21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
FantomX1
Profil
Ako môžem nastaviť napríklad 4 riadkom tabuľky rovnakú farbu, bez toho aby som to osobitne písal do každého tágu <tr>, pretože keď ich obalím do tágu <div> a jemu nastavím požadované CSS vlastnosti, tak to nijak neovplyvní tágy <tr> a <td> vo vnútri tohoto <divu>. Vyzerá to nejak takto

echo "<div style=\"background-color: red\">";
echo "<tr><td colspan=\"2\" align=\"center\"><input type=\"text\" value=\"Odoslať\"></td></tr>";
echo "<tr><td colspan=\"2\" align=\"center\"><input type=\"submit\" value=\"Odoslať\"></td></tr></div>";

No nič sa nedeje. Mohli by ste mi teda poradiť ako ovplyvniť viacero riadkov tabuľky naraz?

Ďakujem.
Leo
Profil
Zkuste je vlozit do tbody, a tomu nastavit treba class, pak se muzete odkazovat v CSS jen na tyto radky. Mozna bych ale misto tr styloval td a th, kvuli prohlizecum. Leo
FantomX1
Profil
Dik Leo, ide to tak ale len v IE v 6 v Opere 8 mi to nejde, nejak to blbne, vyskusal som uz vsetko mozne tbody, tfoot, thead, caption, colgroup ale spravne funguje jedine tbody a to len v Exploreri. Mali by vyrobit nejaky tag na ovplyvnovanie viacerych riadkov tabuliek, nieco ako rowgroup.

Potrebujem to preto pretoze menim formular od zavislosti vyberu radio buttonu, ak si uzivatel vyberie prvu moznost zobrazi sa mu len jeden riadok s uploadom pre obrazok ak si vyberie druhu moznost zobrazia sa mu dva riadky tabulky s dvoma textovymi polami jeden pre velky obrazok a druhy pre ten isty ale pre jeho zmenseninu.
Pachollini
Profil
Pokud jsem to správně pochopil, asi bych pomocí JavaScriptu přiřazoval těm řádkům nějaké třídy s definovanými barvami pozadí. Ale to bych musel vidět tu stránku.
FantomX1
Profil
Dobre, ja to hodim na web teraz je to na adrese http://www.ciernypeter.sk/obrazok.php

Ale zobrazuje sa to spravne len v IE ale uz nie v Opere, aspon teda mne nie.
Martin
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=4353&forum =4&page=-1
Leo
Profil
"Mali by vyrobit nejaky tag na ovplyvnovanie viacerych riadkov tabuliek, nieco ako rowgroup."

Na to je presne tbody. V te ukazce nevidim zadny styl, Leo
FantomX1
Profil
V tej ukazke ale styl je, predom je urceny visibility:hidden a potom sa pomocou javascriptu meni na visibility:visible
Leo
Profil
Aha, JavaScript, a co vam teda nefunguje? Leo
FantomX1
Profil
No v IE ked dam dva riadky do jedneho tagu tbody tak viem ovplyvnit tag tbody pomocou DHTML teda javascriptu a CSS. Takze dokazem nechat zmiznut dva riadky naraz a nasledne ich aj zobrazit, ale v Opere 8 neviem ovplyvnit zobrazenie tagu tbody ked tbody obsahuje viac ako jeden riadok tabulky ale neviem preco a chcem aby to slo aj v Opere a preto hladam nahradne riesenie.

V Opere sa to chova cudne. Pretoze ak nastavim najskor tagu tbody ktory obsahuje dva riadky tabulky hodnotu visible na hidden tag ich neviem pomocou javascriptu zobrazit, ale ak su predvolene zobrazne teda tbody s dvoma riadkami v sebe ma visibility:visible tak ich viem skryt ale nie uplne, ono to schova len druhu bunku tabulky u kazdeho riadku.
Fred
Profil
To je typický problém opery. Zkus si minimalizovat a maximalizovat okno po změně, nebo zkus ctrl+a. Ono to tam sice je, ale ten "prohlížeč" to nevykreslí.
Fred
Profil
Možná bych ještě zkusil měnit vlastnost display (none na block) místo visibility, možná se to bude chovat jinak.
FantomX1
Profil
To Fred: Diky Fred, ty si hlavička, konečne budem môcť pokojne spávať. Je to tak ako si napísal. Pri resize okna sa to tam naozaj vykreslí tak ako to má byť. Ctrl+a nefungovalo celkom správne, zobrazilo len prvé bunky tabuľky, ale ani to neschovalo. No pri resize to zobrazilo tak ako sa to zobraziť má. Dík. Len nevieš ako by sa to dalo opraviť? Skusim teraz ešte to display:none, len ako viem už som to skúšal, len si nie som istý či aj s tágom tbody.
FantomX1
Profil
Dalsia vec je že asi tabuľky používajú iné vykreslľovanie ako display block či inline napríklad na stránke http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/tables.html#q2 je to opísané, ale vyskúšať to môžem.
FantomX1
Profil
ANo pri vlastnosti display sa to zobrazuje správne, teda nie celkom, zobrazuje sa to, ale nerešpektuje to bunky riadku, hodí to obsah všetkých buniek akoby do jednej bunky pri vlastnosti display:block, idem ja ešte skúsiť jednu z tých vlastností display pre tabuľky asi najskôr pre tág tbody a potom to ešte otestujem v IE.
FantomX1
Profil
Presne tak ako je to opísané na stránke http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/tables.html#q2 len znova sa vyskytuje jeden problém a to ten že jednému riadku tabuľky treba nastaviť vlastnosť display na table-row a viacerým riadkom tabuľky na
table-row-group.
FantomX1
Profil
Super. Geniálne. Už som to vyriešil, jednoducho som dal aj ten jeden riadok do tágu tbody a už to ide aj v Opere bez nejakých problémov, teda som nastavil vlastnosť display ako table-row-group, ale tento krát to nejde v IE 6, aspoň nie v mojej zosekanej verzii. Najbližšie čo pôjde web tak to naň hodím. Mohli by ste to potom niekto vyskúšať?

Pretože teraz to v IE zobrazuje ako chybu javascriptu, akoby nepoznal vlastnosť style.display.
Fred
Profil
FantomX1
IE neumí table-row-group, budeš to muset rozlišit


function vidim(skry,zobraz) {

if(window.opera) {
var skryt=document.getElementById(skry).style.display='none';
var zobrazit=document.getElementById(zobraz).style.display='table-row-grou p';
}
else{
var skryt=document.getElementById(skry).style.visibility='hidden';
var zobrazit=document.getElementById(zobraz).style.visibility='visible';
}
}
FantomX1
Profil
Jo, dikes zase si mi pomohol. Thanx.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0