?? Je tak veliký problém strčit do <body> nějáký <div> Učím se a jsem člověk to je novina co? </div> </body> už jsi to pochopil? Odpovím si sám pochopil a teď je druhá část a to, aby ten div něják vypadal, k tomu se používá CSS (stručně a jasně na jakpsatweb.cz) .. a tím ho ostyluješ (nadefinuješ vzhled a jeho chování). Takže z toho co máš :

<body><div> Něco </div></body>

můžeš udělat třebas tohle

<body><div style="border: 1px solid black;background:gold;width: 100px;height: 100px;"> Něco </div></body>

= a vzejde si z toho rámeček, který bude ohraničení černou 1px linkou a bude mít zlaté pozadí bude 100px široký i vysoký a bude obsahovat text "Něco".

No a to je ten kumšt pak si stačí doplňovat informace co, která vlastnost znamená (vlastnost je například "width: 100px;" no a tak si budeš rozšiřovat vědomosti (součet vlastností je na jakpsatweb.cz).
luboš
Profil *
omg lidi, tady asi vubec nejde o <div>, ale o to jak udelat "co delaj ramy" - cize vkladani menu a obsahu. layout a css uz jsou jen picicmundicky okolo. podstata je, ze vkladani obsahu se nedela ani v html, ani v css, ale pozor - v PHP. takze tazateli doporucuji stranku: http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include2 a souvisejici. pravda, ze php je programovaci jazyk a zacatecnika mozna trochu vydesi, ale lepsi alternativa (i)frame neni. ale staci si zkopcit ten kod pro include a nemusi se nic moc ucit. good luck.
MiM
Profil *
<body><div style="border: 1px solid black;background:gold;width: 100px;height: 100px;"> Něco </div></body>

Toto som poxopil, ale ako mam urobit aby mi to hadzalo do stredu (vkladanie menu) uz to mam len tam napisem veci a dam cestu k napriklad "download" a sa mi to otvori.. ;) ale ja chcem aby to menu tam ostalo navzdy aj keby som klikal na download a uvod a tak..
Viem ze my pomozete psl :) (ten div chcem aby hadzalo do stredu nieco take ako TARGET=_blank ale do stredu a aby tam to iostalo dufam ze chapete)

Dakujem Vopred...
habendorf
Profil
MiM

Tak hledej, protože tohle se tu řeší obden.
paulos etruska
Profil
MiM
To menu, které chceš mít na každé stránce vlož do souboru například menu.php a potom do každé stránky přidej
<?php include('menu.php');?>
. Má to výhodu v tom že jakákoliv aktualizace menu se okamžitě projeví na všech stránkách.
MiM
Profil *
ale ja neviem Php ... ja viem len HTML.. :) a chcem zrobit take menu pomocou divou ale tak no...

Haben dorf hladal som ale stale je tam nieco ine napisane ... nie to co chcem vediet..
a ked mi nechces poradit radsej sa neozyvaj lebo toto je SPAM
paulos etruska
Profil
MiM
To co jsem ti napsal není námět k přemýšlení, ale hotové řešení. Funkci include v HTML nenahradíš. Když budeš postupovat podle toho, co jsem ti napsal, dosáhneš toho co potřebuješ.
Mimochodem asi špatně chápeš význam slova SPAM.
habendorf
Profil
MiM

Žádný spam to není a pokud nejsi schopen napsat jednu php funkci, pořád máš možnost prostě to menu do každé stránky nakopírovat.
MiM
Profil *
haben dorf .. Ja som hladal cize radsej bud Ticho a ci ja nesom schopny? noaco ja len zacinam radsej sa neozyvaj ked nechces poradit toto forum je o Radeni!!! nie o tom ze ci niekto nieje schopny ..

JA nesom taky ze sa necham zdzubvat od nejakeho sopliaka ktory vie urobit stranku !
habendorf
Profil
MiM
toto forum je o Radeni!

Přesně tak. paulos etruska ti napsal řešení pomocí php, já jsem ti napsal řešení v html. Pokud ti dvě řešení nestačí a máš potřebu kolem sebe jen kopat, tvoje věc.
MiM
Profil *
akoze pockaj, kde si mi ty nieco napisal okrem "hladaj" a "neschopny" radsej si daj v prehliadaci X a chod hrat pinball...
MiM
Profil *
Funkci include v HTML nenahradíš. Když budeš postupovat podle toho, co jsem ti napsal, dosáhneš toho co potřebuješ.

tak prosim posli mi nejaku tu stranku kde by som sa to mohol naucit... okrem JPW lebo dost necitatelne .. aspon podla mna
habendorf
Profil
MiM
Napsal jsem ti, že bez php máš možnost nakopírovat menu do každé stránky. Možná by to chtělo lépe číst.
MiM
Profil *
ale da sa to aj pomocou Divu a do chcem dokazat ako nap0isal niekto ten kod uz ho viem ako aj upravovat uz mam to menu ale ako urobit aby to vhadzovalo do stredu a aby to bolo na kazdej stranke? a ked sa to neda pomocou toho PHPINCLUDE je to lahsie ako ten div? diky za trpezlivost so mnou :)
paulos etruska
Profil
MiM
Doporučoval bych nejdříve si vytvořit pomocí CSS a HTML stránku a v ní to menu tam, kde ho potřebuješ. Možná by ti pomohlo si stáhnout nějaký už hotový layout, abys pochopil, jak to funguje. Potom vezmeš kód menu a vložíš ho nějaké stránky, v té původní stránce to menu nahradíš kódem
<?php include('cesta-ke-strance-s-vlozenym-kodem-menu.php');?>
. Tenhle kód pak vložíš do všech stránek kde potřebuješ menu. To je vše.
Str4wberry
Profil
Odpovídám MiM:
„ale da sa to aj pomocou Divu“
Ne.

„PHPINCLUDE je to lahsie ako ten div?“
Pomocí divu tam žádnou stránku nevložíš, takže … co myslíš? :–) Jinak si ještě možná toto přečti.

A ještě: Prosím používej diakritiku a interpunkci! (viz pravidla diskuse)
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: