« 1 2 »
Autor Zpráva
Tialk
Profil *
Zdravím,

jak udělám aby se mi při jednom načtení stránky oběvilo v hlavičce (logu) stránky písmeno A a při obnovení by tam třeba skočilo B atd.. náhodný výběr obrázků do loga stránky...

Díkes
Str4wberry
Profil
Odpovídám Tialkovi:
Čistě v HTML asi těžko… Jednoduše by to šlo v PHP.
Tialk
Profil *
a dá se zkombinovat PHP s HTML na jednom webu?
Manq
Profil
Ano, dá. Na většině složitějších webech je kombinace PHP a HTML.
vertigo4
Profil
Tialk
stránka má příponu .php a v tom je normálně html + php
kletely
Profil
Tialk
tu som ti napísal celi postup ako to urobyť (poprípade si len zmeň obrázky a máš to).
$images = array("images/image1.gif",            
                        "images/image2.gif", 
                        "images/image3.gif", 
                        "images/image4.gif"); 
mt_srand(time()); 
$random_index = mt_rand(1, (count($images))); 
$random_index--; 

?> 

<IMG src="<? echo "$images[$random_index]" ?>" >
Nadan
Profil *
Něco takového jsem zkoušel, ale nejde to...
http://narody.ic.cz/hlava.html
V čem je chyba?
habendorf
Profil
S koncovkou html ti to nepojede. A Staroveké národy není zrovna ideální jméno adresáře.
Nadan
Profil *
Ehm...to je jedno...
Takze to mam dat do php
habendorf
Profil
Ehm...to je jedno...

Co je jedno? To jméno adresáře? No když myslíš ...
Nadan
Profil *
No, ale teď mi to nejede už vůbec...
Manq
Profil
No, ale teď mi to nejede už vůbec...
Hele, nechci dělat chytrýho, ale asi někde děláš chybu.
Nadan
Profil *
Vážně????? :)

Já vím, že to ještě neumím.... Takže kdyby tamm byla nějaká blbá chyba....

Tady je zdrojový kód...
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Test</title>
<style type="text/css">
.border {
border-color: #000000;
border-width: 5px;
}

</style></head>

<body>
<div style="width: 100%; height: 80px; float: left">
<? php
$images = array("sipka1.gif",
"sipka2.gif",
"sipka3.gif",
"sipka4.gif",
"sipka5.gif",
"sipka6.gif",
"sipka7.gif");
mt_srand(time());
$random_index = mt_rand(1, (count($images)));
$random_index--;

?>

<IMG src="<?php echo "../../Staroveké národy/$images[$random_index]" ?>" ></div>
<div id="border" style="width: 17%; height: 100px; float: left;">
<p>&nbsp;</p>
</div>
<div id="border" style="width: 60%; height: 100px; margin-left: 17%;"></div>
<div id="border" style="width: 17%; height: 100px; float: right; margin-right: 0px; position:fixed"><br />
</div>
<div id="border" style="width: 100%; height: 80px; float: left; position:fixed"></div>

</body>
</html>
Nadan
Profil *
Nikdo nic? Já to sám nezvládnu :((((
Nadan
Profil *
PROSÍÍÍÍÍÍÍM, pomocte mi někdo....
kletely
Profil
Nadan

1. maš neco.php
2. maš to na serveri alebo na localhoste (lokálni server)
3. naš chybu v kode nie<? php ale <?php
Nadan
Profil *
Co?
Manq
Profil
Nikdo nic? Já to sám nezvládnu :((((
PROSÍÍÍÍÍÍÍM, pomocte mi někdo....
Co?
Typické reakce někoho, kdo je líný přemýšlet a sám přicházet na řešení problémů.
Nadan
Profil *
Manq
Já tomu nerozumím... A prohlížel už jsem to snad stokrát, a stejně nic... Nevím, co dál zkusit.
Manq
Profil
Máš koncovku .php? Máš to na serveru na Internetu nebo doma? Oprav si chybu v kódu. Píše se <?php, ne <? php.
roberta
Profil
Nadan
- premenuj si názov adresára "Staroveké národy" na niečo, čo neobsahuje medzeru a diakritiku
- prečítaj si http://www.jakpsatweb.cz/faq/nefunguji-obrazky.html
Nadan
Profil *
Manq
To už mám hotové...
Nadan
Profil *
roberta
Jo, už to mám...

Díky všem.
habendorf
Profil
Co se týče toho názvu adresáře, říkal jsem ti to dávno. Odpověděl jsi na to Ehm...to je jedno... . Ono je těžké někomu radit, když si nechce nechat poradit.
Tialk
Profil *
Takže abych to shrnul, tam kde používám logo své stránky stačí dát tento kód, kde image tvoří požadované obrázky

<php
$images = array("images/image1.gif",
"images/image2.gif",
"images/image3.gif",
"images/image4.gif");
mt_srand(time());
$random_index = mt_rand(1, (count($images)));
$random_index--;

?>

<IMG src="<? echo "$images[$random_index]" ?>" >

nebo to je špatný kód?
Měsíček
Profil
1.) <php na <?php
2.) <IMG src="<? echo "$images[$random_index]" ?>" > (není chyba, ale raději) <img src="<?php echo '$images[$random_index]'?>">
Str4wberry
Profil
Odpovídám Měsíčkovi:
(není chyba, ale raději) <img src="<?php echo '$images[$random_index]'?>">
Ale Tebou uvedený kód jako „ale raději“ už chyba je.
Měsíček
Profil
Str4wberry děkuji za upozornění nevšiml jsem si, opraveno jest:

<img src="<?php echo $images[$random_index];?>" alt="Obrázek">
Tialk
Profil *
<?php
$images = array
(
"obrazek1.gif",
"obrazek2.gif",
"obrazek3.gif",
"obrazek4.gif"
)
; mt_srand(time());
$random_index = mt_rand(1, (count($images)));
$random_index--;
?>
<img src="<?php echo $images[$random_index];?>" alt="Obrázek">

takže takhle to je správně?
kletely
Profil
Tialk
teraz ano..
...len si to trochu uprav:
<?php 
$images = array( 
"obrazek1.gif", 
"obrazek2.gif", 
"obrazek3.gif", 
"obrazek4.gif" );
 mt_srand(time()); 
$random_index = mt_rand(1, (count($images))); 
$random_index--; 
?> 
<img src="<?php echo $images[$random_index];?>" alt="Obrázek">
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0